Clickcease
Epicwebsite
Epicwebsite
Favicon Apple iPad Retina

PWA (Progressive Web Apps) of een gewone App laten maken? Of andersom?

1f27f7e660eb39ca7684db35e304026a?s=96&d=mm&r=g

Gepubliceerd op: 16 november 2021

PWA (Progressive Web Apps) of een gewone App laten maken? Of andersom?
PWA (Progressive Web Apps) of een gewone App laten maken? Of andersom?

PWA (Progressive Web Apps) of een gewone App laten maken? Of andersom?

PWA of een gewone App laten maken? Of andersom?

Met de komst van Progressive Web Apps is het mogelijk geworden om een groot deel van de native functionaliteiten te gebruiken in een webapplicatie. Door de opkomst van interactieve applicaties en de populariteit van PWA’s, stellen ondernemers zichzelf steeds vaker de vraag: Een ‘gewone’ native applicatie laten maken of een PWA? Het antwoord op deze vraag hangt natuurlijk stevig af van waar je naar op zoek bent. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een Progressive Web App en leer je welk soort app het beste bij jou onderneming past.

PWA app laten maken

Wil jij een PWA app laten maken door een professionele partij?

Laat EpicWebsites team van specialisten jouw wensen bekijken. Wij specialiseren ons in het ontwikkelen van softwareoplossingen op maat. Dit betekent dat we uitgebreid onderzoek doen naar wat voor jouw wensen de beste oplossing is. Heb je interesse in het laten maken van een professionele en veilige PWA? Laat het ons weten! Wil je eerst precies weten wat een PWA inhoudt? Lees dan gerust verder.

Abonneer en blijf op de hoogte!

Altijd het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Wat is PWA (Progressive Web App)?

Epic staat voor ervaring, een uniek ontwerp en oplossingen verzinnen die er toe doen.

Een Progressive Web App (PWA) is een webapplicatie die beschikt over een groot deel van de functionaliteiten waar native apps gebruik van kunnen maken. De webapplicatie wordt gebouwd met een combinatie van welbekende technologieën: HTML, CSS en Javascript. Een PWA is bedoeld om een ‘native-ervaring’ na te bootsen, zonder dat een gebruiker iets hoeft te installeren. Deze webapps lijken dan ook ontzettend veel op de ‘normale’ apps uit de App store of de Google Play store. Maar hoe is dit mogelijk en naar welke nieuwe technieken zijn de bedenkers eigenlijk opzoek gegaan? Een van de moderne ontwikkelingen die veel bijdraagt binnen een PWA is de ‘Service Worker’. Dit is een soort proxy of stukje code die zich nestelt tussen de server en de client om data te cachen (onthouden) en om continu te luisteren naar events die plaats moeten vinden. Een PWA is dus een soort tussenstap tussen een webapp en een native oplossing. Een webapplicatie is trouwens niet zomaar een progressieve webapp. Om een PWA te zijn moet deze app voldoen aan een aantal functies.

PWA voordelen

Progressive Web Apps zijn veel voordeliger dan native apps. Een PWA heeft eigenschappen van een webapp, zoals het uiterlijk en de werking op alle besturingssystemen. Een website werkt op ieder apparaat, maar native applicaties moeten voor elk platform opnieuw ontworpen en ontwikkeld worden. Een PWA zorgt in vergelijking tot native applicaties, voor veel lagere ontwikkelingskosten.

PWA’s missen niet de performance en apparaatmogelijkheden zoals bij traditionele webapps.

Webapps laden over het algemeen veel langzamer dan native applicaties.

Doordat de applicatie elke keer bijna de volledige User Interface moet ophalen. In combinatie met de informatie en de content die aanwezig is, kan dit zorgen voor een langzame applicatie. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van de service worker kun je het content cachen. Hierdoor zorg je voor een betere gebruikservaring, wat natuurlijk weer goed is voor je conversie. Ook wordt er bij PWA’s gewerkt met een ‘App shell architectuur’. Hiermee worden basiselementen offline bewaard op het apparaat van de gebruiker. Hierdoor hoeft niet alles volledig meer van internet opgehaald te worden. Op deze manier combineer je dus eigenlijk de voordelen van zowel native apps als webapps.

Snelle en efficiënte verspreiding zonder hoge distributiekosten.

Het wordt natuurlijk steeds moeilijker om de investering van je app terug te verdienen, wanneer je meer kosten maakt. Zo moeten de gebruikers van de App store van Apple 30% van hun inkomsten afstaan aan Apple. Door het laten maken van een PWA kunnen gebruikers jouw app opslaan zonder een installatie via de App store.

PWA’s zijn indexeerbaar door zoekmachines.

Nog een groot voordeel van een PWA is dat zoekmachines de volledige content van de pagina kunnen indexeren. Bij een native app is dat over het algemeen niet het geval. Een PWA heeft dus veel voordelen op het gebied van SEO en SEA. Ook scoort mobielvriendelijk content hoger in Google.

PWA nadelen

Complexer, dus een langere ontwikkelingstijd dan traditionele webapps. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar wat de voordelen voor jouw onderneming zullen zijn met het gebruik van een PWA. Bijvoorbeeld voor een simpele website die niet constant real-time data aan de gebruiker wilt tonen is het misschien slimmer en voordeliger om niet om te bouwen naar een PWA.

Niet alle platforms bieden (nog) niet dezelfde ondersteuning.

Een progressive web app is vrij recent pas ontwikkelt. Hierdoor zijn alle bekende platforms bezig met het integreren hiervan. Vooral Google en Microsoft pushen het gebruik van PWA’s vanwege het voordeel wat deze apps meebrengen voor hun businessmodel. Apple is de enige die (nog) een beetje achterblijft. Ze verdienen nog veel geld met de appstore en willen proberen dit zo lang mogelijk de beste bron van de applicatie te laten blijven.

Wat zijn PWA prijzen

Je wilt natuurlijk weten aan wat voor bedrag je ongeveer moet denken bij een Progressive Web App. Gemiddeld liggen de prijzen van het laten ontwikkelen van een PWA. Tussen de €2.500 en €7.500. Dit hangt natuurlijk sterk af van de door jou gewenste functionaliteiten.

FAQs

Hoe zorgt Epicwebsite ervoor dat mijn PWA vindbaar is in zoekmachines? SEO is een cruciaal onderdeel van onze ontwikkelingsstrategie voor PWA’s. Wij zorgen ervoor dat jouw PWA geoptimaliseerd is voor zoekmachines door gebruik te maken van de beste praktijken op het gebied van webprestaties voor PWA’s, toegankelijkheid en webapp-manifesten, waardoor jouw app niet alleen vindbaar is, maar ook uitblinkt in zoekresultaten.

Biedt Epicwebsite ondersteuning na de lancering van een PWA? Zeker, wij begrijpen het belang van continue ondersteuning en PWA optimalisatie in de snel veranderende digitale wereld. Epicwebsite biedt uitgebreide post-launch diensten, waaronder updates, onderhoud en analyse van gebruikersgedrag, om ervoor te zorgen dat jouw PWA optimaal blijft presteren.

Hoe lang duurt het om een PWA te ontwikkelen bij Epicwebsite? De tijd die nodig is voor het PWA ontwikkelingsproces hangt af van de complexiteit en specifieke vereisten van jouw project. Epicwebsite hanteert een agile aanpak, waardoor we flexibel kunnen inspelen op jouw behoeften en tegelijkertijd efficiënt werken. We bespreken graag jouw project om een realistische tijdlijn te bieden.

Hoe kan een PWA de betrokkenheid en conversies van mijn website verbeteren? PWA’s zijn ontworpen om snel te laden en soepel te functioneren, waardoor gebruikers minder snel afhaken. Door functies zoals push-notificaties kun je gebruikers makkelijk opnieuw betrekken. Bovendien zorgt de naadloze PWA ervaring, zelfs offline, voor een hogere gebruikerstevredenheid en -retentie, wat uiteindelijk leidt tot verbeterde conversies.

Waarom zou ik kiezen voor Epicwebsite voor mijn betrouwbare PWA ontwikkeling? Bij Epicwebsite hebben we een passie voor het pushen van de grenzen van webtechnologie. Ons team van experts integreert de nieuwste PWA-functionaliteiten in jouw project, wat resulteert in een snelle, betrouwbare en boeiende gebruikerservaring. Wij zorgen ervoor dat jouw PWA niet alleen vandaag relevant is, maar ook in de toekomst blijft presteren.

Veelgestelde Vragen: Jouw Gids voor Maatwerk App Ontwikkeling

Het creëren van een maatwerk app is een avontuur dat expertise, precisie en passie vereist. Bij Epicwebsite begrijpen we dat je streeft naar een app die niet alleen functioneel en gebruiksvriendelijk is, maar ook esthetisch aantrekkelijk, met positieve feedback van gebruikers en een snelle terugverdientijd. Dit proces, hoewel uitdagend, opent de deur naar eindeloze mogelijkheden om jouw unieke ideeën tot leven te brengen en een blijvende indruk te maken op je doelgroep. Met onze diepgaande kennis en ervaring in app-ontwikkeling staan we klaar om je te begeleiden bij elke stap, van concept tot lancering, om ervoor te zorgen dat jouw app niet alleen aan de verwachtingen voldoet, maar deze overtreft.

Kon je het antwoord op jouw vraag niet vinden? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

1f27f7e660eb39ca7684db35e304026a?s=96&d=mm&r=g

Gepubliceerd op: 16 november 2021

👋 Hoi, ik ben Hossein Welkom, waar mijn passie voor technologie en innovatie tot leven komt. Ik ben Hossein, jouw full-stack ontwikkelaar bij Epicwebsite, en jouw gids in de wereld van professionele en unieke digitale oplossingen. Hier combineer ik diepgaande technische expertise met een creatieve visie om elk project in een meesterwerk te transformeren. Mijn Reis De Tocht Naar Technologische Excellentie Van de eerste code tot de laatste pixel, mijn reis in de tech-wereld is één vol passie en constante innovatie. Met een achtergrond in full-stack ontwikkeling en een hart voor online marketing, ben ik hier om jouw digitale dromen werkelijkheid te maken. Bij Epicwebsite geloven we niet alleen in het bouwen van apps en websites; we creëren ervaringen die jouw gebruikers niet snel zullen vergeten. Maak een afspraak met mij Mijn Missie Jouw visie verdient meer dan alleen een digitaal platform; het verdient een podium dat even uniek en professioneel is als jijzelf. Met een oog voor detail en een ziel voor innovatie, werk ik samen met jou om niet alleen aan je verwachtingen te voldoen, maar deze te overstijgen. Samen kunnen we een digitale beleving creëren die echt impact maakt. Neem direct contact op Mijn Technische Vaardigheden Omvatten: JavaScript HTML/CSS PHP React Laravel SQL NodeJs Online marketing

Ontdek, Beleef, Deel: Verspreid de Vreugde op Social Media

Epicwebsite

Wij Zijn Een Team Van Bekwame Ontwikkelaars, Programmeurs En Online Marketeers.

We bezitten uitgebreide ervaring met diverse platforms, systemen en apparaten. We creëren producten die compatibel en toegankelijk zijn. Daarnaast kun je bij ons altijd rekenen op een marketingexpert.