Agile werken2022-08-08T09:37:52+00:00

Wat is Agile werken? Leer alles over scrum

Epicwebsite zoekt altijd naar de kortste weg om de volgende mijlpaal te bereiken.

Epicwebsite-hossein sheikzadeh
Hoi!
Welkom bij Epic!

Plannen om een app te laten ontwikkelen? Vertel mij wat je in gedachten hebt en samen bedenken en bouwen we jouw idee om tot een succes!

Door mijn gegevens in te dienen ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid . Ook mag er contact met mij worden opgenomen.

Agile werken
  • Agile werken is onze manier van werken bij Epic!

Wat is Agile werken?

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om te werken volgens een Agile werkmethode; van de grootste organisaties tot aan de kleinste bedrijven. Agile werken betekend letterlijk, ‘wendbaar’ werken. Bijvoorbeeld bij het maken van een app of een website kan dit zorgen voor een effectievere en flexibelere manier van ontwikkelen, dan bij de traditionele ‘waterval’ methode. Door gebruik te maken van korte feedback loops, kunnen er snel aanpassingen gemaakt worden en kunnen interpretaties sneller worden geëvalueerd. Hierdoor is het risico op inefficiënte werktijd aanzienlijk lager. Op deze manier wordt de kwaliteit van het project gewaarborgd en kan het je ook nog eens veel tijd en kosten schelen.
Agile werken is ontstaan binnen de softwareontwikkelingssector. Over de jaren heen zijn er veel verschillende Agile werkmethodes en principes ontwikkeld, om deze filosofie toe te passen binnen andere sectoren. Zo wordt bijvoorbeeld de ‘scrum’ methode veel toegepast binnen de IT-branche en leent de ‘kanban’ methode zich goed voor het productiewerk. Een aantal andere voorbeelden van Agile werkmethodes zijn: SAFe, SNAP en het Spotify model.

  • Onze Agile (Scrumming) werkproces

Wat doen we bij een Agile werkproces? (Scrumming)

Binnen het agile werkproces laat ons team zich meevoeren door het moment. Zo kunnen we precies bijsturen waar de opdrachtgever dat nodig vindt, waar het team kansen ziet of waar extra aandacht aan besteed moet worden. Binnen onze branche maken we vooral gebruik van het iteratieve ‘scrum’. Er wordt 2 tot 4 weken aan een zogeheten ‘sprint’ gewerkt. Aan het eind van deze sprintperiode wordt er altijd een product opgeleverd. Door deze korte interacties heb je als klant veel meer inzicht in de voortgang van het project, waardoor je vaak veel meer op één lijn zit. Het werken met deze agile werkmethode past dus perfect bij applicatieontwikkeling. Voor meer informatie neem een kijkje naar agile werken.

Agile werkproces
Opzet
  • We zijn erg benieuwd naar jullie ideeën!

Samen een sprintje trekken?

Epicwebsite zoekt altijd naar de kortste weg om de volgende mijlpaal te bereiken. Ben jij benieuwd hoe we jou wensen en ideeën tot leven kunnen brengen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een opmaat gemaakte offerte aan. We zijn erg benieuwd naar jullie ideeën!

Bedrijven waarmee wij hebben gewerkt

Systemen waar we maatwerk voor geleverd hebben

Vuejs
Typescript
Stripe
React
Postnl
Parcel
Nodejs
Mollie
Microsoft
Ionic
Flutter
Expo
Ecurring
Bootstrap
Laravel
Eboekhouden
Angular

Lees voor meer informatie onze blogs