Wat is Agile werken?

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om te werken volgens een Agile werkmethode; van de grootste organisaties tot aan de kleinste bedrijven. Agile werken betekend letterlijk, ‘wendbaar’ werken. Bijvoorbeeld bij het maken van een app of een website kan dit zorgen voor een effectievere en flexibelere manier van ontwikkelen, dan bij de traditionele ‘waterval’ methode. Door gebruik te maken van korte feedback loops, kunnen er snel aanpassingen gemaakt worden en kunnen interpretaties sneller worden geëvalueerd. Hierdoor is het risico op inefficiënte werktijd aanzienlijk lager. Op deze manier wordt de kwaliteit van het project gewaarborgd en kan het je ook nog eens veel tijd en kosten schelen.
Agile werken is ontstaan binnen de softwareontwikkelingssector. Over de jaren heen zijn er veel verschillende Agile werkmethodes en principes ontwikkeld, om deze filosofie toe te passen binnen andere sectoren. Zo wordt bijvoorbeeld de ‘scrum’ methode veel toegepast binnen de IT-branche en leent de ‘kanban’ methode zich goed voor het productiewerk. Een aantal andere voorbeelden van Agile werkmethodes zijn: SAFe, SNAP en het Spotify model.

Wat doen we bij een Agile werkproces? (Scrumming)

Binnen het agile werkproces laat ons team zich meevoeren door het moment. Zo kunnen we precies bijsturen waar de opdrachtgever dat nodig vindt, waar het team kansen ziet of waar extra aandacht aan besteed moet worden. Binnen onze branche maken we vooral gebruik van het iteratieve ‘scrum’. Er wordt 2 tot 4 weken aan een zogeheten ‘sprint’ gewerkt. Aan het eind van deze sprintperiode wordt er altijd een product opgeleverd. Door deze korte interacties heb je als klant veel meer inzicht in de voortgang van het project, waardoor je vaak veel meer op één lijn zit. Het werken met deze agile werkmethode past dus perfect bij applicatieontwikkeling. Voor meer informatie neem een kijkje naar agile werken.

Samen een sprintje trekken?

Epic staat voor ervaring, een uniek ontwerp en oplossingen verzinnen die er toe doen.

Epicwebsite zoekt altijd naar de kortste weg om de volgende mijlpaal te bereiken. Ben jij benieuwd hoe we jou wensen en ideeën tot leven kunnen brengen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een opmaat gemaakte offerte aan. We zijn erg benieuwd naar jullie ideeën!