VS

Op deze pagina kan je zien hoe Flutter vs React Native vs Ionic vs PWA’s tegen elkaar opgaan.

Flutter

Grote bedrijven die Flutter gebruiken zijn Google, Tencent, Alibaba en The New York Times. Google implementeert Flutter in veel delen van hun bedrijf. Google gebruikt het voor Google assistent, Google ads en de Google Stadia app.

Flutter zorgt ervoor dat veel apps samenwerken met Google assistent. De Google stadia app voor mobiel is compleet gemaakt in flutter. Bij Alibaba gebruiken ze Flutter voor de product informatie pagina. De reden dat veel bedrijven Flutter gebruiken is, zodat je met maar 1 taal hoeft te werken om in IOS en Android te programmeren.

React Native

React Native maakt gebruik van javascript en native code. De taal maakt geen gebruik van HTML of CSS. React Native lijkt veel op React, maar verschilt in hoe het met de DOM werkt. React maakt gebruik van een virtual DOM.

Het framework draait alleen in de achtergrond op de gebruikers telefoon en het communiceert met het platform. Grootte apps als Discord mobiel, Instagram mobiel, Facebook mobiel en de Tesla app maken gebruik van React native.

Ionic

Grootte apps die gemaakt zijn met Ionic zijn Mclaren automotive en McDonald’s turkije. Beide bedrijven hebben hun apps met Ionic gemaakt. Ionic kan goed gebruikt worden voor het maken van apps en web apps. Het maakt gebruik van HTML, CSS en Javascript, maar je moet ook kennis hebben van AngularJs. Ionic kan gebruik maken van UI frameworks zoals React, Vue en Angular. Met Ionic kan je hybride mobiele apps maken.

PWA

Er zijn meerdere PWA’s op de markt. Een paar voorbeelden zijn Angular, Vue, React en deels ook Ionic. Een groot voordeel van PWA’s is dat ze zeer licht en snel zijn. Een groot probleem met PWA’s, is dat Apple slechte support voor ze heeft.

PWA’s functioneren slechter op iOS. Het is riskanter om PWA’s in de app store te zetten en moeilijker om via een browser te installeren. Grootte sites gemaakt met PWA’s zijn: Netflix, Facebook, Reddit, Louis Vuitton en Paypal.

Flutter VS React Native VS Ionic VS PWA’s

Flutter VS React Native:

Een verschil is dat Flutter gebruik maakt van Dart en React Native van Javascript. Dart is wel gebaseerd op Javascript en Java. Hier wint React Native vanwege dat Javascript makkelijker op te pakken is.

Als het gaat om de technische architectuur dan wint Flutter. Dit is omdat Flutter standaard Native components heeft ingebouwd en React native moet communiceren voor die components.

Dit zorgt voor vertraging aan React natives kant. Flutter heeft ook veel betere documentatie. Flutter heeft meer features ingebouwd. In React Native moet je gebruik maken van andere libraries. Voor productiviteit wint React, vanwege dat Javascript makkelijker is. Een probleem met Flutter is dat als de applicatie groter wordt het ook moeilijker wordt. React heeft een grotere user base, maar Flutter is wel weer beter voor als je moet testen. Flutter is beter in het gemakkelijk maken als je een applicatie released. Het heeft ook betere DevOps en CI/CD support.

Flutter VS Ionic:

Ionic is gemakkelijker te leren, vanwege dat Ionic veel gebaseerd is op HTML, CSS en javascipt en Flutter is gebaseerd op Dart. Dit is een groot verschil net als met React Native, want het zorgt voor minder productiviteit.

Voor kleinere applicaties zou Ionic veel beter zijn vanwege dat code sneller geschreven kan worden. Het is ook zo dat als je applicatie klein is, je Flutter’s snelheid niet nodig hebt. Als je een web applicatie maakt is het afgeraden om Flutter te gebruiken, vanwege dat het dan een stuk trager is dan Ionic.

Flutter VS PWA’s:

Opnieuw is het zo dat PWA’s makkelijker te maken zijn, vanwege dat het veel lijkt op standaard HTML, CSS en Javascript. PWA’s maken ook gebruik van Javascript frameworks.

Een groot verschil is dat PWA’s veel kleiner zijn in grootte dan Flutter apps. Ook hoef je voor PWA’s geen updates te instaleren, vanwege dat het functioneert als een website. PWA’s gebruiken wel veel meer van je batterij dan Flutter apps.

Ionic VS React Native:

Het verschil tussen React Native en Ionici s redelijk groot. React Native maakt gebruik van Javascript en is bedoeld voor het maken van native apps. Ionic gebruikt HTML, CSS en Javascript en wordt meer gebruikt voor PWA’s. Ionic is goedkoper en kost minder tijd om te gebruiken dan React. React heeft wel meer support op github, maar beide communities zijn groot en stabiel.

PWA’s VS React Native:

React Native is sneller, maar kost meer tijd.. PWA’s zijn makkelijker te updaten en je hoeft het niet uit te geven op app stores, maar dat kan wel. PWA’s zijn minder veilig en verbruiken meer stroom.

Ionic VS PWA’s:

Ionic wordt gebruikt voor het maken van PWA’s.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Epicwebsite?

Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken samen je wensen en wat de mogelijkheden zijn. Met onze jarenlange ervaring en vele projecten voor verschillende klanten, hebben we voldoende kennis in huis om ook jouw website tot een succes te maken.

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt!

Inhoud: