Hoe kan ik mijn app idee laten ontwikkelen

Ik wil van mij idee een app laten ontwikkelen, wat nu?

Epic Tips om van je app ideeën een applicatie laten maken:

App laten maken begint bij een goede idee. Je hebt een app idee, maar wat nu? Maar waar moet je precies op letten? Epicwebsite heeft een team van ervaren developers die hun leven wijden aan het ontwikkelen van apps. Wij weten dan ook maar al te goed welke uitdagingen je te wachten staan. We nemen je graag mee door ons ontwikkelproces van een app idee. Uiteindelijk wil je natuurlijk een applicatie maken waar jij (de opdrachtgever) en wij allebei apetrots op kunnen zijn.

App idee

Het app idee is er maar wat nu?  Een idee hebben is niet voldoende.

 • Je kunt je dus nu gaan afvragen wat het doel is dat je wilt bereiken met het geweldige app idee dat je klaar hebt liggen.
 • Ook moet je natuurlijk opvallen binnen de markt, dus je kunt gaan nadenken over je USP (Unique selling point) en welke elementen jou laten opvallen binnen deze markt.

Hierna begin je aan het doelgroeponderzoek, hoe je je brood ermee gaat verdienen, en schrijf je op welke functies en schermen straks allemaal inbegrepen moeten zijn in jouw app.

Heb je dit artikel doorgelezen en voelt het alsof je overspoeld bent met informatie, maak je geen zorgen. Je kunt ons altijd bereiken voor eerlijk advies. Met onze ervaring binnen deze branche, begeleiden we je ook graag door dit gehele proces.

Idee voor een app vastleggen

Let op je kunt geen patent aanvragen voor je app idee. Maar wel op je app naam en logo. 

We komen nu steeds dichter bij de realisatie, maar eerst is het belangrijk dat je het idee voor een app gaat vastleggen. Helaas is het erg lastig om je app idee vast te leggen. Maar je kunt wel alvast je app naam en logo vastleggen. Aan te raden is het aanvragen van een I-Depot. Dit kun je doen via boip. Hiermee kan je altijd aantonen dat deze idee van jou is geweest. Dit kan bijvoorbeeld conflicten voorkomen later als je met meerde partners werkt.

Wat we altijd doen, voor onze klant. Is een domeinnaam(het liefst met de app naam) en een landingspagina maken. Dit doen we onder andere om Google en andere op de hoogte van bepaalde informatie te beringt. En dit kan ten gunste voor SEO komen later.

Tip! Dit is een ongeschreven regel, maar ieder app op de appstore dient een unieke naam. En op moment dat je app naam geregistreerd wordt kunnen andere niet meer met hetzelfde naam een registeren. En dit kan een goud kans bidden voor apps met een keyword in hun app naam.

Zo voorkom je dat de omvang van het project je ontgroeit. De volgende stap is het onderzoeken van de positionering binnen de markt.

Hoe wil jij je app bijvoorbeeld bekend maken bij je doelgroep? Het is natuurlijk zonde als je geweldige idee verloren gaat in de zee van (mogelijk) concurrerende app releases. Als je dit allemaal achter de rug hebt kun je eindelijk beginnen met concrete plannen. Een plan van aanpak helpt hier enorm bij.

Tip! Dit is een ongeschrijven regel maar ieder app op de appstore dient een unieke naam te hebben. En op moment dat je app naam geregisteerd wordt kunnen andere niet meer met hetzelfde naam een app registeren. En dit kan een goude kans bidden voor apps met een keywoord in hun app naam.

App idee laten ontwikkelen

Leuke app ideeën

Test je idee en zorg dat je aan alles gedacht hebt…

Hoe zeker ben je van je “Leuke app idee”? Soms kan een website laten maken precies zijn wat een bedrijf nodig heeft om zich te positioneren in de hoofden van potentiële klanten. Wat voor oplossing biedt jouw app-idee? Zoals we in marketing wereld zeggen “Bedenk een oplossing voor een bestaand probleem”.

Lijkt het je leuke of even te sparren over je plannen? Neem dan contact op met onze specialist, we helpen je graag verder.

Bedrijfsprocessen automatiseren hoe wat en waarom

Idee uitwerken tot een realistisch plan.

Om een succesvolle applicatie te maken van je idee, moet je goed voorbreid zijn…

Om je idee uit te werken tot een goed plan is het belangrijk om met de onderstaande punten rekening te houden. Als het goed is het antwoord op sommige van onderstaande vragen heb je beantwoord.

 • Wil je de App ontwikkelen voor Android of IOS. Of voor beide.
 • Welke functionaliteiten dient de App te hebben.
 • Wat voor soort Platform dient gebruikt te worden voor het ontwikkelen van de App. ( Native, Hybride of Web app)
 • Het content dat gemaakt moet worden ( video’s, teksten afbeeldingen)
 • Het verdienmodel ( wil je dat je klanten betalen via een abonnement of een eenmalige betaling, percentage)
 • De doelgroep ( dit is erg belangrijk om van te voren te beslissen. Bijvoorbeeld voor kinderen heb je natuurlijk te maken met andere regels, dan wanneer je een App wilt maken voor volwassenen)
 • De regels die de App Store en Google Play Store vereisen om je App te kunnen goedkeuren.
Wat zijn de kosten voor de hosting van een applicatie

App hosting

Hosting is een computer die altijd online is en je bestaanden en data opslaat en weergeeft wanneer deze nodig is.

Hierbij kun je denken aan de data die de app opslaat, of de applicatie 24/7 online moeten zijn en hoe snel je deze wilt hebben. Hosting is onlosmakelijk verbonden met de server. Des te meer werk deze moet verrichten, des te hoger de kosten voor de hosting van een applicatie uit zullen vallen. Over het algemeen kun je stellen dat de hosting kosten op jaarbasis overeenkomen met 5% tot 10% van de ontwikkelingsprijs van de applicatie.

TIP: Er zijn programma’s die je kunnen helpen om het proces makkelijker te maken voor je.

image

UI/UX design fases

Nu komen we in UI/UX design fases. Tastbaar maken van je app idee.

UI/UX design fases, is vormgeven aan je applicatie. Hier beginnen we met de Wireframes en dan maken we prototype. Maar wat is UI/UX?

 • UX staat voor User Experience.
 • UI staat voor User Interface.

Om je App te kunnen realiseren dien je je ontwerp van de App zo nauwkeurig mogelijk uit te werken.

Het is belangrijk om de volgende punten duidelijk te ontwerpen, zodat het later begrijpelijk is voor de ontwikkelaar.

 • Uit hoeveel schermen bestaat je App en hoe worden deze aan elkaar gekoppeld
 • Per scherm leg je duidelijk uit waar je alles wilt hebben ( knoppen, teksten en afbeeldingen)
 • Wat is de werking van de App ( wat zijn de exacte functionaliteiten en de flow, en hoe ga je naar de volgende pagina in de App)

Hou er dus rekening mee dat hier wel erg veel werk in zit, maar dat dit wel zorgvuldig wordt uitgewerkt.

TIP: Er zijn programma’s die je kunnen helpen om het proces makkelijker te maken voor je.

We verzorgen deze fases geheel voor onze klanten. en met een geoptimaliseerd werkprocess laten we niets aan de kans over.

thesign huisstijldragers

Huisstijl van de App

Met wireframes bouwen een afbeelding van elke pagina van je app. En werken we uitgebreid aan de huisstijl en vormgeving…

Na het uitwerken van alle schermen met functionaliteiten, wordt de visuele vormgeving van de app belangrijk Is het uiterlijk van de App ook belangrijk. Dit noemen wij de huisstijl. Waar moet je rekening bij houden met het ontwikkelen van een huisstijl:

 • De kleuren van de App (wil je vertrouwen uitstralen gebruik dan meer blauw, maar wil je rust gebruik je meer geel)
 • Afmetingen van de Knoppen (bijvoorbeeld inlog knop moet opvallend zijn en de juiste afmeting hebben)
 • De tekst grootte (afhankelijke van je doelgroep weet je bijvoorbeeld of je de tekstgroeten groter dan normaal moet plaatsen)
 • Afmetingen van de afbeeldingen (heb je een e-commerce systeem en dus heel veel foto’s zorg er dan voor dat je foto’s ongeveer dezelfde afmeting hebben om je eerste opzet zo mooi en duidelijk te laten zien)
wireframe

Het ontwikkelen van de App

Met wireframes bouwen een afbeelding van elke pagina van je app. En werken we uitgebreid aan de huisstijl en vormgeving…

Nadat je de functionaliteiten en de huisstijl hebt uitgewerkt, komt nu het volgende onderdeel voor het ontwikkelen van je App. Namelijk coderen. Dit betekent in feite dat de app wordt ontwikkeld in een programmeertaal.

Om dit te kunnen realiseren kan je kiezen uit verschillende opties om je App daadwerkelijk te kunnen realiseren.

 • Zelf je App programmeren ( je hebt natuurlijk hiervoor wel de juiste kennis nodig)
 • Je kan gebruik maken van een App builder.
 • Je App laten ontwikkelen door een ervaren App ontwikkelaar
info 3

Je App is klaar, tijd voor het testen.

….

Voordat je je App gaan publiceren is het zeker een aanrader om je App te laten testen door meerdere personen. Zo kan je voorkomen dat het niet word goed gekeurd in de App store of Google play, maar ook voorkom je dat je de App publiceert die niet na behoren werkt.

Waar moet je nou echt op testen:

 • Werkt de App goed op elk toestel ( mobiel, tablet ,iPad )
 • Werken alle functie naar behoren of kunnen deze verbeterd worden
 • Bugs (verhelpen van de kinderziektes)
WIE-ZIJN-DE-DOELGROEP-VAN-UW-APP

Finale versie en publiceren

En na intensief testen en kinderziektes oplossen is het moment aangekomen de app live te gooien voor de wereld om te gebruiken.

Nadat je de App grondig hebt getest op bugs, en zeker weet dat alles goed functioneert. Is het nu de bedoeling om deze door nieuw testers nogmaals te laten testen. Als je dit allemaal hebt doorgelopen en je komt geen kinderziektes tegen. Dan is het tijd om je App te publiceren. Gefeliciteerd, na je hard werk is moment aangekomen om de vruchten te plukken.

Opmaat-gemaakte-Planningsapplicatie

En wat komt erna het publiceren van de App?

Na live gaan en publiceren van je app, begint de bal te rollen.

Na het publiceren van de App is het erg belangrijk om je App goed te optimaliseren App Store Optimalisatie). De Optimalisatie van je App is erg belangrijk omdat de regels steeds veranderen en je wilt natuurlijk wel dat je App goed blijft werken en up-to-date blijft.

wij zijn epicwebsite team 600x450 1

App idee laten ontwikkelen

Heb jij nog leuke app ideeën voor ons om in kaart te brengen? Wij gaan vertrouwelijk om met concepten en willen je graag helpen om je onderneming(en) naar het volgende niveau te tillen. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan en wie weet toveren we jouw leuke app idee om in een splinternieuwe applicatie.

Inhoudsopgave:

Maak Jouw App Droom Waar
about us 2

Van het eerste concept tot een succes in de appstore, wij zijn jouw partner in innovatie.

Boost Je Online Zichtbaarheid

Met onze SEO, SEA, en ASO-diensten!

EPIC

“Staat jouw site waar het hoort: bovenaan.”

1f27f7e660eb39ca7684db35e304026a?s=96&d=mm&r=g

Gepubliceerd op: 6 december 2021

👋 Hoi, Ik ben Hossein Welkom, waar mijn passie voor technologie en innovatie tot leven komt. Ik ben Hossein, jouw full-stack ontwikkelaar bij Epicwebsite, en jouw gids in de wereld van professionele en unieke digitale oplossingen. Hier combineer ik diepgaande technische expertise met een creatieve visie om elk project in een meesterwerk te transformeren. Mijn Reis De Tocht Naar Technologische Excellentie Van de eerste code tot de laatste pixel, mijn reis in de tech-wereld is één vol passie en constante innovatie. Met een achtergrond in full-stack ontwikkeling en een hart voor online marketing, ben ik hier om jouw digitale dromen werkelijkheid te maken. Bij Epicwebsite geloven we niet alleen in het bouwen van apps en websites; we creëren ervaringen die jouw gebruikers niet snel zullen vergeten. Maak een afspraak met mij Mijn Missie Jouw visie verdient meer dan alleen een digitaal platform; het verdient een podium dat even uniek en professioneel is als jijzelf. Met een oog voor detail en een ziel voor innovatie, werk ik samen met jou om niet alleen aan je verwachtingen te voldoen, maar deze te overstijgen. Samen kunnen we een digitale beleving creëren die echt impact maakt. Neem direct contact op Mijn Technische Vaardigheden Omvatten: JavaScript HTML/CSS PHP React Laravel SQL NodeJs Online marketing

Ontdek, Beleef, Deel: Verspreid de Vreugde op Social Media

Epicwebsite

Wij Zijn Een Team Van Bekwame Ontwikkelaars, Programmeurs En Online Marketeers.

We bezitten uitgebreide ervaring met diverse platforms, systemen en apparaten. We creëren producten die compatibel en toegankelijk zijn. Daarnaast kun je bij ons altijd rekenen op een marketingexpert.