Ik wil van mij idee een app laten ontwikkelen, wat nu?

App laten maken begint bij een goede idee. Je hebt een app idee, maar wat nu? Bij het ontwikkelen van een app komt natuurlijk een hoop kijken. Maar wat dan precies? Epicwebsite heeft een team van ervaren developers die hun leven wijden aan het ontwikkelen van apps. Wij weten dan ook maar al te goed welke uitdagingen je te wachten staan. We nemen je graag mee door ons ontwikkelproces van een app idee. Uiteindelijk wil je natuurlijk een applicatie maken waar jij (de opdrachtgever) en wij allebei apetrots op kunnen zijn.

7 Epic Tips om van je app ideeën een applicatie laten maken:

App idee laten ontwikkelen

Hierbij kun je denken aan de data die de app opslaat, of de applicatie 24/7 online moet zijn en hoe snel je deze wilt hebben. Hosting is onlosmakelijk verbonden met de server. Des te meer werk deze moet verrichten, des te hoger de kosten voor de hosting van een applicatie uit zullen vallen. Over het algemeen kun je stellen dat de hosting kosten op jaarbasis overeenkomen met 5% tot 10% van de ontwikkelingsprijs van de applicatie.

App idee

Het app idee is er maar wat nu?  Met alleen een idee kom je er niet. Je kunt je dus nu gaan afvragen wat het doel is dat je wilt bereiken met het geweldige app idee dat je klaar hebt liggen. Ook moet je natuurlijk opvallen binnen de markt, dus je kunt gaan nadenken over je USP (Unique selling point) en welke elementen jou laten opvallen binnen deze markt. Hierna begin je aan het doelgroeponderzoek, hoe je je brood ermee gaat verdienen, en schrijf je op welke functies en schermen straks allemaal inbegrepen moeten zijn in jouw app.

Idee voor een app vastleggen

We komen nu steeds dichter bij de realisatie, maar eerst is het belangrijk dat je het idee voor een app gaat vastleggen. Zo voorkom je dat de omvang van het project je ontgroeit. De volgende stap is het onderzoeken van de positionering binnen de markt. Hoe wil jij je app bijvoorbeeld bekend maken bij je doelgroep? Het is natuurlijk zonde als jouw geweldige idee verloren gaat in de zee van (mogelijk) concurrerende app releases. Als je dit allemaal achter de rug hebt kun je eindelijk beginnen met concrete plannen. Een plan van aanpak helpt hier enorm bij.

Heb je dit artikel doorgelezen en voelt het alsof je overspoeld bent met informatie, maak je geen zorgen. Je kunt ons altijd bereiken voor eerlijk advies. Met onze ervaring binnen deze branche, begeleiden we je ook graag door dit gehele proces.

App idee laten ontwikkelen

Leuke app ideeën

Heb jij nog leuke app ideeën voor ons om in kaart te brengen? Wij gaan vertrouwelijk om met concepten en willen je graag helpen om je onderneming(en) naar het volgende niveau te tillen. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan en wie weet toveren we jouw leuke app idee om in een splinternieuwe applicatie.

Soms kan een website precies zijn wat een bedrijf nodig heeft om zich te positioneren in de hoofden van potentiële klanten. Wil je een website laten maken neem dan contact op.

Wij zijn Epic!

Epicwebsite bestaat uit een team van enthousiaste én ervaren developers. Bij ons ben je aan het juiste adres voor het op maat laten maken van Webapplicaties. Naast een maatwerk service, bieden we je natuurlijk ook kwaliteit en een heldere visie.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!
De nieuwste kunstwerken
Alle projecten