SaaS app laten maken (Software as a Service)

SaaS oplossing laten ontwikkelen.

Een SaaS App is een software die geleverd kan worden aan kleine en middelgrote bedrijven. Doordat deze aan meerdere gebruikers geleverd word kan je deze via een maandelijkse abonnementsvorm factureren. Een nieuwe SaaS-oplossing laten ontwikkelen is dus de perfecte manier om de problemen van jouw bedrijf en zeker ook van andere bedrijven in één keer op te lossen. Alleen bij het ontwikkelen van deze software komt natuurlijk wel veel bij kijken.

SaaS oplossing voor jouw bedrijf

Wat is SaaS?

(SaaS) is een product waarbij softwaretoepassingen via internet worden aangeleverd aan meerdere bedrijven als een service, die via maandelijkse abonnement kosten word betaald.

 

Hoe verkoop je SaaS?

Om SaaS goed te kunnen verkopen kan je de volgende stappen doorlopen om zo je SaaS goed te kunnen verkopen aan andere bedrijven:

 • Content marketing
 • Proef versie aanbieden
 • Communiceren tijdens de proef versie ( hierdoor kunnen je potentiële klanten vragen stellen)
 • Email campagnes opzetten
 • Demo’s aanbieden

Is SaaS en Cloud hetzelfde?

SaaS en Cloud hetzelfde, nee niet helemaal. Maar ze worden wel vaak met elkaar verward. Maar wat is nou eigenlijk het grote verschil tussen SaaS en Cloud? Het grote verschil tussen SaaS en Cloud is:
SaaS is een volledig complete applicatie waarbij je geen licentie koopt voor het gebruik hiervan en verder betaal je ook geen kosten voor het onderhoud. Maar je betaald gewoon maandelijks abonnement kosten voor het gebruik van de Applicatie. Dit word vaak gebruikt door kleinere bedrijven die zoeken naar goedkopere oplossingen
Cloud is eigenlijk een server die gebruikt word door Software ontwikkelaars voor het opslaan van Data. Hierbij moet je dus denken aan de grotere bedrijven. Doordat ze hun Data zelfstandig kunnen beheren kunnen ze deze ook downloaden en weer ergens anders opslaan of gebruiken.

Wat zijn de voordelen van SaaS?

Als je dus Cloud en SaaS naast elkaar legt dan heeft SaaS meerdere voordelen voor gebruik. Hierbij de voordelen die kunnen bepalen of je gebruik wilt maken van SaaS.

 • Geen dure investering nodig voor gebruik
 • Maakt gebruik van maandelijkse abonnementskosten waardoor deze dus ook makkelijk beëindigd kan worden.
 • SaaS-oplossingen zijn schaalbaar, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker.
 • De gebruiker hoeft zich niet druk te maken over het beheer van de software.
 • Doordat er minder personeel nodig is, zullen de kosten ook lager worden voor je bedrijf.
 • Software leveranciers blijven betrokken bij hun klanten. En zullen zich altijd proberen te verbeteren om zo in de toekomst te kunnen leveren waar vraag naar is.

SaaS-product ontwikkelen

Een cloudgebaseerde SaaS-applicatie bouwen

Een SaaS product ontwikkelen is niet in 1 dag gedaan en gerealiseerd. Hier komt veel bij kijken en je dient met veel dingen rekening te houden om een cloud gebaseerde SaaS applicatie te bouwen. Ik zal hieronder stapsgewijs uitleggen waar je rekening mee dient te houden.

 • Bedenk het concept van hoe je wilt dat het eruit komt te zien. (een tip kijk bij je concurrenten of hun niet exact hetzelfde aanbieden) Het is erg belangrijk dat je met een uniek concept komt
 • Je dient een SRS-document te schrijven (dit is een document met systeemvereistenpecificaties).
 • Kies voor het juiste platform voor het ontwikkelen van je SaaS applicatie.
 • Stel het juiste budget in die je berekend aan je gebruikers.
 • Laat je SaaS applicatie bouwen door ervaren ontwikkelaars.

Mocht je na het lezen van deze blogpost, toch nog vragen hebben of is alles nog niet helemaal duidelijk. Door onze ruime ervaring kunnen wij al je vragen beantwoorden. Dus neem contact op met onze specialist.

Inhoudsopgave:

Maak Jouw App Droom Waar
about us 2

Van het eerste concept tot een succes in de appstore, wij zijn jouw partner in innovatie.

Boost Je Online Zichtbaarheid

Met onze SEO, SEA, en ASO-diensten!

EPIC

“Staat jouw site waar het hoort: bovenaan.”

1f27f7e660eb39ca7684db35e304026a?s=96&d=mm&r=g

Gepubliceerd op: 24 oktober 2022

👋 Hoi, ik ben Hossein Welkom, waar mijn passie voor technologie en innovatie tot leven komt. Ik ben Hossein, jouw full-stack ontwikkelaar bij Epicwebsite, en jouw gids in de wereld van professionele en unieke digitale oplossingen. Hier combineer ik diepgaande technische expertise met een creatieve visie om elk project in een meesterwerk te transformeren. Mijn Reis De Tocht Naar Technologische Excellentie Van de eerste code tot de laatste pixel, mijn reis in de tech-wereld is één vol passie en constante innovatie. Met een achtergrond in full-stack ontwikkeling en een hart voor online marketing, ben ik hier om jouw digitale dromen werkelijkheid te maken. Bij Epicwebsite geloven we niet alleen in het bouwen van apps en websites; we creëren ervaringen die jouw gebruikers niet snel zullen vergeten. Maak een afspraak met mij Mijn Missie Jouw visie verdient meer dan alleen een digitaal platform; het verdient een podium dat even uniek en professioneel is als jijzelf. Met een oog voor detail en een ziel voor innovatie, werk ik samen met jou om niet alleen aan je verwachtingen te voldoen, maar deze te overstijgen. Samen kunnen we een digitale beleving creëren die echt impact maakt. Neem direct contact op Mijn Technische Vaardigheden Omvatten: JavaScript HTML/CSS PHP React Laravel SQL NodeJs Online marketing

Ontdek, Beleef, Deel: Verspreid de Vreugde op Social Media

Epicwebsite

Wij Zijn Een Team Van Bekwame Ontwikkelaars, Programmeurs En Online Marketeers.

We bezitten uitgebreide ervaring met diverse platforms, systemen en apparaten. We creëren producten die compatibel en toegankelijk zijn. Daarnaast kun je bij ons altijd rekenen op een marketingexpert.