ASO of App Store Optimalisatie.

ASO of App Store Optimalisatie is eigenlijk niet meer dan ervoor zorgen dat jouw app hoog in de App store en Google store komt, waardoor je dus meer gebruikers en downloads kan generen. Hoe je het beste een App store optimalisatie toepast waardoor je meer klanten en download genegeerd word in deze pagina uitgelegd.

App store optimalisatie

App store optimalisatie is super belangrijk om klanten en downloads te generen. Maar hoe gaat dit nou precies in zijn werking. Om je app zo hoog mogelijk in de App Store en Google Play Store te laten verschijnen, zijn er een aantal stappen die je moet volgen om de hoogste positie in de App Store of Google Play Store te bereiken. Ik zal deze stappen zo duidelijk omschrijven zodat je deze kan toevoegen. Zodat je het beste je App kan optimaliseren.

Welke stappen moet je doorlopen voor een goede App Store Optimalisatie?

Juiste zoekwoorden:

 

Zoekwoorden zijn erg belangrijk om goed gevonden te worden in de App of Google Store. Dus voordat je een App gaat bouwen ga dan eerst op onderzoek uit welke zoekwoorden voor jou belangrijk zijn. Hou vooral rekening met de zoekwoorden die het meest gebruikt worden in de rubriek waarin je App ook valt.

Eerste indruk: ⁣

Het uiterlijk van een app is erg belangrijk. Vaak word er alleen maar gekeken naar het logo en de naam. Je logo is in principe het visitekaartje voor je app. Spreekt deze niet aan dan loop je het risico dat je App niet eens bekeken gaat worden. En dat zou toch erg zonde zijn na al het lange werk dat je erin geïnvesteerd hebt.

Beoordelingen:

Toekomstige gebruikers kijken naast het logo en de naam ook vaak naar de beoordelingen van de mensen die je app al hebben gedownload. Hou deze dus goed in de gaten en probeer ook op de niet goede beoordelingen te reageren met een eventuele oplossing. Hieraan zijn je potentiële klanten dat je meewerkt om je App te verbeteren aan de wensen van je klanten.

Maak je App uniek:

Probeer altijd zo je App te maken dat je net iets anders aanbiedt dan je concurrenten. Hierdoor kun je ook goed opvallen tussen de vele apps die al voor je zijn gebouwd.

Blijf veranderingen doorvoeren:

Zoals ik eigenlijk net al had beschreven, je huidige klanten kunnen tegenpunten aanlopen waar je op het eerste moment niet over nagedacht hebt. Dit geeft helemaal niets. Zolang je maar veranderingen doorvoert. Hierdoor groeit je App, waardoor je dus steeds meer downloads zal generen.

Wil je meer informatie over App Store Optimalisatie? Neem dan via onderstaande knop contact met ons op.

Wat is App Store Optimalisatie?

App Store optimalisatie is dus eigenlijk niet meer dan je App zo hoog mogelijk te krijgen in de App Store of Google Play Store. Wel zitten er in deze Stores kleine verschillen qua ASO.

Verschillen App Store en Google Play Store.
Zoals al eerder vermeld zijn er overeenkomsten en verschillen tussen de App Store en Google Play Store. Zo mag de titel van je App in de App Store maximaal maar 30 tekens hebben, terwijl dit bij de Google Play store maar liefst 50 tekens mag bevatten. Dit betekent dus dat je goed moet nadenken over wat je precies in de titel wilt opnemen.
Ook is het mogelijk om in de App Store subtitels te gebruiken, hierin kan je net iets meer duidelijkheid geven over je App. Let wel op ook dit mag maar maximaal 30 tekens bevatten. Helaas is deze mogelijkheid niet mogelijk bij de Play Store
Verder is er nog 1 verschil die erg belangrijk is voor je positie binnen de App Stores.
Deze is namelijk dat Google Play Store niet alleen maar bijhoudt hoeveel mensen je App gedownload hebben, maar misschien nog wel belangrijker ook hoeveel deze weer hebben verwijderd. Dit zal ook van invloed zijn op de positie van je app.

Inhoudsopgave:

Maak Jouw App Droom Waar
about us 2

Van het eerste concept tot een succes in de appstore, wij zijn jouw partner in innovatie.

Boost Je Online Zichtbaarheid

Met onze SEO, SEA, en ASO-diensten!

EPIC

“Staat jouw site waar het hoort: bovenaan.”

b3f89d2199cdc93b0b2e7cc15406fcd3?s=96&d=mm&r=g

Gepubliceerd op: 19 oktober 2022

👋 Hoi, Ik ben Natalie

Welkom, het trotse gezicht achter Epicwebsite. Op mijn pagina combineer ik nauwgezette technische vaardigheden met vernieuwende marketingstrategieën. Mijn enthousiasme voor HR en digitale marketing speelt een cruciale rol in de groei en het succes van Epicwebsite. Ik nodig je van harte uit om meer te ontdekken over mijn bijdragen en visie hier op Epicwebsite.
Mijn Reis

Innovatie Als Kompas

De kern van mijn werk bij Epicwebsite ligt in de onbegrensde mogelijkheden van innovatie. Van baanbrekende apps tot strategische marketingplannen, mijn doel is om grenzen te verleggen en nieuwe terreinen te verkennen. Mijn reis bij Epicwebsite begon met een visie: technologie toegankelijker maken en bedrijven transformeren. Door onze krachten te bundelen, kunnen we samen iets ongekends creëren, waarbij jouw doelen altijd voorop staan.

Maak een afspraak met mijSamen Groeien

Mijn rol overstijgt het technische; ik zie mezelf als jouw partner in de digitale transformatie. Met een achtergrond in HR en digitale marketing, draag ik bij aan een cultuur waarin innovatie, groei en klanttevredenheid centraal staan. Samen bouwen we niet alleen aan projecten, maar ook aan relaties, waarbij elk succesverhaal begint met een goed gesprek en een gedeelde droom.

Neem direct contact opWe zijn Epic

Mijn Technische Vaardigheden Omvatten:

  • Technische Precisie & Creatieve Marketingstrategieën
  • Pionier in Dienstenuitbreiding
  • Vernieuwer in App Ontwikkeling
  • Expert in SEO en SEA
  • Strategische Marktuitbreiding
  • Projectleider en Innovator
  • Voorloper in AI en Technologische IntegratieIk heb een project voor jou

Ontdek, Beleef, Deel: Verspreid de Vreugde op Social Media

Epicwebsite

Wij Zijn Een Team Van Bekwame Ontwikkelaars, Programmeurs En Online Marketeers.

We bezitten uitgebreide ervaring met diverse platforms, systemen en apparaten. We creëren producten die compatibel en toegankelijk zijn. Daarnaast kun je bij ons altijd rekenen op een marketingexpert.