Datum: 19 januari 2023Author:

De ultieme gids voor een app laten maken

Ontwerp aan het bekijken voor het maken van een app
De ultieme gids voor een app laten maken

Een werknemer van EpicWebsite die een prototype bekijkt op zijn scherm, terwijl hij een iPhone in zijn hand houdt.

Een app laten maken: Van concept tot lancering.

Wil je een app laten maken voor zakelijke of organisatorisch gebruik, dan kan de reis ontmoedigend lijken. Daarom is deze gids gemaakt met één doel om stap-voor-stapinstructies te geven over een app laten ontwikkelen! Die niet alleen aan al je vereisten voldoet, maar ook verder gaat dan wat je aanvankelijk had gepland. Zorg er echter wel voor dat die doelstellingen duidelijk zijn gedefinieerd, voordat je met de app ontwikkeling begint. Zodat je precies weet waar de ontwikkelingen naartoe moeten gaan!

Wanneer je je missie en doelstellingen van je app opstelt, stel jezelf dan deze vragen:

 • Welke problemen kan het gebruik van deze app oplossen voor mijn gebruikers?
 • Investering budget (Wat gaat een app laten maken kosten).
 • Wat zijn eigenschappen van je app?
 • Wie is je doelgroep? En hoe wil je dat je doelgroep je App gaat gebruiken?
 • Wat zijn de voordelen van een app maken voor bedrijf?
 • Wil je je app laten maken door een professionele app bouwer, of toch een app laten maken door student.
Hoe je idee wordt omgezet tot het lanceren van een app

Het kiezen van het juiste platform en de technologie die hierop aansluit.

Optimaliseer je app. Leer hoe je het juiste platform en de juiste technologie kiest.

De volgende stap bij een app maken online. Is om een keuze te maken uit de juiste technologie en het platform dat je wilt gaan toepassen. Je hebt veel keuzes, zoals iOS, Android of een cross-platform ontwikkeling. Elke optie heeft zijn eigen voor en nadelen. Maar welke het beste aansluit bij jouw App, hangt af van je doel en de eisen van je app. Hier wat voordelen van elk platform:

 • iPads en iPhones worden aangedreven door iOS. Dit besturingssysteem staat bekend om, zijn mooie en strakke ontwerp en eenvoudige interface.
 • Android wordt gebruikt op de meeste smartphones en tablets, voor een aanpasbare ervaring met veel flexibiliteit.
 • Met een Cross-platform ontwikkeling kan je een app laten maken voor zowel iOS en Android. Dit biedt het voordeel dat alles in een keer voor beide platforms wordt geprogrammeerd. Wil je gebruik maken van beide platforms? Dan is je app laten maken goedkoop in tegenstelling van beide apart te laten ontwikkelen.

Als je het meest geschikte platform voor je app kiest. Is het natuurlijk ook erg belangrijk om een technologie te kiezen, die je ontwikkeling van de App niet in de weg staat. Van Native en Hybride tot webapp oplossing (website en app laten maken). Zoals je kan zien zijn er verschillende opties waarvoor je kan kiezen; elk heeft echter zijn eigen voor- en nadelen. Uiteindelijk hangt de keuze af van de behoeftes en mogelijkheden van je app.

Voor welk platform ga je de app laten maken

De gebruikersinterface ontwikkelen.

Maak een gebruiksvriendelijke UI: Ontdek de geheimen van het ontwerpen van een efficiënte gebruikersinterface.

De gebruikersinterface (UI: User interface) van je app is waar klanten mee integreren. Deze moet dus zo slim mogelijk worden ontworpen. Het is erg belangrijk om een UI te maken die er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook intuïtief werkt. De onderstaande punten kan je een rol laten spelen bij het laten maken van de UI van je app:

 • Gestroomlijnde UI: Het is belangrijk dat je gebruikers de UI van een app als makkelijk in gebruik ervaren.
 • Passende ontwerpelementen: Bij elkaar passende kleuren, lettertypen en lay-outs in de hele applicatie zorgen voor een goede gebruikerservaring die de bruikbaarheid verhoogt. Als dit niet goed bij elkaar past, dan oogt het chaotisch waardoor je gebruikers kunnen afhaken bij het gebruik van je app.
 • Esthetisch aangename visuals: Een mooie UI trekt meer aandacht van je gebruikers, hierdoor zal je meer gebruikers je app gaan gebruiken. Waardoor je app steeds bekender wordt.

Ontwikkelen en testen van de app.

Leer hoe je de ontwikkeling en testfase van je app efficiënt aanpakt.

Nadat je de ontwerpfase hebt afgerond, is het tijd om je app in beweging te zetten. Afhankelijk van de complexiteit en de grootte van je ontwikkelteam. Kan het app ontwikkeling enkele maanden duren. Dit is natuurlijk wel afhankelijk waar jij je app laat maken. En bijvoorbeeld als je een app maker gebruikt. Tijdens dit gehele proces wil je regelmatig kunnen beoordelen of alles wel zo soepel verloopt als gehoopt, door voorafgaand aan de lanceringsdata bètatests uit te voeren met verschillende gebruikers. Op deze manier kun je garanderen dat alle functies werken zoals verwacht. Voordat je je app online zet!

Onthulling en bekendmaking van de app.

Lanceer je app met succes.

Nadat de app is gebouwd en je deze grondig hebt getest, is het tijd om dan eindelijk live te gaan. Google Play Store en de App Stores zijn de perfecte platforms voor de lancering van je Android Apps en/of iOS Apps. Maar je bent nog niet klaar en we gaan naar volgende fase. Want dan is het belangrijk om extra aandacht te geven aan marketingstrategieën zoals het maken van:

 • SEO (zoekmachine optimalisatie)
 • SEA (Betaald advertentie)
 • E-mailcampagnes
 • Socialmediamarketing.

Dit zal zorgen voor meer naamsbekendheid en downloads van je app en dus nieuwe gebruikers, en deze wil je natuurlijk graag houden.

App onderhouden en bijwerken.

Hoe houd je app up-to-date? En waarom is dit belangrijk?

Na het publiceren van je app is het belangrijk, om het onderhoud en de updates bij te houden. Dit helpt om je functionaliteiten en de betrouwbaarheid voor je gebruikers te garanderen. Problemen moeten zo snel mogelijk opgelost kunnen worden, om zo je gebruikers te kunnen behouden. Ook kun je je app voorzien van nieuwe functies of bijwerken met de nieuwste versies van je besturingssysteem. Om succes op de lange termijn te garanderen, is het van cruciaal belang om na de lancering veel tijd hierin te besteden, om zo kwaliteit en professionaliteit te kunnen garanderen aan je gebruikers.

Analyseren en optimaliseren.

Leer hoe je gebruikersdata analyseert en je app verbeterd.

Het is niet alleen nodig om je app up-to-date en soepel draaiend te houden. Maar ook om de prestaties ervan te analyseren en te verbeteren. Door gebruikspatronen en gegevensanalyses bij te houden. Kan je waardevolle inzichten krijgen in welke functies gebruikers het meeste gebruiken en tegen welke problemen ze aanlopen. Met deze informatie kan je je app verbeteren. Zodat deze nog beter voldoet aan de eisen en wensen van je gebruikers.

Door gebruik te maken van mijn gids kun je het hele proces van het maken van je eigen app visualiseren vanaf het begrijpen van al je doelstellingen en doelen. Tot het analyseren en optimaliseren van je prestaties. Elke stap is met elkaar verbonden, zodat het leidt tot een volledig succes bij het laten maken van een app!

Veel gestelde vragen

Wie kan een app ontwikkelen?2022-12-22T14:22:45+00:00

Eigenlijk iedereen kan een app ontwikkelen, zolang ze de juiste kennis en vaardigheden hebben. Dit betekent dat je geen specifieke opleiding of achtergrond hoeft te hebben om een app te maken. Wel is het belangrijk om te beseffen dat het ontwikkelen van een app tijd en moeite kost en dat het kan helpen om ervaring te hebben met programmeren of het samenwerken met iemand die dat wel heeft. Als je geen ervaring hebt met programmeren, dan kun je met online tools een simpele app maken, maar, voor een professionele app kan je de beste een bedrijf inschakelen.

Is het moeilijk om een app te maken?2022-12-22T14:24:14+00:00

Het maken van een app kan inderdaad moeilijk zijn, vooral als je geen ervaring hebt met programmeren. Het kan tijd en moeite kosten om de juiste kennis en vaardigheden te verwerven om een app te maken, vooral als je een complexe app wilt maken met veel functionaliteiten. Als je echter bereid bent om de tijd en moeite te investeren om te leren hoe je een app kunt maken, is het zeker mogelijk om dit te doen. Er zijn ook tools beschikbaar die het gemakkelijker maken om een app te maken, zoals Appy Pie of AppMakr, die een aantal van de complexere aspecten van het app-ontwikkelproces wegnemen.

Kan je zelf een app ontwikkelen?2022-12-22T14:28:29+00:00

Ja, het is mogelijk om zelf een app te ontwikkelen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals het gebruiken van app-ontwikkelingstools, of het leren van een programmeertaal, zoals Java of Swift, om je eigen app te maken vanaf.

Heb je het antwoord niet gevonden, stuur ons dan een bericht. En we zullen je vraag beantwoorden.

Inhoud: