Hier zie je een ui/ux designer aan het werk
Waarom elk bedrijf een UI/UX designer nodig heeft?

Een professioneel ontwerp van een applicatie laten maken door een UI/UX designer.

Voor het laten maken van een applicatie zijn het werk van zowel een UI designer en een UX designer erg belangrijk. Ze lijken veel op elkaar, maar toch hebben ze hun eigen werkzaamheden. Die uiteindelijk samen komen bij het laten maken van een applicatie. Zo houdt een UI designer zich vooral bezig met het buitenkant van je applicatie, en een UX designer zal zich vooral bezighouden met de volledige werking van de applicatie. Omdat je wilt dat je applicatie op alle vlakken goed functioneert en de juiste professionele uitstraling heeft. Is een professioneel ontwerp door een UI/UX laten maken, dus een echte aanrader!!!!

Wat is UI Design?

Een UI design staat voor (User Interface design), het is een totaal plaatje van het ontwerp, de uitstraling van je lay-out van je Gebruikersinterface ontwerp van het product. Hierbij kan je denken aan: knoppen, de menu’s en de kleuren. Het doel van een UI ontwerp is om ervoor te zorgen dat je gebruikers op een gebruiksvriendelijke manier gebruik kunnen maken van je product.

Wat is UX Design?

UX design (User Experience design) is veel meer dan alleen het UI design. Het houdt het totaal plaatje in van de totale gebruikerservaring van je product. Dus hoe ervaart de gebruiker het product, in plaats van alleen hoe het eruit ziet of werkt.

Wat zijn nu de grote verschillen tussen een UI/UX design?

Uitgebreide inzichten en concrete toepassingen voor een betere gebruikerservaring.

Voordat ik de verschillen tussen de beide ontwerpen ga bespreken, zal ik iets dieper ingaan op wat een UI en UX ontwerp exact inhoudt.
Als je een applicatie wil laten ontwerpen (UX Design), is het natuurlijk belangrijk om van tevoren na te denken over welke functionaliteiten je in je ontwerp wilt verwerken. Dit bespreek je met een UX designer. Als dit allemaal is besproken, dan kan je wireframes laten maken (eigenlijk zijn dit schetsen waarop alles wordt uitgetekend)
Naast het uitwerken van je functionaliteiten en de werking hiervan, is het ook belangrijk om na te denken over de buitenkant van het ontwerp (oftewel de uitstraling UI Design) Hier heb je een UI designer bij nodig. Samen met een UI designer bespreek je:

 • De kleuren die je wilt gaan gebruiken
 • Grootte van de knoppen
 • Het lettertype wat je wilt gaan gebruiken

Voor de duidelijk zal ik hier verschillen onder elkaar zetten:
UI Design?
Een UI designer zal zich bezig houden met de volledige uitstraling van de buitenkant van je applicatie. De uitstraling is voor een UI designer erg belangrijk. Want als je UI ontwerp niet uitstraalt wat je wilt uitstralen, dan loop je eventuele potentiële klanten en dus inkomsten uiteindelijk mis.
UX Design?
Een UX designer houdt zich bezig met de volledige werking van het webdesign. Voor een UX ontwerp is het belangrijk dat alle onderdelen met elkaar verbonden zijn. En dat dit voor je potentiële gebruikers van je webdesign als gebruiksvriendelijk wordt ervaren.

Wat is de rol van een UI/UX-designer?

De belangrijke taak van een UI/UX-designer is om gebruikers tevreden te stellen. Dit doen ze met hun interactieve online-ervaringen.

De rol van een UI/UX-designer is om zowel het ontwerp als de gebruikservaring van een product te ontwerpen. Als deze beide goed zijn ontworpen dan is het voor de potentiële gebruiker aantrekkelijk en makkelijk om te gebruiken. Ze zullen dan ook veel samenwerken om zo alles goed op elkaar te laten aansluiten.
Zo hebben beide designers werkzaamheden die ervoor moeten zorgen dat het er niet alleen professioneel uitziet, maar ook nog eens goed werkt.
Ik zal hier de belangrijkste taken van beide designers omschrijven, om een nog duidelijker beeld te creëren over de werkzaamheden.
UX Designer:

 1.  Gebruikersonderzoek (ervaring gebruikers tests) Deze testen doe je tijdens het ontwerpen en voordat je live gaat. Om zo eventuele problemen of bugs op tijd te kunnen oplossen.
 2. UI Designers adviseren aan de hand van het ontwerp
 3. Prototype laten maken en wireframes creëren voor apps en websites

UI Designer:

 1.  Het ontwerpen van websites, apps en digitale producten, waarbij de aandacht ligt om meer potentiële klanten naar je product toe te trekken en deze dan ook te houden.
 2. Het gebruik maken van: lettertypes, kleuren, grafische elementen, menu’s, afbeeldingen en pop-ups.
 3.  Zorgen voor een krachtige uitstraling van je product.

Hoe kan het gebruik van een UI/UX jouw bedrijf aanwezigheid online verbeteren?

De voordelen van een strategisch ontwerp en interactie.

Er zijn verschillende manieren waarop een UI/UX-designer de aanwezigheid van jouw bedrijf online kan verbeteren, dit zijn belangrijke voorbeelden:

 • Gebruiksvriendelijkheid verbeteren: Door meerdere testen uit te voeren zowel door de UI en UX designer zal dit ervoor zorgen dat het product wordt verbeterd. Waardoor je klanten het product sneller zullen vinden.
  • Creëren van een merk identiteit: Het creëren van een eigen uitstraling, die herkenbaar is voor je klanten.
  • Toegankelijkheid: Door een ontwerp te creëren die voor iedereen te gebruiken is, kan een UI/UX-designer ervoor zorgen dat een website of app voor iedereen toegankelijk is waardoor je niemand uitsluit.
  • Innovatie: UI/UX designers zijn altijd op de hoogte van de laatste trends. Dit zorgt ervoor dat je altijd te maken hebt met de laatste ontwerp mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van Ui/Ux laten maken?

De voordelen van UX/UI-ontwerp laten maken: eenvoudige navigatie, beter begrip door de gebruiker, verbeterde interactiviteit en een betere omzet voor jouw bedrijf.

De voordelen van het maken van een UI Design zijn:

 1. Betere interactie: Door gebruik te maken van verschillende kleuren en knoppen.
 2. De bezoeker verleiden: een goed ontwerp zorgt ervoor dat klanten hun bezoek op jouw website zullen omzetten naar aankopen of meer informatie opvragen.
 3. Een goed ontwerp: door goed te kijken naar het soort gebruikers dat je wilt bereiken is het belangrijk om je ontwerp te maken die aansluit op de wensen en eisen van de klant.
 4. Ervaring: Kennis in het maken van designs, zowel makkelijk als complex.

De voordelen van het maken van een UX Design:

 1. Meer tevreden klanten: Als je klanten je applicatie als klant vriendelijk ervaren, Dan zal dit zorgen van tevreden klanten die dan ook terug komen.
 2. UX verhoogt conversies: Als het UX ontwerp goed is, en je klanten ervaren je applicatie als duidelijk. Dan zal dit zorgen voor een betere conversie. Een goed ontwerp werkt vaak met call to action knoppen. Denk hierbij aan knoppen zoals: Contact, Bestellen en Offerte aanvraag.
  Verbeter de vindbaarheid van je website: Als je applicatie goed en snel werkt op alle apparaten. Zal dit ervoor zorgen dat je beter gevonden zal worden.

Hoe kan een UI/UX-designer de gebruikerservaring van de website of app van een bedrijf verbeteren?

Verbeter de gebruikerservaring van een bedrijf: Gebruik UI/UX-design om meerwaarde toe te voegen aan websites en apps.

Een UI/UX-designer kan je bedrijf helpen door zich te onderscheiden in de drukke digitale markt, door het ontwerpen van een gebruiksvriendelijke website of app. De eerste indruk is erg belangrijk om je potentiële klanten te behouden op je website of app. Een UI/UX-designer kan je als bedrijf ook bijstaan bij het verbeteren van eventuele bugs of problemen waar je gebruikers tegen aan lopen. Door dit snel en professioneel te verbeteren, kan je ervoor zorgen dat je je concurrenten een stapje voor bent.
Wel is het raadzaam om vanaf het begin van je project gebruik te maken van een UI/UX designer. Om zo stap voor stap alle functionaliteiten te testen op de juiste werking. Zo niet dan kan dat gelijk aangepast worden. Wil je pas later gebruik maken van een UI of UX designer, dan zorgt dit voor veel investeringskosten om alsnog de bugs en eventuele problemen op te lossen. Omdat de website offline gehaald word, en de app weer opnieuw gepubliceerd dient te worden, nadat alles is hersteld. Ook kan je het vertrouwen van je klanten kwijtraken omdat je website of app niet werkt. Dit wil ja natuurlijk altijd voorkomen. Want eenmaal een slechte reputatie is moeilijk om weer om te buigen naar een positieve ervaring.

Conclusie!

Waarom elk bedrijf een UI/UX designer moet hebben om succesvol te zijn in de digitale online wereld.

Elk bedrijf kan profiteren van het hebben van een UI/UX-designer aan boord. Het is namelijk cruciaal om ervoor te zorgen dat je website of app niet alleen mooi oogt, maar ook gebruiksvriendelijk en effectief is. Bij Epic Website leggen we uit waarom elk bedrijf een UI/UX-designer nodig heeft en hoe dit je onderneming kan helpen groeien.

Maar voordat je met UI/UX-design begint, is het belangrijk om een solide basis voor je project te leggen met behulp van wireframes. Wireframes helpen je om de structuur en functionaliteit van je website of app in kaart te brengen voordat je begint met het daadwerkelijke ontwerp. Bij Epic Website hebben we veel ervaring met het maken van wireframes en we staan klaar om je te helpen je ideeën om te zetten in een goed doordacht ontwerp. Bezoek: wireframes laten maken voor meer informatie over onze wireframe-diensten.

Nadat je de wireframes hebt opgesteld, is het tijd om te werken aan het UI/UX-ontwerp. Bij Epic Website zijn we experts op het gebied van UI/UX-ontwerp en kunnen we je helpen bij het creëren van een intuïtieve en aantrekkelijke digitale ervaring voor je gebruikers. Ontdek hoe we je kunnen ondersteunen met onze UI/UX-diensten op onze speciale pagina epic ui ux laten maken en zorg ervoor dat je website of app aan de verwachtingen van je gebruikers voldoet.

Inhoud: