Bedrijfsprocessen automatiseren

Wat zijn nou eigenlijk toch Bedrijfsprocessen?

Simpel gezegd zijn bedrijfsprocessen de basis van je bedrijf door verschillende afdelingen met elkaar te verbinden. Bijvoorbeeld Als in 1 van deze afdelingen het bedrijf proces niet in orde is dan zullen alle afdelingen binnen je onderneming hier hinder van ondervinden. Of als je de nodige informatie of je dagelijkse werkzaamheden via papier aan elkaar doorgeeft, zorgt dit natuurlijk voor rompslomp en daarnaast veroorzaakt dit verstopping in de pijplijn. En in zo een situatie kun je gebruikmaken van softwarebedrijf om je werkzaamheden te automatiseren. We kunnen dus wel zeggen dat een bedrijfsproces een erg belangrijk onderdeel is van je onderneming.

Bedrijfsprocessen optimaliseren

Het optimaliseren van bedrijfsprocessen zorgt ervoor dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd, en dat resulteert natuurlijk in een betere sfeer en minder werkdruk. En dit scheelt natuurlijk heel erg in de kosten doordat je door een geoptimaliseerd bedrijfsproces aanzienlijk uren verminderd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan online voorraadbeheer of bij het verwerken en het versturen van facturen. Alleen al bij deze 2 kan je de kosten en de werkdruk verminderen. Maar ook zal de foutmarge afnemen, waardoor je dus productiever kunt werken om je onderneming te verbeteren en te laten groeien.

Zijn er verschillen in bedrijfsprocessen?

Bedrijfprocessen voorbeelden

Zijn er verschillende bedrijfsprocessen waar je als onderneming mee te maken krijgt om je onderneming functioneel te laten draaien. Ja, zeker er zijn meerdere verschillende bedrijfsprocessen zoals: Primaire Processen, Besturende processen en ondersteunende processen.
Ik zal nu deze processen voor je verduidelijken:

Wat houden Primaire processen in?
Deze processen zijn er om je einddoel van je onderneming te onderhouden.
Primaire processen worden gestart op het moment dat je bijvoorbeeld een bestelling of offerte ontvangt, en zal pas beëindigd worden op het moment van levering. Dus het begin van je dienstverlening tot aan het einde en zelfs nazorg.

Besturende processen
Eigenlijk zegt het woord het al dit proces dient voor je volledige management van je bedrijf. Denk hierbij aan personeel diensten, vergaderingen inplannen, maar ook je personeel aansturen bij het doorvoeren van nieuwe regels of werkwijzen.

Ondersteunden processen
Ook bij deze is het vrij duidelijk dat dit gaat om bepaalde afdelingen zoals, klantenservice, verkoop afdelingen, maar ook financiële afdelingen vallen onder dit proces.

Voorbeelden van verschillende bedrijf processen waar jij met jouw onderneming mee te maken kan hebben?
Er zijn natuurlijk erg veel verschillende processen waar je als onderneming mee te maken kan krijgen. (Dit ligt natuurlijk ook aan het soort onderneming dat je hebt) Maar hieronder staan de meest gebruikte processen:
*Leads, bestellingen of offertes verwerken
*Voorraadbeheer
*Personeelszaken (van het werven tot het begeleiden van nieuw personeel)
*Facturatie (de volledige financiële administratie)

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen doen? Plan nu een afspraak in en laat onze specialist je hierin begeleiden. Praat met een expert

Optimaliseren bedrijfsprocessen

Hoe kan je nou het beste je bedrijfsprocessen optimaliseren?

Het optimaliseren van je bedrijfsproces is dus een belangrijk onderdeel om je onderneming te verbeteren, maar hoe kan je dit nou het beste doen?
Doordat veel processen nog handmatig gedaan worden zorgt dit voor frustratie en veel werkdruk onder je personeel. Maar de belangrijkste reden is vanwege de hoge foutmarge die gemaakt worden bij de handmatig invoering. Dit kost je onderneming veel tijd, maar zeker ook veel geld. En dit is toch niet de bedoeling van je onderneming.
Om dit te voorkomen kan je het beste een groot deel gaan automatiseren. Dit lijkt erg ingewikkeld, maar aan het eind van het proces heb je een geoptimaliseerde werkwijze die zijn werk doet zonder tussenkomst van personeel. En daarnaast als ergens in het proces iets fout gaat weet je het als eerst en kan je het voorkomen. Daarbij bouwen we ook een applicatie met uitgebreide analytics en een matrix die je een totaal overzicht over alles rondom je bedrijf geeft. Een goed voorbeeld hiervan is een CMS die we voor ons zelf hebben gebouwd die en CRM, HR, tot aan de verkoop en meer ondersteunt. Dit heeft onze werkzaamheden tot 30% geautomatiseerd en we blijven het natuurlijk ook verbeteren.

Welke bedrijfssoftware zijn er allemaal?

Hieronder een aantal zakelijke software die je kunt gebruiken om je bedrijfproces te automatiseren.

Een goede bedrijfssoftware is cruciaal voor het draaiende houden van een bedrijf. Het kiezen van de juiste software is echter niet altijd even makkelijk. Er zijn veel verschillende soorten software op de markt, dus het is belangrijk om te weten wat je bedrijf precies nodig heeft. Hiervoor kun je gebruikmaken van bestaande oplossingen of een maatwerk software ontwikkeling.

  1. De AFAS software biedt gebruikers een complete oplossing voor het beheer van hun boekhouding. De software bevat functies voor facturatie, het bijhouden van betalingen en het beheer van uitgaven. Daarnaast kan de software worden gebruikt voor het genereren van financiële rapporten en het bijhouden van voorraadniveaus.
  2. Spotler is een cloudgebaseerde marketingautomatiseringssoftware die bedrijven helpt hun marketingactiviteiten te automatiseren. De software bevat functies zoals e-mailmarketing, leadbeheer en campagnebeheer. Spotler biedt ook een groot aantal integraties met andere softwaretoepassingen, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is in combinatie met andere tools die bedrijven mogelijk al gebruiken.
  3. Cash bedrijfssoftware is een type software dat speciaal ontwikkeld is voor bedrijven die gebruikmaken van contant geld. Deze software helpt bij het bijhouden van alle inkomsten en uitgaven, zodat u inzicht krijgt in uw financiële situatie. Cash bedrijfssoftware kan ook helpen bij het voorkomen van fraude en het beveiligen van uw geld.
  4. Topdesk is een bedrijfssoftwarepakket dat is ontwikkeld door de Nederlandse softwarebedrijf Topdesk. Het pakket bevat modules voor CRM, helpdesk, projectmanagement en documentbeheer. De software wordt ondersteund door een team van ervaren consultants, ontwikkelaars en supportmedewerkers.

Er zijn veel verschillende aanbieders (software ontwikkeling bedrijf) van cash bedrijfssoftware, dus het is belangrijk om een aantal zaken te overwegen voordat u een keuze maakt. Kijk bijvoorbeeld naar de prijs, de functionaliteit en de reviews voordat je een beslissing neemt. Epicwebsite is als een ervaren softwareontwikkelaar kan je uiteraard ook helpen. Wil je meer informatie neem dan contact met ons op.

Dus heb je een onderneming waar bepaalde processen nog handmatig door het personeel worden verwerkt?
Stop hier dan mee en laat Epicwebsite je helpen bij het optimaliseren van je bedrijfsprocessen!
Neem voor meer informatie of de mogelijkheden vandaag nog contact met ons op.

Inhoudsopgave:

Maak Jouw App Droom Waar
about us 2

Van het eerste concept tot een succes in de appstore, wij zijn jouw partner in innovatie.

Boost Je Online Zichtbaarheid

Met onze SEO, SEA, en ASO-diensten!

EPIC

“Staat jouw site waar het hoort: bovenaan.”

1f27f7e660eb39ca7684db35e304026a?s=96&d=mm&r=g

Gepubliceerd op: 17 oktober 2022

👋 Hoi, Ik ben Hossein Welkom, waar mijn passie voor technologie en innovatie tot leven komt. Ik ben Hossein, jouw full-stack ontwikkelaar bij Epicwebsite, en jouw gids in de wereld van professionele en unieke digitale oplossingen. Hier combineer ik diepgaande technische expertise met een creatieve visie om elk project in een meesterwerk te transformeren. Mijn Reis De Tocht Naar Technologische Excellentie Van de eerste code tot de laatste pixel, mijn reis in de tech-wereld is één vol passie en constante innovatie. Met een achtergrond in full-stack ontwikkeling en een hart voor online marketing, ben ik hier om jouw digitale dromen werkelijkheid te maken. Bij Epicwebsite geloven we niet alleen in het bouwen van apps en websites; we creëren ervaringen die jouw gebruikers niet snel zullen vergeten. Maak een afspraak met mij Mijn Missie Jouw visie verdient meer dan alleen een digitaal platform; het verdient een podium dat even uniek en professioneel is als jijzelf. Met een oog voor detail en een ziel voor innovatie, werk ik samen met jou om niet alleen aan je verwachtingen te voldoen, maar deze te overstijgen. Samen kunnen we een digitale beleving creëren die echt impact maakt. Neem direct contact op Mijn Technische Vaardigheden Omvatten: JavaScript HTML/CSS PHP React Laravel SQL NodeJs Online marketing

Ontdek, Beleef, Deel: Verspreid de Vreugde op Social Media

Epicwebsite

Wij Zijn Een Team Van Bekwame Ontwikkelaars, Programmeurs En Online Marketeers.

We bezitten uitgebreide ervaring met diverse platforms, systemen en apparaten. We creëren producten die compatibel en toegankelijk zijn. Daarnaast kun je bij ons altijd rekenen op een marketingexpert.