Ionic 5

Op deze pagina kan je lezen welke functies Ionic 5 heeft en of die bij jou passen voor het ontwikkelen van een applicatie.

Ionic 5 heeft veel veranderingen gemaakt in de loop van tijd. Er is een nieuwe custom API toegevoegd en design updates die IOS 13 of hoger ondersteunen.

Functies van Ionic 5

Segment
Ionic 5 heeft kleine updates gekregen aan de randen en de style van de bel applicatie, ook zie je het verschil wanneer een button is aangevinkt of niet. Dat is nu grijs gemaakt. Er is nu maar 1 indicator gemaakt voor de slide tussen knoppen.

Header
Ionic 5 heeft voor de nieuwe IOS update verschillende headers gemaakt met verschillende styles en die hebben nu ook nieuwe properties. Grote titels die nu klein kunnen worden, kleine titels en collapsible buttons.

Large Titels
Ionic 5 heeft titels geïntroduceerd die van grootte veranderen, waarbij een animatie wordt toegepast die ervoor zorgt dat de titel een knop wordt wanneer je deze versleept. Het is een mooie animatie en een hele slimme functie die erin zit voor de iPhone.

Titels in Ionic

Small Titels
De small titels worden vaak gebruikt bij een toolbar en het wordt vaak in combinatie gedaan met swipe om apps te sluiten.

Swipe to close
Swipe to close is een optie die vaak wordt gebruikt bij bepaalde pagina’s van een app. Je hebt dan geen terug knop, maar je kan dan swipen om het weg te halen.

menu overlay
Ionic heeft een nieuwe functie genaamd menu overlay. Het is vaak een side bar die je naar rechts kan swipen. Dan zie je vaak een menu bar van de linkerkant van je scherm komen.

Refresher
De refresher is ook nieuw. Als je je pagina wil refreshen dan swipe je omlaag en dan krijg je een ronddraaiende cirkel te zien die daar blijft totdat je de pagina herlaadt.

List Header
De list header is eigenlijk de titel van een lijst, zoals een muzieklijst of een notitie lijst. De stijl van de lijstkop is aangepast, waardoor deze grover en groter is geworden en meer ruimte inneemt.

Conclusie

Ionic is door de jaren heen veel veranderd en met ionic5 hebben ze alles uit de kast gehaald. Ze hebben meteen alles veranderd wat ze konden, waardoor het framework nu up-to-date is met de updates van Apple en alle wijzigingen die zijn doorgevoerd. Het is handig dat ze het hebben geupdate, want als ze nog langer zouden wachten zouden er meer updates komen voor iOS. Dit zou betekenen dat ze nog verder achter kwamen te liggen. Door de nieuwe update hebben ze alles geregeld en hebben zo Apple bij kunnen houden en kan je apps blijven maken met Ionic. ik vind zelf dat Ionic heel handig is, want het ondersteund beide besturing systemen. Zowel IOS als Android. Dat is handig, want dan hoef je veel minder code te schrijven dan wat nodig is.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Epicwebsite?
Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken samen je wensen en wat de mogelijkheden zijn. Met onze jarenlange ervaring en vele projecten voor verschillende klanten, hebben we voldoende kennis in huis om ook jouw website tot een succes te maken.

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt!

Inhoud: