Foto van student voor app laten maken door student

App laten maken door een student of in het buitenland.

Handig of niet zo verstandig?

Een app laten maken door een student? In veel gevallen kies je hiervoor als je de kosten voor het bouwen van een applicatie laag wilt houden. Maar is dit eigenlijk wel zo verstandig? Want goedkoop blijkt achteraf vaak duurkoop. Vooral Indiase studenten bieden hun diensten als app bouwer aan. Maar, een app laten maken in India of ergens anders in het buitenland heeft ook nadelen.

Vervelende bijkomstigheden en consequenties waar je misschien nog geen rekening mee had gehouden. Want wat dacht je van de taalbarrière en het tijdsverschil? Communiceren met de bouwer is door het verschil in tijd lastiger dan je denkt. Ook de taal kan een flink obstakel zijn. Een miscommunicatie met desastreuze gevolgen voor de app kan het uiteindelijke resultaat zijn. Maar er kleven meer risico’s aan het laten bouwen van applicaties in verre landen. Het klopt dat app laten maken kosten in Nederland hoger zijn, maar werken met een nederlandse bedrijf heeft ook wel voordelen die zeker de moeite waard zijn om het goed te onderzoeken en vergelijken.

De risico’s waar je mee te maken krijgt als je een app wilt laten maken in India

Als je wilt een app ontwikkelen in het buitenland, dan kun je te maken krijgen met een verschil in kwaliteit. In Europese landen ligt de standaard vrij hoog. Dat is niet zo in verre landen als India. Daarnaast is het beheren van deze applicaties een stuk ingewikkelder. Bijvoorbeeld als je aanpassingen wilt laten doorvoeren of de app wilt laten updaten bij ervaren ontwikkelaars in Nederland. De opbouw van de applicaties zijn vaak instabiel, onveilig en verminderd functioneel.

Dat heeft als resultaat dat de applicatie alsnog geheel moet worden aangepast. Dit vergt kennis, tijd en vooral een behoorlijk kostenplaatje.

Ook de veiligheid van de gebruiker kan in het geding komen als je een app wilt laten maken door een student of door een ontwikkelaar uit India. In veel gevallen wordt de applicatie niet of niet voldoende getest. Het komt dan ook meer dan eens voor dat het versturen van privacygevoelige gegevens binnen een dergelijke app niet veilig gebeurt. Iets wat zeker in deze tijd van groot belang is. Dus een goedkope app laten maken niet het enige uitgangspunt zijn. Wil je meer weten over wat het je doen staat als je wilt app laten maken? lees dan hier De ultieme gids voor een app laten maken.

Een app laten maken door een professionele ontwikkelaar

Een app laten maken voor bedrijf? Kies je kwaliteit boven kwantiteit en wil je achteraf niet met hoge kosten of vervelende bijkomstigheden worden geconfronteerd? Dan kun je je app het beste laten bouwen door een professionele ontwikkelaar. Epicwebsite staat voor je klaar. We zorgen altijd voor een maatwerk applicatie die aan al je wensen voldoet. Ook als het aankomt op nazorg mag je op ons rekenen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Epicwebsite?

Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken samen je wensen en wat de mogelijkheden zijn. Met onze jarenlange ervaring en vele projecten voor verschillende klanten, hebben we voldoende kennis in huis om ook jouw website tot een succes te maken.

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt!