Cybersecurity

Waarom is cybersecurity belangrijk.

Overal op de wereld begint alles te digitaliseren. In onze samenleving is ICT in alle aspecten grootschalig toegepast. Technologie wordt steeds geavanceerder en intelligenter. Elke dag ontstaan nieuwe bedreigingen, waardoor hackers gegevens uit databases kunnen halen. Elke dag zijn er cyberattacks gericht op software, hardware etc. Degenen die aanvallen, zijn niet hobbyisten, maar hackers die opereren vanuit organisaties. Hackers die gespecialiseerd zijn in cybersecurity. Hierdoor is er een aanpak nodig om cyberattacks te minimaliseren. Daarom is het van cruciaal belang dat we gespecialiseerde cyberverdedigers hebben.

Bedreiging

Wanneer een hacker in jouw systeem, software of hardware binnendringt, ontstaat er altijd een gevaar. Het kan zo zijn dat jij belangrijk informatie hebt wat in niemands handen terecht mag komen.

Het is belangrijk dat jouw systeem/software goed beveiligd zijn. Een nadeel is dat bij elke update nog steeds kwetsbaarheden gevonden kunnen worden om binnen te dringen.

Manieren om het te voorkomen

Er zijn manieren om de bedreigingen in te perken en dat doen we door verschillende maatregelen te nemen. Zo hebben we dus maatregelen op het gebied van Software, hardware, fysiek en voor de gebruikers.

Hardware

Veel mensen bewaren belangrijke informatie op hun hardware.

Daarom is het erg van belang dat Microsoft, Apple etc. hun hardware goed beveiligen.

Voorbeeld hiervan is dat computers goed beschermt moeten worden tegen butter-overflow attacks. Dit doen ze door nieuwe technieken te implementeren. Hierdoor moeten bestanden waar jij je informatie opslaat goed versleuteld worden.

Software

Heel veel programma’s maken gebruik van software. Net als hardware moet de software ook goed beveiligd zijn. Voor de software schakelen wij Cyber Security experts in. Er zijn drie soorten malware.

Virussen, adware en spyware. Software moet gescand worden op deze drie om antimalware op te bouwen.

Met een firewall blokkeer je schadelijk verkeer. Dit zorgt ervoor dat de hackers niet binnen kunnen dringen en dit beschermt de software. Bestanden die zich bevinden in de software en de verbindingen die er worden gemaakt worden door middel van encrypties versleuteld. Wachtwoorden worden ook geëncrypt. Dit maakt het moeilijk voor de hackers om wachtwoorden te achterhalen.

epicwebsite grafische ontwerper

Usb poort

Dit is fysiek een zeer kwetsbare ingang. Er zijn daar natuurlijk ook maatregelen voor gekomen. Onder andere air wall en staalkabels. Met de air wall worden de onveilige netwerken beveiligd. Dit kan gebeuren tijdens openbare wifi’s. Antidiefstalsystemen en computerkluizen zorgen ook voor verbeterde beveiliging met behulp van staalkabels.

Gebruikers

Hackers gaan vaak af op gebruikers. Mensen gebruiken makkelijke wachtwoorden en die zijn makkelijk te achterhalen. Een maatregel hiervoor is het maken van complexe wachtwoorden. Ook maken hackers gebruik van phising mails.

Dat houdt in dat de hackers een nep email sturen naar gebruikers naar aanleiding van hun vertrouwde bronnen. Zo kunnen hackers makkelijk gegevens achterhalen van gebruikers zoals pincodes en inloggegevens.

Hoe ziet de toekomst van cybersecurity eruit?

Hoe verder we in de toekomst gaan, hoe beter de beveiliging wordt. Zo worden de zwakke plekken weggewerkt. Aan de andere kant zijn de kwetsbaarheden bij bestanden en multimedia juist toegenomen, wat heeft geleid tot veiligheidsrisico’s voor mobiele hardware.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Epicwebsite?
Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken samen je wensen en wat de mogelijkheden zijn. Met onze jarenlange ervaring en vele projecten voor verschillende klanten, hebben we voldoende kennis in huis om ook jouw website tot een succes te maken.

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt!

Inhoudsopgave:

Maak Jouw App Droom Waar
about us 2

Van het eerste concept tot een succes in de appstore, wij zijn jouw partner in innovatie.

Boost Je Online Zichtbaarheid

Met onze SEO, SEA, en ASO-diensten!

EPIC

“Staat jouw site waar het hoort: bovenaan.”

1f27f7e660eb39ca7684db35e304026a?s=96&d=mm&r=g

Gepubliceerd op: 17 april 2021

👋 Hoi, Ik ben Hossein Welkom, waar mijn passie voor technologie en innovatie tot leven komt. Ik ben Hossein, jouw full-stack ontwikkelaar bij Epicwebsite, en jouw gids in de wereld van professionele en unieke digitale oplossingen. Hier combineer ik diepgaande technische expertise met een creatieve visie om elk project in een meesterwerk te transformeren. Mijn Reis De Tocht Naar Technologische Excellentie Van de eerste code tot de laatste pixel, mijn reis in de tech-wereld is één vol passie en constante innovatie. Met een achtergrond in full-stack ontwikkeling en een hart voor online marketing, ben ik hier om jouw digitale dromen werkelijkheid te maken. Bij Epicwebsite geloven we niet alleen in het bouwen van apps en websites; we creëren ervaringen die jouw gebruikers niet snel zullen vergeten. Maak een afspraak met mij Mijn Missie Jouw visie verdient meer dan alleen een digitaal platform; het verdient een podium dat even uniek en professioneel is als jijzelf. Met een oog voor detail en een ziel voor innovatie, werk ik samen met jou om niet alleen aan je verwachtingen te voldoen, maar deze te overstijgen. Samen kunnen we een digitale beleving creëren die echt impact maakt. Neem direct contact op Mijn Technische Vaardigheden Omvatten: JavaScript HTML/CSS PHP React Laravel SQL NodeJs Online marketing

Ontdek, Beleef, Deel: Verspreid de Vreugde op Social Media

Epicwebsite

Wij Zijn Een Team Van Bekwame Ontwikkelaars, Programmeurs En Online Marketeers.

We bezitten uitgebreide ervaring met diverse platforms, systemen en apparaten. We creëren producten die compatibel en toegankelijk zijn. Daarnaast kun je bij ons altijd rekenen op een marketingexpert.