Cybersecurity

Waarom is cybersecurity belangrijk.

Overal op de wereld begint alles te digitaliseren. In onze samenleving is ICT in alle aspecten grootschalig toegepast. Technologie wordt steeds beter en slimmer. Elke dag ontstaan er nieuwe gevaren. Hierdoor kunnen de hackers gegevens uit de database halen. Elke dag zijn er cyberattacks gericht op software, hardware etc. Degene die het aanvallen zijn niet de hackers met een hobby, maar hackers vanuit organisaties. Hackers die gespecialiseerd zijn in cybersecurity. Hierdoor is er een aanpak nodig om cyberattacks te minimaliseren. Daarom is het ook heel erg belangrijk dat we gespecialiseerde cyberdefenders hebben.

Bedreiging

Wanneer een hacker in jouw systeem, software, hardware binnendringt is er altijd een gevaar. Het kan zo zijn dat jij belangrijk informatie hebt wat in niemands handen terecht mag komen.

Daarom is het van belang dat jouw systeem/software goed beveiligd is. Het enige nadeel is, dat bij elke update toch nog een gaatje te vinden is om binnen te dringen.

Manieren om het te voorkomen

Er zijn manieren om de bedreigingen in te perken en dat doen we door verschillende maatregelen te nemen. Zo hebben we dus maatregelen op het gebied van Software, hardware, fysiek en voor de gebruikers.

Hardware

Heel veel mensen zetten hun belangrijk informatie in hun hardware.

Daarom is het erg van belang dat Microsoft, Apple etc. hun hardware goed beveiligen.

Voorbeeld hiervan is dat computers goed beschermt moeten worden tegen butter-overflow attacks. Dit doen ze door nieuwe technieken te implementeren. Hierdoor moeten bestanden waar jij je informatie opslaat goed versleuteld worden.

Software

Heel veel programma’s maken gebruik van software. Net als hardware moet de software ook goed beveiligd zijn. Voor de software schakelen wij Cyber Security experts in. Er zijn drie soorten malware.

Virussen, adware en spyware. Software moet gescand worden op deze drie om antimalware op te bouwen.

Met een firewall blokkeer je schadelijk verkeer. Dit zorgt ervoor dat de hackers niet binnen kunnen dringen en dit beschermt de software. Bestanden die zich bevinden in de software en de verbindingen die er worden gemaakt worden door middel van encrypties versleuteld. Wachtwoorden worden ook geëncrypt. Dit maakt het moeilijk voor de hackers om wachtwoorden te achterhalen.

Usb poort

Dit is fysiek een zeer kwetsbare ingang. Er zijn daar natuurlijk ook maatregelen voor gekomen. Onder andere air wall en staalkabels. Met de air wall worden de onveilige netwerken beveiligd. Dit kan gebeuren tijdens openbare wifi’s. Antidiefstalsystemen en computerkluizen zorgen ook voor betere beveiliging door middel van staalkabels.

Gebruikers

Hackers gaan vaak af op gebruikers. Mensen gebruiken makkelijke wachtwoorden en die zijn makkelijk te achterhalen. Een maatregel hiervoor is het maken van complexe wachtwoorden. Ook maken hackers gebruik van phising mails.

Dat houdt in dat de hackers een nep email sturen naar gebruikers naar aanleiding van hun vertrouwde bronnen. Zo kunnen hackers makkelijk gegevens achterhalen van gebruikers zoals pincodes en inloggegevens.

Hoe ziet de toekomst van cybersecurity eruit?

Hoe verder we in de toekomst gaan, hoe beter de beveiliging wordt. Zo worden de zwakke plekken weggewerkt. In tegen deel zijn de zwakke plekken bij bestanden en multimedia juist gestegen, waardoor er veiligheidsrisico’s zijn gekomen voor mobiele hardware.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Epicwebsite?

Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken samen je wensen en wat de mogelijkheden zijn. Met onze jarenlange ervaring en vele projecten voor verschillende klanten, hebben we voldoende kennis in huis om ook jouw website tot een succes te maken.

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt!

Inhoud: