Wat kost het laten maken van een app
App laten maken kosten

WAT KOST HET LATEN MAKEN VAN EEN APP?

In dit artikel, leggen wij je duidelijk uit hoe de prijs van een app laten maken tot stand komt.

Als bedrijf bereik je tegenwoordig op veel verschillende manieren jouw doelgroep. De tijd dat de communicatie vooral plaatsvond via advertenties in de krant en drukwerk is voorbij. Steeds meer bedrijven besteden meer aandacht aan de online vormen van marketing. Denk hierbij aan een website, social media, maar ook aan een app. Consumenten vinden het steeds fijner om in contact te staan met een bedrijf door middel van een app, maar een app laten maken, wat kost dat eigenlijk? Dat is een vraag die we als ontwikkelaar van apps vaak krijgen. De prijs van een app laten maken hangt af van een aantal factoren.

Wat is het doel van je app

VOOR WELK DOEL LAAT JE EEN APP ONTWIKKELEN?

Misschien wel de belangrijkste vraag als je een app wilt laten ontwikkelen wat is het doel van de app.

Wil je een app maken voor bedrijf waarmee je contact met klanten kunt onderhouden. Of is het juist een app om nieuwe klanten naar je bedrijf te trekken? De kosten voor het laten maken van een Android app kan weer veel verschillen met de kosten van het laten maken van een game app. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een app laten maken door student. Hoeveel het kost om een app te laten maken hangt dus vooral af van het doel. Het doel bepaalt uiteindelijk welke functionaliteiten in de app gebouwd moeten worden. Een app waar alleen informatie over je bedrijf in staat is bijvoorbeeld minder uitgebreid dan een app waar een volledige webshop in gebouwd wordt. Wil je goedkoop een app laten maken, dan zijn er Verschillende pakketten en mogelijkheden die we ook aan je kunnen aanbieden. Voor meer informatie neem contact met ons op.

WAT KOST EEN MOBIELE APP?

De kosten van een app laten maken zijn bij ons niet super hoog.

Bij ons betaal je zeker niet de hoofdprijs. Je wilt je investering natuurlijk zo snel mogelijk terugverdienen. Een duidelijk doel helpt hierbij. Bedenk van tevoren dus goed wie de doelgroep van je app gaat zijn en wat je wilt bereiken door de app. Een app ontwikkelen kan als doel hebben om meer verkopen in je shop te maken, maar dat hoeft niet altijd. Een app kan ook zorgen voor naamsbekendheid doordat je, je bedrijf onder de aandacht van een veel bereide publiek beringt. Nieuw gebruikers die alles via een app doen bijvoorbeeld. Die mensen gaan dan over je app hebben of het met elkaar delen op social media. Een app laten maken brengt naast een hoop voordelen, dus ook kosten met zich mee. We laten je graag zien wat er allemaal bij komt kijken en wat de kosten zijn van het laten maken van een app.

Wie zijn de doelgroep van uw app

WIE IS JOUW DOELGROEP?

De doelgroep van jouw app zal niet meteen invloed hebben op de kosten van een app, maar het is absoluut een belangrijk onderdeel waar je aan moet denken tijdens het ontwikkelproces.

Een groep jongeren heeft bijvoorbeeld sneller de navigatie door van een app dan een groep 65+ers. Wil je een game app laten maken, dan zijn de kosten en doelgroep aspecten weer compleet anders. Wij van Epicwebsite hebben door onze vele ervaring veel kennis over wat wel en niet werkt in een app. We voorzien je dan ook graag van tips en advies om een duidelijk doel en doelgroep voor de app vast te stellen.

Leeftijd heeft invloed op de doelgroep van jouw app, maar denk je bijvoorbeeld ook aan het soort mensen die gebruik gaan maken van de app. Een app laten maken voor interne communicatie binnen een bedrijf is natuurlijk heel anders dan een app waarin consumentenproducten kunnen bestellen bij je bedrijf. Bij een iOS-app komen weer andere aspecten en kosten kijken.  De doelgroep heeft zoals gezegd dus niet meteen een grote invloed op de prijs van een app laten maken, maar het is absoluut een stap die je niet mag overslaan.

De prijs van een app

FUNCTIONALITEITEN BEPALEN DE PRIJS VAN EEN APP

Functionaliteiten bepalen de prijs van een app. De doelgroep mag dan weinig invloed hebben op wat het kost om een app te laten maken, de functionaliteiten van een app hebben dat zeker wel.

Hoe meer functionaliteiten we in jouw app moeten verwerken, hoe hoger de prijs wordt om de app te laten maken. Uiteraard blijven we ervoor zorgen dat je een aantrekkelijke prijs krijgt voor het laten maken van een app bij Epicwebsite, maar meer functionaliteiten betekend ook meer werk voor onze programmeurs. Zelf kan je misschien al wel een kleine inschatting maken van de tijd die in een app gaat zitten. Een simpele app waar alleen pagina’s met informatie in staan is natuurlijk sneller gemaakt dan een app die gebruikmaakt van de camera, GPS, pushberichten en nog veel meer. Als je een duidelijk doel hebt voor de app, kijken we samen met jou welke functionaliteiten er zeker in de app verwerkt moeten worden. Misschien heb je hier zelf al een idee van, maar schroom niet om ons om advies te vragen. Vaak kunnen we je hierbij ook al meteen een indicatie geven van wat het kost om de app te laten maken.

Zelf een app maken

ZELF EEN APP MAKEN?

Iets wat we vaak horen van klanten is dat ze zelf geprobeerd hebben om een app te ontwikkelen, maar dat het toch best tegen viel.

We snappen dit ook wel. Vaak is het maken van een website voor een bedrijf nog best haalbaar, maar een app is echt andere koek. Wanneer een bedrijf of instantie bij ons komt voor het laten maken van een app, dan komen ze er vaak achter dat de kosten om een app te laten maken bij ons best meevalt. Helaas zien we dat bedrijven twijfelen over het laten maken van een app na het zien van de prijzen bij andere ontwikkelaars. Vaak worden er te hoge prijzen gerekend. Bij ons kost het laten maken van een app niet de hoofdprijs en krijg je een eerlijke prijs geboden.

Voor welk platform is uw app

VOOR WELK PLATFORM IS JOUW APP?

Een website werkt op elke pc, laptop en telefoon. Het maakt dus niet uit of je publiek een Windows-pc of Apple MacBook heeft. Bij apps werkt dit iets anders

Er bestaat namelijk een duidelijke tweedeling tussen apps voor Android en iOS (Apple). Op welk platform je een app wilt laten draaien heeft dus ook zeker invloed op de prijs van de app. Zeker wanneer een app op beide platforms moet gaan draaien is het een van de grotere kostenposten. De apps moeten afzonderlijk van elkaar geprogrammeerd worden en dat kost natuurlijk tijd en geld.

Native app laten maken

NATIVE APP LATEN MAKEN

Een app die speciaal voor een platform gemaakt is heet een native app.

Dit zijn de apps die je terug kunt vinden in de app store van een telefoon. Native apps is vaak het meest gekozen platform omdat er meer functionaliteiten in de app verwerkt kunnen worden en de app ook offline werkt. Wanneer je echter een native app wilt die werkt op Android en iOS, moet je er dus rekening mee houden dat de app eigenlijk twee keer ontwikkeld moet worden. Dit ziet je dan ook terug in de kosten.

Webapp laten maken

WEB APP LATEN MAKEN

Een alternatief op een native app zijn webapps.

Een webapp is een app die ook in de app store staat, maar binnen de app zelf gebruikmaakt van webpagina’s. Zoals eerder al gezegd werken websites op Android en iOS op dezelfde manier. Met een webapp bespaar je dus op de kosten voor het maken van een app omdat een app niet dubbel ontwikkeld hoeft te worden. Een nadeel kan wel zijn dat enkele functionaliteiten niet verwerkt kunnen worden in de app. Denk hierbij aan de camera of GPS.

Overige kosten voor het laten maken van een app

APP MARKETING KOSTEN

We hebben het nu vooral gehad over de kosten van een app die gemaakt worden in het proces van ontwikkelen, maar ook als de app af is zijn er nog enkelen kosten waar je rekening mee moet houden

Wanneer een app af is moet je deze natuurlijk ook nog aan de man brengen. Een app store is niet echt de plek waar mensen even lekker gaan rondkijken naar de verschillende apps. Je zult dus nog wat extra kosten moeten maken op het gebied van marketing. Een goede advertentiecampagne op Facebook kan bijvoorbeeld al zorgen voor een enorme boost.

Ook de operationele kosten en de onderhoudskosten van een app mag je zeker niet vergeten. Voor het runnen van een app heb je net zoals bij een website een host en server nodig. Nu zijn dit niet de grootste kosten, maar deze worden wel vaak over het hoofd gezien. De onderhoudskosten van een app zijn zeer belangrijk. Apps moeten constant geüpdatet worden om je klanten een veilige app te kunnen bieden. Als je als bedrijf een onveilige app in de app store heeft staan is dat niet echt goed voor jouw professionele uitstraling.

MAATWERK APP LATE

Een app op maat voor iedereen

We hopen dat je nu een beter beeld hebt van hoe de prijs van een app laten maken tot stand komt. Vaak komt er meer bij kijken dan je denkt. Wanneer je een ontwikkelaar voor jouw app zoekt, dan ben je bij Epicwebsite aan het juiste adres. Door onze vele ervaring weten we precies hoe we de beste app voor jou kunnen maken. We voorzien je graag van advies en zitten dan ook graag met je rond de tafel. Zo kan je jouw wensen met ons overleggen en zorgen wij ervoor dat je snel een goede en betaalbare app hebt voor jouw bedrijf of instantie.

Wat kost het laten maken van een app

APP LATEN MAKEN KOSTEN

De kosten voor een app laten maken hoeft dus helemaal niet zo duur te zijn als dat sommige vooroordelen je doen geloven.

Wanneer je werkt met een team dat kijkt wat bij jouw bedrijfsdoelstellingen en begroting past kan het een hoop schelen. Epicwebsite hanteert een transparante werkwijze waarin we alles nauwkeurig vastleggen. Zo kom je bij ons nooit voor verrassingen te staan. Je kunt in sommige situaties bijvoorbeeld beter kiezen voor een webapp of API-koppeling. Deze type apps zijn sneller te ontwikkelen dan een complete native bedrijfsapp waardoor je veel kunt besparen. Het hangt dus vooral af wat de taak is van de app, verder is bij ons elke maatwerk oplossing mogelijk. Wij zetten graag onze expertise in om voor jouw bedrijf de beste oplossing te vinden. Bij Epicwebsite laten we je dus niet aan jouw lot over, maar helpen we je altijd met de juiste service, voor de juiste prijs. Ben je geïnteresseerd om met ons een samenwerking aan te gaan? Neem dan gerust contact met ons op via de website.

Kosten app ontwikkelen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor jouw app idee, wij geven je graag een indicatie van de kosten voor het ontwikkelen van de app.

Wil je een app laten maken maar weet je niet precies hoeveel budget je hiervoor nodig hebt? De kosten van het ontwikkelen van een app loopt ontzettend uiteen. Het hangt dus ook ontzettend af van wat je wilt laten bouwen. Vergt het een aantal simpele oplossingen of wil je een volledig bedrijvenportaal laten ontwikkelen? Het laten ontwikkelen van een app voor jouw bedrijf of organisatie hoeft dus helemaal niet zoveel te kosten. Ons team kijkt wat het beste bij je doelstellingen en budget past en biedt je hierbij het beste advies. Uiteraard hanteren wij realistische prijsstellingen die volledig aansluiten bij de hoge kwaliteit die we leveren. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor jouw app idee, wij geven je graag een indicatie van de kosten voor het ontwikkelen van de app.

Epic app blog…