WAT KOST HET LATEN MAKEN VAN EEN APP?

Om u een duidelijk beeld te geven van hoe de prijs van een app laten maken tot stand komt, vertellen we u in dit artikel er alles over.

Als bedrijf bereikt u tegenwoordig op veel verschillende manieren uw doelgroep. De tijd dat de communicatie vooral plaatsvond via advertenties in de krant en drukwerk is voorbij. Steeds meer bedrijven besteden meer aandacht aan online vormen van marketing. Denk hierbij aan een website, social media, maar ook een app. Consumenten vinden het steeds fijner om in contact te staan met een bedrijf door middel van een app, maar een app laten maken, wat kost dat eigenlijk? Dat is een vraag die we als ontwikkelaar van apps vaak krijgen. De prijs van een app laten maken hangt af van een aantal factoren.

App ontwikkelaar amsterdam
Wat is je doel met de app?

VOOR WELK DOEL LAAT U EEN APP ONTWIKKELEN?

Misschien wel de belangrijkste vraag als u een app wilt laten ontwikkelen is wat het doel is van de app.

Wilt u bijvoorbeeld een app laten bouwen waarmee u contact met klanten kunt onderhouden of is het juist een app om nieuwe klanten naar uw bedrijf te trekken. Hoeveel het kost om een app te laten maken hangt dus vooral af van het doel. Het doel bepaald uiteindelijk welke functionaliteiten in de app gebouwd moeten worden. Een app waar alleen informatie over uw bedrijf in staat is bijvoorbeeld minder uitgebreid dan een app waar een volledige webshop in gebouwd wordt.

WAT KOST EEN MOBIELE APP?

De kosten van een app laten maken zijn bij ons niet super hoog.

Bij ons betaalt u zeker niet de hoofdprijs. U wilt uw investering zo snel mogelijk terugverdienen natuurlijk. Een duidelijk doel helpt hierbij. Bedenk van te voren dus goed wie de doelgroep van uw app gaat zijn en wat u wilt bereiken door de app. Het laten ontwikkelen van een app kan als doel hebben om meer verkopen in uw shop te genereren, maar dat hoeft niet altijd. Een app kan ook zorgen voor naamsbekendheid doordat mensen het over uw app hebben of het met elkaar delen op social media.

App ontwikkelaar amsterdam
Tutorial Epicewebsite

WIE ZIJN DE DOELGROEP VAN UW APP?

De doelgroep van uw app zal niet meteen invloed hebben op de kosten van een app, maar het is absoluut een belangrijk onderdeel waar u aan moet denken tijdens het ontwikkel proces. Een groep jongeren heeft bijvoorbeeld sneller de navigatie door van een app dan een groep 65+ers. Wij van Epicwebsite hebben door onze vele ervaring veel kennis over wat wel en niet werkt in een app. We voorzien u dan ook graag van tips en advies om een duidelijk doel en doelgroep voor de app vast te stellen.

Leeftijd heeft invloed op de doelgroep van uw app, maar denkt bijvoorbeeld ook aan de soort mensen die gebruik gaat maken van de app. Een app laten maken voor interne communicatie binnen een bedrijf is natuurlijk heel anders dan een app waarin consumenten producten kunnen bestellen bij uw bedrijf. De doelgroep heeft zoals gezegd dus niet meteen een grote invloed op de prijs van een app laten maken, maar het is absoluut een stap die u niet mag overslaan.

FUNCTIONALITEITEN BEPALEN DE PRIJS VAN EEN APP

Functionaliteiten bepalen de prijs van een app. De doelgroep mag dan weinig invloed hebben op wat het kost om een app te laten maken, de functionaliteiten van een app hebben dat zeker wel. Hoe meer functionaliteiten we in uw app moeten verwerken, hoe hoger de prijs wordt om de app te laten maken. Uiteraard blijven we er voor zorgen dat u een aantrekkelijke prijs krijgt voor het laten maken van een app bij Epicwebsite, maar meer functionaliteiten betekend ook meer werk voor onze programmeurs. Zelf kunt u misschien al wel een kleine inschatting maken van de tijd die in een app gaat zitten. Een simpele app waar alleen pagina’s met informatie in staan is natuurlijk sneller gemaakt dan een app die gebruik maakt van de camera, GPS, pushberichten en nog veel meer. Als u een duidelijk doel heeft voor de app, kijken we samen met u welke functionaliteiten er zeker in de app verwerkt moeten worden. Misschien heeft u hier zelf al een idee van, maar schroom niet om ons om advies te vragen. Vaak kunnen we u hierbij ook al meteen een indicatie geven van wat het kost om de app te laten maken.

App ontwikkelaar amsterdam
Zelf app maken?

ZELF EEN APP MAKEN?

Iets wat we vaak horen van klanten is dat ze zelf geprobeerd hebben om een app zelf te ontwikkelen, maar dat het toch best tegen viel. We snappen dit ook wel. Vaak is het maken van een website voor een bedrijf nog best haalbaar, maar een app is echt andere koek. Wanneer een bedrijf of instantie bij ons komt voor het laten maken van een app, komen ze vaak achter dat hoeveel het kost om een app te laten maken bij ons best meevalt. Helaas zien we dat bedrijven twijfelen over het laten maken van een app na het zien van de prijzen bij andere ontwikkelaars. Vaak worden er te hoge prijzen gerekend. Bij ons kost het laten maken van een app niet de hoofdprijs en krijgt u een eerlijke prijs geboden.

Layout telefoon

VOOR WELK PLATFORM IS UW APP?

Een website werkt op elke pc, laptop en telefoon. Het maakt dus niet uit of uw publiek een Windows pc of Apple Macbook heeft. Bij apps werkt dit iets anders. Er bestaat namelijk een duidelijke tweedeling tussen apps voor Android en iOS (Apple). Op welk platform u een app wilt laten draaien heeft dus ook zeker invloed op de prijs van de app. Zeker wanneer een app op beide platforms moet gaan draaien is het een van de grotere kostenposten. De apps moeten afzonderlijk van elkaar geprogrammeerd worden en dat kost natuurlijk tijd en geld.

NATIVE APP LATEN MAKEN

Een app die speciaal voor een platform gemaakt is heet een native app.

Dit zijn de apps die u terug kunt vinden in de app store van een telefoon. Native apps zijn vaak de meest gekozen vorm omdat er meer functionaliteiten in de app verwerkt kunnen worden en de app ook offline werkt. Wanneer u echter een native app wilt die werkt op Android en iOS, moet u er dus rekening mee houden dat de app eigenlijk twee keer ontwikkeld moet worden. Dit ziet u dan ook terug in de kosten.

App ontwikkelaar amsterdam
Telefoon layout

OF EEN WEBAPP LATEN MAKEN?

Een alternatief op een native app zijn webapps.

Een webapp is een app die ook in de app store staat, maar binnen de app zelf gebruik maakt van webpagina’s. Zoals eerder al gezegd werken websites op Android en iOS op dezelfde manier. Met een webapp bespaart u dus op de kosten voor het maken van een app omdat een app niet dubbel ontwikkeld hoeft te worden. Een nadeel kan wel zijn dat enkele functionaliteiten niet verwerkt kunnen worden in de app. Denk hierbij aan de camera of GPS.

OVERIGE KOSTEN VOOR HET LATEN MAKEN VAN EEN APP

We hebben met nu vooral gehad over de kosten van een app die gemaakt worden in het proces van ontwikkelen, maar ook als de app af is zijn er nog enkelen kosten waar u rekening mee moet houden. Wanneer een app af is moet u deze natuurlijk ook nog aan de man brengen. Een app store is niet echt de plek waar mensen even lekker gaan rondkijken naar de verschillende apps. U zult dus nog wat extra kosten moeten maken op het gebied van marketing. Een goede advertentiecampagne op Facebook kan bijvoorbeeld al zorgen voor een enorme boost.

Ook de operationele kosten en de onderhoudskosten van een app mag u niet vergeten. Voor het runnen van een app heeft u net zoals bij een website een host en server nodig. Nu zijn dit niet de grootste kosten, maar deze worden wel vaak over het hoofd gezien. De onderhoudskosten van een app zijn zeer belangrijk. Apps moeten constant geüpdatet worden om uw klanten een veilige app te kunnen bieden. Als u als bedrijf een onveilige app in de app store heeft staan is dat niet echt goed voor uw professionele uitstraling.

App ontwikkelaar amsterdam

MAATWERK APP LATEN BOUWEN

Een app op maat voor iedereen

We hopen dat u nu een beter beeld heeft van hoe de prijs van een app laten maken tot stand komt. Vaak komt er meer bij kijken dan u denkt. Wanneer u een ontwikkelaar voor uw app zoekt bent u bij Epicwebsite aan het juiste adres. Door onze vele ervaring weten we precies hoe we de beste app voor u kunnen maken. We voorzien u graag van advies en zitten dan ook graag een meer met u rond de tafel. Zo kunt u uw wensen met ons overleggen en zorgen wij ervoor dat u snel een goede en betaalbare app heeft voor uw bedrijf of instantie.

Epicwebsite afbeelding

MEER INFORMATIE NODIG?

Wil je meer weten over onze apps,  software applicaties ? Of wil je meer informatie over native Android App, iOS app, progressive web-app of hybride app? Ons team is voorzien van alle kennis om jouw wensen waar te kunnen maken.

Unieke onderscheidende designs

De designs van EpicWebsite zijn bijzonder. Goed doordacht, functioneel en onderscheidend. Met een app van EpicWebsite heeft u niet alleen een app die uitstekend functioneert en voldoet aan uw verwachtingen, maar ook een app die er qua design geweldig uitziet. Apps ontworpen door EpicWebsite zijn de eerste stap naar uw succes.

WAANZINNIG DESIGN

BREDE ERVARING

BETAALBARE PRIJS

BEN JE KLAAR
OM TE LANCEREN?