Pay Per Click PPC
Je Eerste Google Ads Campagne

Je Eerste Google Ads Campagne: Zo Begin Je

Google Ads is een van de meest effectieve manieren om online zichtbaarheid te krijgen en klanten naar je website te trekken. In deze gids helpen we je om je eerste Google Ads-campagne op te zetten, zodat je meteen kunt beginnen met het genereren van verkeer en verkopen. Online marketing is de sleutel tot het snel en efficiënt verkrijgen van klanten voor je product of dienst.

Wat is Google Ads?

Google Ads is een advertentieplatform van Google waarmee bedrijven advertenties kunnen weergeven op Google en zijn advertentienetwerk. Het biedt verschillende campagnetypes, waaronder zoekadvertenties, displayadvertenties, video-advertenties, performance max en meer. Het is ook goed om te weten dat PPC Google Ads omvat.

Waarom Google Ads Gebruiken?

Google Ads biedt adverteerders de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken precies wanneer zij op zoek zijn naar producten of diensten. Het is een kosteneffectieve manier om zichtbaarheid te vergroten en gerichte leads te genereren.

Voordelen van Google Ads

 1. Gerichte Advertenties: Bereik mensen op basis van hun zoekopdrachten.
 2. Meetbare Resultaten: Volg precies hoe je advertenties presteren.
 3. Flexibiliteit: Pas je advertenties en budgetten snel aan.

Voorbereiding

Doelstellingen Bepalen

Nu je overtuigd bent van de kracht van Google Ads, laten we eens kijken hoe we een nieuwe campagne kunnen opzetten. Houd er rekening mee dat ik hiervoor een testaccount heb opgezet. Je kunt ervoor kiezen om alles stap voor stap te volgen.

 • Voordat je begint, is het belangrijk om heldere doelen te stellen. Wil je meer verkeer naar je website, je verkopen verhogen, of meer leads genereren?
 • Het Google-algoritme gaat, op basis van deze instelling, voor jou aan de slag om de gewenste resultaten te behalen.

Budget Instellen

Bepaal hoeveel je bereid bent te besteden aan je Google Ads-campagne. Google Ads biedt flexibiliteit in budgetten, zodat je kunt beginnen met een klein bedrag en dit kunt verhogen naarmate je resultaten ziet.

Het minimale budget voor Google Ads kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Google hanteert geen vastgesteld minimumbedrag voor het starten van een Google Ads-campagne. Het is echter belangrijk om te vermelden dat een te laag budget mogelijk niet voldoende resultaten oplevert.

Idealiter zou je een budget moeten hebben dat past bij je marketingdoelen en de concurrentie in je branche. Het is aan te raden om een redelijk budget vast te stellen, zodat je voldoende advertentievertoningen en klikken kunt genereren om je doelgroep te bereiken.

Als SEA-consultant kan ik je helpen bij het bepalen van een geschikt budget en het opzetten en optimaliseren van je Google Ads-campagnes. Neem gerust contact met me op voor meer specifieke informatie over jouw situatie.

Onderzoek Doen naar Doelgroepen en Zoekwoorden

Identificeer je doelgroep en onderzoek welke zoekwoorden zij gebruiken. Gebruik tools zoals Google Keyword Planner om relevante zoekwoorden te vinden.

Het identificeren van je doelgroep en het onderzoeken van de zoekwoorden die zij gebruiken, is essentieel voor je Google Ads en een succesvolle online aanwezigheid en helpt ook bij:

Verbeter je positie in zoekmachines: Vermeng je zoekwoorden op slimme wijze door je webteksten en gebruik de juiste meta-tags. Dit helpt je website om hoger te komen in de zoekresultaten.
Ontwikkel topcontent:
Pen inhoud neer die zowel waardevol is als nauw aansluit bij wat je publiek zoekt en nodig heeft. Dit boost niet alleen je zoekmachine ranking, maar trekt ook natuurlijk meer bezoekers.

 

Account en Campagne Instellen

Google Ads-account Aanmaken

Maak een Google Ads-account aan op ads.google.com. Volg de instructies om je account te configureren.

Tip! Google heeft vaak acties waarbij ze bijna altijd een advertentietegoed aanbieden vanaf €400. Google zegt: Om je te helpen starten met Google Ads, geven we je €400 aan gratis advertentietegoed als je €400 besteedt.

Campagnetype Kiezen

Kies het type campagne dat het beste past bij je doelstellingen, zoals zoekadvertenties voor directe respons of display-advertenties voor merkbekendheid.

Advertentiegroepen Maken

Organiseer je campagnes in advertentiegroepen gebaseerd op gemeenschappelijke thema’s of producten.

Het is niet per se nodig, of eigenlijk niet nodig als je net begint. Maar later, als je veel meer advertenties hebt, dan is het wel handig om je advertenties in verschillende groepen te verdelen.

Zoekwoorden Toevoegen

Voeg relevante zoekwoorden toe aan je advertentiegroepen. Zorg ervoor dat ze specifiek genoeg zijn om de juiste doelgroep te bereiken.

Tip! Let bij het gebruiken van Google Keyword Planner op het aantal maandelijkse zoekopdrachten en de prijzen per klik, zodat je een goed budget kunt inplannen.

Advertentie Schrijven

Schrijf overtuigende advertentieteksten die de aandacht trekken en duidelijk maken wat je aanbiedt. Zorg voor een sterke call-to-action.

Biedstrategieën

Handmatige CPC

Kies voor handmatige kosten per klik (CPC) om volledige controle over je biedingen te behouden.

Geautomatiseerde Biedstrategieën

Gebruik geautomatiseerde biedstrategieën zoals doel-CPA (Cost Per Acquisition) of doel-ROAS (Return on Ad Spend) om je biedingen te optimaliseren op basis van je doelen.

Biedaanpassingen

Hoewel het nog niet nodig is en je waarschijnlijk nog geen informatie hebt, wilde ik je alvast laten weten waar we het in de komende berichten over gaan hebben.

Pas je biedingen aan op basis van variabelen zoals locatie, tijd van de dag en apparaat, om je budget zo effectief mogelijk in te zetten.

Vergeet je ook niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief, zodat ik je direct op de hoogte kan brengen zodra de volgende post over het instellen van een Google-campagne beschikbaar is.

Advertentie-extensies

Sitelinks

Voeg sitelinks toe om extra links naar belangrijke pagina’s van je website toe te voegen in je advertentie.

Beluitbreidingen

Gebruik beluitbreidingen om telefoonnummers direct in je advertenties te tonen, waardoor gebruikers je eenvoudig kunnen bellen.

extensies

Voeg locatie-extensies toe om de fysieke locatie van je bedrijf weer te geven, wat vooral nuttig is voor lokale bedrijven.

Gefeliciteerd, je hebt zojuist je eerste Google-campagne opgezet.

Dat is de eerste stap naar online succes, maar wat hierna komt is even belangrijk en kan je advertenties verbeteren of succesvol maken.

Zoals eerder vermeld, is dit de eerste blogpost in de serie over het opzetten van een Google-campagne. Hieronder vind je een lijst met informatie over wat we de komende weken gaan doen. Ik maak ook graag video’s en handige PDF’s. Als je hierin geïnteresseerd bent, laat het me dan weten, samen met eventuele andere onderwerpen die je graag wilt leren. Zo kan ik mijn toekomstige posts daarop aanpassen.

Abonneer en blijf op de hoogte!

Altijd het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

 • Optimalisatie
  Kwaliteitsscore Verbeteren
  Verhoog je kwaliteitsscore door relevante advertenties en landingspagina’s te maken die aansluiten bij je zoekwoorden.
 • Advertentie A/B Testen
  Voer A/B-tests uit om te zien welke advertenties beter presteren en optimaliseer je campagne op basis van de resultaten.
 • Zoekwoorden Beheren
  Blijf je zoekwoorden controleren en optimaliseren door slecht presterende zoekwoorden te verwijderen en nieuwe kansen te ontdekken.
 • Analyseren En Rapporteren
  Belangrijkste Metrics
  Houd belangrijke metrics zoals klikken, impressies, CTR (Click-Through Rate), en conversies in de gaten om de prestaties van je campagne te beoordelen.
 • Conversies Bijhouden
  Gebruik conversietracking om te meten hoe effectief je advertenties zijn in het genereren van waardevolle acties zoals aankopen of inschrijvingen.
 • Rapporten Genereren
  Genereer regelmatige rapporten om inzicht te krijgen in je prestaties en ontdek mogelijkheden voor verbetering.
 • Veelvoorkomende Fouten
  Te Breed Targeten
  Zorg ervoor dat je je targeting specificeert om irrelevante klikken te vermijden die je budget verspillen.
 • Verkeerde Zoekwoorden
  Gebruik nauwkeurige en relevante zoekwoorden om de juiste doelgroep te bereiken.
 • Budget Verkeerd Beheren
  Monitor je budget nauwkeurig om ervoor te zorgen dat je niet meer uitgeeft dan gepland en je uitgaven efficiënt zijn.
 • Tips En Best Practices
  Gebruik Van Negatieve Zoekwoorden
  Voeg negatieve zoekwoorden toe om te voorkomen dat je advertenties worden getoond voor irrelevante zoekopdrachten.
 • Continu Optimaliseren
  Blijf je campagne optimaliseren door regelmatig prestatiegegevens te analyseren en aanpassingen te maken.
 • Blijven Leren En Aanpassen
  Google Ads is voortdurend in ontwikkeling, dus blijf leren over nieuwe functies en best practices om je campagnes te verbeteren.
 • Geavanceerde Technieken
  Remarketing
  Gebruik remarketing om advertenties te tonen aan mensen die je website al hebben bezocht, wat kan helpen bij het verhogen van conversies.
 • Dynamische Zoekadvertenties
  Maak gebruik van dynamische zoekadvertenties die automatisch advertenties genereren op basis van de inhoud van je website.
 • Advertentiescripts
  Gebruik scripts om repetitieve taken te automatiseren en efficiënter te werken met je Google Ads-campagnes.

Conclusie

In deze uitgebreide gids heb ik stap voor stap uitgelegd hoe je een succesvolle Google Ads-campagne opzet. Van het bepalen van doelstellingen tot het kiezen van het juiste campagnetype, het toevoegen van zoekwoorden en het schrijven van overtuigende advertenties. Er wordt benadrukt hoe belangrijk het is om een duidelijke strategie en budget te hebben en het juiste publiek te targeten met relevante zoekwoorden. Daarnaast worden tips gedeeld over het verbeteren van de kwaliteitsscore, het gebruik van advertentie-extensies en het voorkomen van veelvoorkomende fouten. Het is een onmisbare handleiding voor iedereen die zijn online zichtbaarheid wil vergroten en effectief wil adverteren op Google.

1f27f7e660eb39ca7684db35e304026a?s=96&d=mm&r=g

Gepubliceerd op: 4 juni 2024

👋 Hoi, ik ben Hossein Welkom, waar mijn passie voor technologie en innovatie tot leven komt. Ik ben Hossein, jouw full-stack ontwikkelaar bij Epicwebsite, en jouw gids in de wereld van professionele en unieke digitale oplossingen. Hier combineer ik diepgaande technische expertise met een creatieve visie om elk project in een meesterwerk te transformeren. Mijn Reis De Tocht Naar Technologische Excellentie Van de eerste code tot de laatste pixel, mijn reis in de tech-wereld is één vol passie en constante innovatie. Met een achtergrond in full-stack ontwikkeling en een hart voor online marketing, ben ik hier om jouw digitale dromen werkelijkheid te maken. Bij Epicwebsite geloven we niet alleen in het bouwen van apps en websites; we creëren ervaringen die jouw gebruikers niet snel zullen vergeten. Maak een afspraak met mij Mijn Missie Jouw visie verdient meer dan alleen een digitaal platform; het verdient een podium dat even uniek en professioneel is als jijzelf. Met een oog voor detail en een ziel voor innovatie, werk ik samen met jou om niet alleen aan je verwachtingen te voldoen, maar deze te overstijgen. Samen kunnen we een digitale beleving creëren die echt impact maakt. Neem direct contact op Mijn Technische Vaardigheden Omvatten: JavaScript HTML/CSS PHP React Laravel SQL NodeJs Online marketing

Ontdek, Beleef, Deel: Verspreid de Vreugde op Social Media

Epicwebsite

Wij Zijn Een Team Van Bekwame Ontwikkelaars, Programmeurs En Online Marketeers.

We bezitten uitgebreide ervaring met diverse platforms, systemen en apparaten. We creëren producten die compatibel en toegankelijk zijn. Daarnaast kun je bij ons altijd rekenen op een marketingexpert.