Eenvoudig een app maken voor Android en iOS.

Als je hebt besloten om een app te laten ontwikkelen voor je bedrijf wil je natuurlijk snel een zo groot mogelijk publiek bereiken. Daarom is het een goed idee om je app meteen voor zowel iOS en Android te laten maken. Zo heb je een groot bereik en mis je zo min mogelijk potentiële klanten.

Om een nieuwe app op zowel iOS als Android te laten bouwen [kan je gebruik maken een Hybride platform. Zoals React native,  iONC, of natuurlijk ]moeten normaal gesproken twee verschillende versies van de app worden gemaakt: een app speciaal gebouwd voor iOS draait nu eenmaal niet op een Android toestel en andersom. Dit komt doordat iOS applicaties in een andere taal geschreven worden dan applicaties voor Android. Dit zijn de zogenaamde native apps. Omdat de ontwikkelaar dubbel werk moet doen kost dit uiteraard veel tijd en geld. Gelukkig bestaat er nu een manier om met één programmeertaal een hybride app voor zowel iOS als Android te ontwikkelen.

 

Alle code in één programmeertaal

Een van de software die ervoor zorgt dat ontwikkelaars de twee apps tegelijkertijd kunnen ontwikkelen heet Flutter. Met Flutter maak je dus een hybride app met alle voordelen van een native app. Flutter is relatief nieuw en ontwikkeld door Google. Flutter werkt met de Dart programmeertaal. Het bouwen van apps met Flutter is ook heel efficiënt: vergeleken met native apps zijn er minder regels en beschik je over meer functionaliteiten. Steeds meer ontwikkelaars kiezen er daarom voor om Flutter te gebruiken voor het bouwen van hun apps voor Android en iOS.

Flutter: vooral voordelen

Duidelijk is dat het bouwen van apps met Flutter vooral voordelen heeft.

• Het bouwen gaat snel
• De app is snel aan te passen
• Een app bouwen met Flutter is goedkoper dan het laten bouwen van een twee native apps
• Een met Flutter gebouwde app is mooi, stabiel en snel.

Wij helpen je graag op weg

Dus: denk jij erover om een nieuwe applicatie te laten bouwen voor je bedrijf? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen. We horen graag van je!