Android app laten ontwikkelen
Android app laten maken

ANDROID APP LATEN ONTWIKKELEN

ANDROID APP LATEN MAKEN

Als je een Android app wilt laten maken, dan laat je dit natuurlijk over aan een professionele ontwikkelaar. Binnen het team van Epicwebsite staan we dan ook graag voor je klaar. Door onze ruime ervaring en expertise, kunnen we altijd een applicatie ontwikkelen die geheel aan jouw wensen voldoet. Natuurlijk perfect werkend op Android apparaten zoals smartphones en tablets. Als dé ontwikkelaar voor Android applicaties nemen we de zorgen graag van je over. Niet alleen tijdens de ontwikkeling van de app, maar ook bij het bepalen van de strategie, de optimalisatie én het onderhoud. App laten maken alleen bij Epic.

APP VOOR ANDROID LATEN MAKEN DOOR EEN PROFESSIONELE ONTWIKKELAAR

Wil je een app voor iOS of Android lateen maken? Neem dan contact op met Epicwebsite.

Als je besloten hebt om een applicatie te laten maken voor je onderneming of product, dan wil je natuurlijk niets aan het toeval overlaten. Misschien heb je al een idee over het concept, of kun je wel wat inspiratie gebruiken. In alle gevallen staat Epicwebsite als betrouwbare ontwikkelaar van Android applicaties voor je klaar. Van idee tot aan de uiteindelijke lancering van de applicatie op Google play. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de technische aspecten.

#1 APP ONTWIKKELAAR VOOR IOS EN ANDROID APPLICATIES

De nummer 1 in het ontwikkelen van apps voor iOS en Android.

Binnen het team van Epicwebsite hanteren we een duidelijke en transparante werkwijze. Dat betekent dat we je als opdrachtgever nauw betrekken bij de stappen die we ondernemen. We staan voor je klaar met verhelderende ideeën, maar bepalen ook een goede strategie die past bij de Android of iOS-applicatie die je wilt laten ontwikkelen. Zo weten we zeker waar je doelgroep de meeste behoefte aan heeft. Dit kan een hybride app zijn, maar natuurlijk ook een native of web applicatie. Dat kan zowel voor een smartphone, tablet, iPhone of iPad. Afhankelijk van de keuze die je maakt. Als Android en iOS-app ontwikkelaar zorgen we altijd voor een maatwerk oplossing die voldoet aan je wensen.

Wat zijn Android apps?

Android apps zijn softwareprogramma’s die specifiek ontwikkeld zijn voor het Android besturingssysteem.

Ze kunnen worden gedownload en geïnstalleerd vanuit de Google Play, de app store van Google voor Android-apparaten. Android apps bieden gebruikers toegang tot allerlei verschillende functionaliteiten en diensten, zoals sociale media, muziekstreaming, games, nieuws, en nog veel meer.

  • Android apps zijn ontwikkeld in een programmeertaal genaamd Java, en ze kunnen zowel native apps als web apps zijn.
  • Native apps zijn apps die specifiek zijn ontwikkeld voor het Android besturingssysteem en die geïnstalleerd moeten worden op het apparaat van de gebruiker.

Waarom zou je een Android app laten ontwikkelen?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om een Android app ontwikkelen. Een app kan bijvoorbeeld een handige manier zijn om je doelgroep te bereiken, omdat veel mensen vaak hun smartphone bij de hand hebben en veel tijd besteden aan het gebruiken van applicatie. Een app kan ook een goede manier zijn om je merknaam te vestigen en je online aanwezigheid te versterken.

Daarnaast kan een app ook nuttig zijn als je een specifieke service of product aanbiedt waarvoor het handig is om altijd en overal toegang te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een app voor het boeken van vervoer, het bijhouden van gezondheid en fitness, of het ontdekken van nieuwe muziek.

Android App ontwikkeling VS iOS

Als je overweegt om een app laat maken, dan is het belangrijk om te overwegen voor welk platfrom je de app wilt maken. De twee belangrijkste besturingssystemen voor mobiele apparaten zijn Android en iOS dat door Apple wordt gebruikt op de iPhone en de iPad.

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen die waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het platform voor je app. Zo heeft Android een grotere marktaandeel dan iOS, dit is alleen in de verenigde staten anders. Dit betekent dat als je wilt een app laat maken voor een wereldwijd publiek, je misschien beter af bent met een Android.

Daarnaast zijn er ook verschillen tussen de app stores van Google en Apple. De Google Play is over het algemeen wat soepeler wat betreft het accepteren van apps, terwijl de Apple App Store striktere richtlijnen heeft voor het publiceren van apps. Dit betekent dat het soms makkelijker is om een Android app te publiceren.

Wat zijn Progressive Web App (PWA)?

Net als web apps, Pwa’s kunnen behoorlijk schelen in app beheren en aanpassingen doorvoeren.

Progressive Web App zijn websites die specifiek ontworpen zijn om als app te werken op mobiele apparaten. In tegenstelling tot native apps, die gedownload en geïnstalleerd moeten worden vanuit een app store, kunnen webapp direct vanuit een internetbrowser worden gebruikt. Dit betekent dat je geen app hoeft te downloaden om toegang te krijgen tot een web app.

Web apps kunnen ook worden gemaakt als “progressive web apps” (PWAs). Dit zijn PWAs die gebruik maken van modern web technologie om een app-achtige ervaring te bieden, zoals offline functionaliteit en het toevoegen van een snelkoppeling op het startscherm van een gebruiker.

Wanneer kun je beter een Android app laten maken?

Er zijn enkele situaties waarin het maken van een Android app de voorkeur heeft. Zoals eerder vermeld, is het misschien een goed idee om een Android app te maken als je je app wilt laten gebruiken door een wereldwijd publiek, omdat Android een groter marktaandeel heeft in veel landen.

Daarnaast kan het ook verstandig zijn om een Android app te maken als je wilt dat je app snel gepubliceerd wordt. Zoals eerder vermeld, is de Google Play over het algemeen wat soepeler wat betreft het accepteren van apps, wat betekent dat het soms makkelijker is om een Android app te publiceren dan iOS apps.

Een andere situatie, is als je wilt dat je app op zoveel mogelijk verschillende soorten apparaten werkt. Android wordt gebruikt op een breed scala aan mobiele apparaten, van high-end smartphones tot budgettelefoons, terwijl iOS apps alleen op Apple-apparaten werkt. Als je ervoor wilt zorgen dat je app op zoveel mogelijk verschillende soorten apparaten werkt, dan kan het maken van een Android app de beste optie zijn.

Voordelen van Android app ontwikkelen

Er zijn een aantal voordelen aan het laten ontwikkelen van een Android app. Zoals eerder vermeld, kan een Android app een goede manier zijn om je doelgroep te bereiken en je merknaam te vestigen. Daarnaast kan een app ook nuttig zijn als je een specifieke service of product aanbiedt waarvoor het handig is om altijd en overal toegang te hebben.

Een ander voordeel van een Android app is dat het een slimme manier kan zijn om te profiteren van het groeiende gebruik van mobiele apparaten. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone of tablet als hun belangrijkste manier om te internetten, en een app kan een goede manier zijn om deze gebruikers te bereiken.

Verder kan een Android app ook interessant zijn omdat het een kans biedt om je bedrijf te differentiëren van de concurrentie. Als je een app aanbiedt die andere bedrijven in je branche niet hebben, kan dit je helpen om je te onderscheiden en een voorsprong te behalen op de concurrentie.

Nadelen van het ontwikkelen van een Android app

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het ontwikkelen van een Android app. Zo kan het soms moeilijker zijn om geld te verdienen met een Android app dan met een iOS app, aangezien de meeste mensen bereid zijn om meer te betalen voor apps op de Apple App Store.

Google play store

 

Daarnaast kan het ook moeilijker zijn om je app op te vinden in de Google Play Store, omdat deze store veel meer apps bevat dan de Apple App Store. Dit betekent dat je misschien meer moeite moet doen om je app te laten opvallen en te laten downloaden door gebruikers.

Verder kan het ook moeilijker zijn om de kwaliteit van je app te garanderen op alle verschillende soorten Android-apparaten die er bestaan, aangezien Android wordt gebruikt op zoveel verschillende soorten apparaten met verschillende schermformaten en -resoluties. Dit betekent dat je misschien extra tijd en moeite moet steken in het testen van je app op alle verschillende soorten apparaten om ervoor te zorgen dat deze goed werkt.

De kosten om een Android app laten maken

Hoe bepalen app ontwikkelaars de prijs voor het laten maken van een Android app?

De kosten van het laten ontwikkelen van een Android app kunnen sterk variëren, afhankelijk van de functionaliteiten en het ontwerp van de app. Simpele apps met weinig functionaliteiten kunnen al vanaf enkele duizenden euro’s gebouwd worden, terwijl complexere apps met meer functionaliteiten en een uitgebreider ontwerp veel meer kunnen kosten.

Daarnaast kunnen er ook ontwikkelingskosten zijn voor het onderhouden van de app na oplevering, zoals het uitvoeren van updates en het aanpassen van de app aan nieuwe versies. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over je budget en functionaliteiten van je app voordat je begint met het ontwikkelen ervan.

Maatwerk apps

Voordelen en nadelen van het laten ontwikkelen van een maatwerk app

Maatwerk apps zijn apps die specifiek op maat gemaakt worden voor een bepaalde organisatie of doelgroep. Bijvoorbeeld om je bedrijf processen te automatiseren. Ze worden op aanvraag gemaakt en zijn alleen beschikbaar voor de organisatie waarvoor ze gemaakt zijn.

Een van de voordelen van een maatwerk app is dat deze aangepast kan worden aan de specifieke behoeften van de organisatie, wat kan leiden tot een gebruiksvriendelijke app met een hogere efficiëntie.

Om een maatwerk app te laten ontwikkelen, is het belangrijk om gespecialiseerde app ontwikkelaars in te huren die goed ervaring hebben.

Na oplevering van de app is het ook belangrijk om te zorgen voor een goed app beheer, zodat aanpassingen doorgevoerd kunnen worden als de behoeften van de organisatie veranderen. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat de app blijft voldoen aan de wensen van de gebruikers.

Het laten ontwikkelen van een maatwerk app kan duurder zijn dan het gebruikmaken van een standaard app. Vanwege de extra ontwikkelkosten die nodig zijn om de app op maat te maken. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over het budget en de doelen van de app voordat je besluit om een maatwerk app laten maken.

Conclusie

Als je overweegt om een Android app te laten maken, dan kan Epic je daarbij helpen. Of je nu een native app of een web app wilt laten maken. Epicwebsite kan je helpen om een gebruiksvriendelijke en succesvolle app te maken die aansluit bij de behoeften van je doelgroep. Daarnaast kan Epicwebsite je ook helpen bij het beheren van je app na oplevering, zodat je kunt blijven voldoen aan de wensen van je gebruikers.