API koppeling laten maken?

Laat al je systemen met elkaar communiceren en zorg dat ze elkaar begrijpen. Met een duurzame API koppeling van Epicwebsite zorg je voor een efficiënte en rendabele manier, om jouw organisatie te innoveren en naar een volgend niveau te tillen. In dit artikel geven we je wat informatie mee over wat belangrijk is in de wereld van API’s en API koppelingen.

Contact ons
Epicwebsite, hossein
Hoi!
Welkom bij Epic!

Plannen om een API te laten ontwikkelen? Vertel mij wat je in gedachten hebt en Samen Bedenken en Bouwen we jouw idee tot een succes!

Beschrijf uw wensen alstublieft zo uitvoerig mogelijk

Door mijn gegevens in te dienen ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid . En dat er contact met mij mag worden opgenomen.

Wat is een api koppeling
  • Api’s zijn computerprogramma’s die naar elkaar luisteren of elkaar kunnen aansturen

Wat is een API koppeling?

API staat voor Application Program Interface, dit is een middel waarmee verschillende computerprogramma’s naar elkaar luisteren of elkaar kunnen aansturen. Daarom wordt het ook wel een API-koppeling genoemd, je koppelt als het ware meerdere applicaties aan elkaar om een hechte samenwerking tussen de software tot stand te brengen. Een API kun je dus zien als een soort tussenpersoon of vertaler die verschillende applicaties elkaar laat begrijpen. Je kunt je dus vast wel indenken hoeveel er tegenwoordig mogelijk is met zo’n API binnen bijvoorbeeld e-commerce.

Heb je een vraag?
  • Met een API zorgen we ervoor dat je applicatie verschillende databases kan aanspreken.

Hoe gebruik je een API?

Je weet nu wat een API is, maar hoe wordt een API eigenlijk gebruikt? Een API zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld via je applicatie of website-informatie van verschillende databases kan aanspreken. Neem bijvoorbeeld een website die mobiele telefoons aanbiedt. Deze verkoper bundelt producten van verschillende aanbieders en geeft je de mogelijkheid prijzen te vergelijken. De webmaster kan prijzen en informatie van verschillende verkopers importeren door contact te maken met hun API. Een goed voorbeeld hiervan is bol.com. Je kunt jouw website of app koppelen met hun API (Retailer V3) waardoor je al jouw producten, productinformatie en prijzen moeiteloos kunt importeren. Volledig automatisch. Hierdoor hoef je dus niet duizenden producten met de hand toe te voegen.

OFFERTE AANVRAGEN
Hoe gebruik je een api
Is een api een applicatie?

Is een API een applicatie?

Wat is het verschil tussen een API en een applicatie, of is een API ook een app? Een API is het hulpmiddel dat wordt ingezet om verschillende applicaties, computers of verschillende stukjes software met elkaar te verbinden. Op zichzelf staand is een API geen applicatie. Zoals dat een user interface (UI) is gebouwd om jou te verbinden met de computer, is een API de interface om verschillende systemen elkaar te laten begrijpen. Naast degenen die de API implementeert, is een API dus ook niet bedoelt om direct als persoon aan te spreken. Een applicatie of website is dat wel.

Meer informatie nodig?
  • Wist je dat binnen de e-commerce, je bijvoorbeeld via een API miljoenen producten geautomatiseerd kan importeren of sorteren

Waar wordt API data voor gebruikt?

Een API wordt gebruikt om meerdere stukjes software met elkaar te laten communiceren. Zo kun je met jouw API bijvoorbeeld enorme hoeveelheden data aanspreken van verschillende informatiebronnen of databases. De Nederlands overheid heeft bijvoorbeeld een API die de metadata van al hun datasets beschikbaar stelt aan het publiek. Met deze API kun je ook dataverzoeken doen of informatie opvragen over organisaties. Binnen de e-commerce, kun je bijvoorbeeld via een API miljoenen producten geautomatiseerd importeren of sorteren.

OFFERTE AANVRAGEN
Waar wordt api data voor gebruikt

Bedrijven waarmee wij hebben gewerkt

Systemen waar we maatwerk voor geleverd hebben

Vuejs
Typescript
Stripe
React
Postnl
Parcel
Nodejs