Web app laten maken voorbeeld
Web app laten maken

Web app laten maken voorbeeld

Web app ontwikkelaar

Wanneer je op zoekt bent naar een ontwikkelaar voor een web app. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij maken voor jou een web app op maat met hoge kwaliteit.

Web app laten maken is erg gewild en we zien een trend de laatste tijd in de groei van vraag naar webapps. Dit was niet altijd zo want voor een lange tijd kon een webapp niet alles wat een normale app kon. En dat is in de afgelopen jaren erg veranderd. Maar dit is echter niet van belang voor vele gebruikers. Want als je een app wilt, waar gebruikers je diensten kunnen zien en met je kunnen communiceren via een live chat, bijvoorbeeld dan is een web app voldoende. Maar als je een app wilt waar gebruikers de functionaliteiten van het toestel moeten kunnen gebruiken zoals ingebouwde GPS, dan kan je beter een Native of hybride app laten maken. Maar wat een webapp wel en niet kan en wanneer je nu het beste voor een webapp kan kiezen dat is een vraag die we gaan beantwoorden. En om die vraag te beantwoorden moeten we eerst een paar andere vragen-antwoorden. App laten maken.

Pwa voordelen
Hier boven zie je Epic web app

PWA voordelen

Voordelen van webapps

Web apps (ook bekend als web-based apps of browser-based apps) hebben verschillende sterke punten waardoor ze een populaire keuze zijn voor veel bedrijven en organisaties. Enkele van de belangrijkste voordelen van webapps zijn:

 • Toegankelijkheid: Webapps kunnen net als alle professionele app gewoon gedownload worden uit Appstore en Google Play.
 • Platformonafhankelijkheid: Web apps zijn niet gebonden aan een specifiek besturingssysteem of apparaat.
 • Gecentraliseerde gegevensopslag: Webapps slaan gegevens op een centrale server op, wat het beheer en de integriteit van de gegevens vergemakkelijkt.
 • Vereenvoudigde ontwikkeling: Webapps kunnen worden ontwikkeld met een breed scala aan webontwikkelingstechnologieën en frameworks, waardoor het voor ontwikkelaars relatief eenvoudiger wordt om ze te maken en te onderhouden.
 • Kosteneffectiviteit: Webapps zijn doorgaans goedkoper te ontwikkelen en te onderhouden dan Hybride of native apps, waardoor ze voor veel bedrijven een kosteneffectieve oplossing zijn.

Dit zijn maar enkele van de belangrijkste voordelen van webapps. En als je benieuwd bent naar de nadelen blijf dan lezen.

Voordelen van webapps

Web apps hebben verschillende voordelen, maar ze hebben ook enkele beperkingen en nadelen in vergelijking met native apps.

Enkele van de belangrijkste nadelen van webapps zijn:

 • Afhankelijkheid van een internetverbinding: Web apps vereisen een internetverbinding om te functioneren, wat een beperking kan zijn in situaties waarin een internetverbinding niet beschikbaar is.
 • Beperkte toegang tot apparaatfuncties: Web apps werken via browser en hebben minder toegang tot alle functies en mogelijkheden van het smartphones, zoals de camera of GPS, wat een beperking kan zijn voor bepaalde soorten apps.
 • Langzamere prestaties: Web apps presteren mogelijk niet zo soepel als native apps, vooral als het gaat om complexere taken of activiteiten.
 • Beperkte offline functionaliteit: Web apps kunnen mogelijk niet offline functioneren, of beter gezegd hun offline functionaliteit kan beperkt zijn in vergelijking met native apps.
 • Afhankelijkheid van webbrowsers: Webapps worden benaderd via een webbrowser, wat betekent dat ze onderhevig zijn aan de beperkingen en compatibiliteitsproblemen van verschillende webbrowsers.

 

Maar waarom zou je eigenlijk een web app laten maken?

Wij ontwerpen en bouwen unieke digitale producten zoals: Unity, Games, Ar & Vr, Kinderen, E-learning, Zorg, Bedrijfsapp en veel meer…

Als bedrijf of instantie kan je jouw bereikbaarheid vergroten door het laten ontwikkelen van een applicatie. Via de app kan je de interactie tussen jou en de klanten verhogen of kan je meer verkopen genereren voor jouw webshop. En zoals je misschien gemerkt hebt in je omgeving er zijn bepaalde mensen die alles via een app doen. Dus het is erg belangrijk dat je potentiële klanten je bedrijf ook via de app store en Google play kunnen vinden.

Erg handig dus zo een app, maar welk soort app is goed voor jouw doel? Nou er zijn heel veel verschillende platforms waar je je een app mee kan ontwikkelen.

Maar wat voor jouw de belangrijkste vraag is, gaan we een Native of een Hybride of een webapp bouwen?

Daarnaast een andere trend die we steeds meer zien is de opkomst van de PWA (Progressive Web Apps) dus er is veel mogelijk en met elk hun eigen voordelen en nadelen. En zoals gezegd op deze pagina gaan we proberen deze belangrijke vragen voor je te beantwoorden. Maar zoals dat een arts niet een algemene recept voor iedereen kan maken is het ook erg lastig om een antwoord te geven en moet elke situatie individuele behandeld worden.

Dus wil je zeker weten wat nu de beste keuze voor jou is, neem dan even contact met onze specialist en hij kan je dan beter begeleiden en tips geven.

Het verschil tussen een web app en een gewone applicatie

Als app ontwikkelaars zijn er ook punten waar we rekening mee houden bij het maken van een keuze…

 • Het grootste en meest duidelijke verschil is dat een web app eigenlijk een mobielvriendelijk versie van een website is in het jasje van een app.
 • Terwijl een gewone app ontworpen is apart van de website en dus ook werkt zonder een website.
 • Voor een web app hoeft de ontwikkelaar niet de hele applicatie te gaan ontwerpen maar is een internet adres voldoende. Dit heeft als groot voordeel dat een web app toegankelijk is voor elke smartphone of toestel waar je een app op kunt installeren.
 • Voor een gewone app moet een speciale app worden gemaakt voor Android en iOS. Dit proces werk wat makkelijker voor hybride app, want dan maak je een app voor beide platforms.
 • Hoe dan ook een web app werkt op elke telefoon en dat is dus een groot voordeel.
 • Een ander voordeel is dat een web app neemt geen ruimte in beslag op een smartphone. En doordat een web app ook gewoon uit de App stores gedownload kan worden, verkiezen veel van onze klanten een web app boven een normale app puur om kosten te besparen.
 • Maar zoals aangegeven was toch zijn er ook wel nadelen!
 • Bijvoorbeeld voor een webapp heb je echter wel altijd een internet verbinding nodig omdat de webapp zich bevind op een webpagina. Terwijl een normale app meestal ook werkt zonder internet.
 • En een webapp kan niet alle functionaliteiten van een smartphone benutten. Aldus het is wel mogelijk om de functionaliteiten van de browser te gebruiken voor GPS en camera enzovoort.
 • Helaas is core integratie van verschillende sensoren in de telefoon zoals GPS, camera en gyroscoop minder mogelijk in een webapp. Als je deze functionaliteiten niet nodig hebt in de applicatie, dan is een web app natuurlijk een prima keuze. Zo wel dan een Maat werk app laten maken is misschien de beste keuze.
Native app laten maken

Web app beginnen of toch een Native app laten maken?

Als app ontwikkelaars die zijn ook punten die we rekening mee houden bij maken van een keuze…

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het beslissen tussen het maken van een web app of een gewone app. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

 1. Doelgroep:
  1. Wie is je doelgroep en wat voor soort app gebruiken ze het liefst? Als je doelgroep voornamelijk mobiele gebruikers heeft, kan het handig zijn om een native app te maken die specifiek gericht is op het gebruik op mobiele apparaten.
 2. Functionaliteit:
  1. Wat voor soort functionaliteit wil je in je app opnemen? Sommige functionaliteiten, zoals GPS, push-notificaties en toegang tot de camera of sensoren van het apparaat, zijn alleen beschikbaar in native apps. Als je deze functionaliteiten nodig hebt, kan het maken van een native app de beste keuze zijn.
 3. Ontwikkelingskosten:
  1. Native apps kosten meer tijd en zijn complexer om te ontwikkelen dan web apps, omdat ze apart moeten worden ontwikkeld voor elk platform (iOS, Android, etc.).
 4. Online aanwezigheid:
  1. Als je al een website hebt en je wilt je online aanwezigheid uitbreiden, kan het maken van een web app een logische stap zijn.

In het algemeen zijn native apps meestal de beste keuze als je specifieke functionaliteiten nodig hebt die alleen beschikbaar zijn in native apps. Als je echter beperkt bent in je budget of al een website hebt waar je je online aanwezigheid wilt uitbreiden, kan het maken van een web app een goede optie zijn. Het is belangrijk om de specifieke behoeften van je app en je doelgroep te overwegen om te beslissen welke optie het beste voor jou is.

Voor je gemaakt 2 belangrijke punten uit de pagina op een rij:

 1. Als je beperkt bent in je budget, kan het maken van een web app een goedkopere optie zijn.
  • Web apps kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan je bestaande website en zijn gemakkelijker te onderhouden dan native apps.
 1. Sommige functionaliteiten, zoals GPS, push-notificaties en toegang tot de camera of sensoren van het apparaat, zijn alleen beschikbaar in native apps.
  • In het algemeen zijn native apps meestal de beste keuze als je specifieke functionaliteiten nodig hebt die alleen beschikbaar zijn in native apps.
Overige kosten voor het laten maken van een app

Web app voor een aantrekkelijke prijs

Wij ontwikkelen jouw webapplicatie tegen een aantrekkelijke prijs.

Het is moeilijk om specifieke prijzen te geven voor het maken van een web app of native app, omdat de kosten afhankelijk zijn van een aantal factoren, zoals de complexiteit van de app, het aantal platforms waarop de app beschikbaar moet zijn en het aantal mensen dat nodig is om de app te ontwikkelen.

In het algemeen kunnen de kosten voor het ontwikkelen van een native app hoger zijn dan die voor het ontwikkelen van een web app, omdat native apps specifiek moeten worden ontwikkeld voor elk platform (iOS, Android, etc.) en meer tijd en moeite vergen om te ontwikkelen.

 

Als je benieuwd bent wat het laten ontwikkelen van een applicatie kost, dan kan je altijd een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Je kunt dan je wensen aan ons voorleggen om vervolgens samen te kijken voor welk doel de app ontwikkeld moet worden. We hebben al veel ervaring met het ontwikkelen van diverse apps, en weten welke punten belangrijk zijn voor een succesvolle web app. In onze portfolio kan je enkele voorbeelden terugvinden van tevreden klanten van Epicwebsite. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen. We maken graag een web app voor uw bedrijf of instantie.

Conclusie??

Er geen “juiste” of “verkeerde” keuze ….

Uit het bovenstaande kun je opmaken dat er geen “juiste” of “verkeerde” keuze is tussen het maken van een web app of een native app. Het hangt af van je specifieke behoeften en doelen. Als je specifieke functionaliteiten nodig hebt die alleen beschikbaar zijn in native apps, of als je doelgroep voornamelijk mobiele gebruikers heeft, kan het maken van een native app de beste keuze zijn. Als je echter beperkt bent in je budget of al een website hebt waar je je online aanwezigheid wilt uitbreiden, kan het maken van een web app een goede optie zijn. Het is belangrijk om de specifieke behoeften van je app en je doelgroep te overwegen om te beslissen welke optie het beste voor jou is.