App maker en zelf app maken online
Zelf een app maken

App maker en zelf app maken online

Zelf apps maken? Het ultieme stappenplan!

Van app-idee tot succesvolle app: leer hoe je een app kunt ontwerpen, bouwen en publiceren in de app store met onze uitgebreide handleiding.

Het maken van een app kan een uitdagende, maar ook zeer bevredigende taak zijn. Of je nu een professionele app-ontwikkelaar bent of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om tijd te besteden, het is nu gemakkelijker dan ooit om zelf een app te maken. In dit artikel geven we een stap voor stap gids voor het maken van je eigen app, of het nu voor Android, Windows Phone of een ander platform is. Wil je liever een app laten maken dat kan Epic je zeker bij helpen.

 1. Bedenk een app-idee.
 2. Doe onderzoek.
 3. Maak een app-ontwerp.
 4. Kies een ontwikkelingstool.
 5. Maak de app.
 6. Test de app.
 7. Maak eventuele aanpassingen.
 8. Maak de app beschikbaar voor publiek.
 9. Promoot de app.
 10. Bewaak en onderhoud de app.

Met deze tien stappen zou je in staat moeten zijn om zelf een succesvolle app te maken. Of je nu een professionele ontwikkelaar bent of gewoon een app-idee hebt dat je wilt uitproberen, het maken van een app kan een leuke en bevredigende ervaring zijn. Veel succes!

Stap 1: Bedenk een uniek en bruikbaar app-idee.

Het bedenken van een app-idee is misschien wel de belangrijkste stap voor het maken van een app. Je app-idee moet uniek, opvallend en bruikbaar zijn voor de doelgroep, waarvoor je de app wilt laten bouwen. Voordat je begint met hetzelf maken van een app, is het belangrijk om te overwegen wat het doel van de app is en voor wie je het wilt laten bouwen.

Vraag jezelf af:

Wat is het doel van mijn app? Wil ik dat mensen zich ermee kunnen vermaken, informatie kunnen ophalen, communiceren met elkaar of misschien iets heel anders kunnen doen met mijn App.

Voor wie is mijn app bedoeld? Maak ik een App voor een bepaalde leeftijdsgroep, geografische locatie of een andere doelgroep?

Wat maakt mijn app uniek? Waardoor valt mijn App op in de Google Play Store of App Store?

Zodra je duidelijk voor jezelf weet wie je doelgroep en het doel van je App idee is. Dan kan je beginnen met het bedenken van het app-idee. Probeer een app-idee te bedenken dat aansluit bij het doel van de app en interessant is voor de doelgroep. Mochten er al Apps zijn zoals jouw idee, probeer dan te zoeken naar eventuele problemen die de al bestaande apps niet kunnen op lossen en probeer deze dan in jouw eigen App te verbeteren. Dit kan er voor zorgen dat je App sneller gaat opvallen bij de juiste doelgroep, waarvoor je de App wilt laten maken.

Kom je niet echt zelf op een eigen app-idee , denk dan aan wat er op dat moment veel word gebruikt als App. Misschien dat dit je alsnog op een App idee brengt. Kijk bijvoorbeeld naar:

Zijn er bepaalde soorten apps die op dit moment populair zijn?

Lopen mensen tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor gevonden is?

Door dit door te nemen en eventueel met hulp door een vragen rondje bij je vrienden en kenissen, brengt dit je op het ultieme App idee.

Stap 2: Doe onderzoek.

Als je overweegt om een app zelf te laten maken, dan is het belangrijk om eerst goed onderzoek te doen. Er zijn namelijk een belangrijke punten waar je rekening mee moet houden voordat je je App wilt laten bouwen.

Het doel van de app: Waarvoor wil je de App gebruiken? Wil je het gebruiken als een marketingtool, of wil je het gaan gebruiken als inkomstenbron? Door het doel van de app vooraf te definiëren, kun je beter bepalen wat voor soort app je wilt laten maken.

Je doelgroep: Voor wie wil je de App maken? Het is belangrijk om te overwegen het gebruik van betaalde advertenties, zoals advertenties op sociale media of Google AdWords, om de app aan het juiste publiek te tonen( denk hierbij aan kleuren, knoppen en functionaliteiten).

Het budget: Om van tevoren je mogelijkheden binnen je budget te bestuderen, weet je wat er allemaal mogelijk is voor jouw budget. Het budget vast stellen is erg belangrijk om zo te weten of het idee voor je App te laten maken of dit ook haalbaar is.

De markt: Zijn er al soort gelijke Apps op de markt? Zo ja, waardoor gaat jouw App beter opvallen? Het is belangrijk om te weten wat er al op de markt is, zodat je weet hoe je app zich onderscheidt van de overige Apps.

Na goed onderzocht te hebben op de markt kun je een duidelijk beeld krijgen van wat voor app je wilt laten maken. Van daaruit kun je verder gaan met het zoeken naar een app-ontwikkelaar of bureau om je app te laten maken.

Zelf een app maken

Stap 3: Maak een app-ontwerp.

Het ontwerpen van een app is een belangrijk proces als je zelf een app wilt maken.

Het is belangrijk om te beginnen met het bedenken hoe de app eruit zal zien, en hoe deze zal werken voordat je begint met de ontwikkeling ervan. Tijdens het ontwerpproces moet je ook nadenken over de gebruiksvriendelijkheid van de app, en hoe je de app aantrekkelijk kunt maken voor gebruikers.

Daarnaast is het ook belangrijk om te beslissen welke functies je wilt laten gebruiken in de App. Hierbij kan je denken aan:

In-app aankopen doen: de mogelijkheid om binnen de app producten of diensten te kunnen kopen

Push-meldingen: een manier om gebruikers op de hoogte te houden van nieuws of updates.

Sociale integratie: de mogelijkheid om de app te integreren met sociale media-platforms, zoals Facebook of Instagram, zodat gebruikers kunnen delen met hun vrienden.

GPS-functionaliteit: de mogelijkheid om de locatie van de gebruiker te traceren en relevante informatie te geven, afhankelijk van hun locatie.

Voortgangsbalken: een manier om gebruikers te laten weten hoe ver ze zijn in een bepaald proces binnen de app, zoals het voltooien van een spel of bij het invullen van een enquette.

Offline gebruik: de mogelijkheid om de app te gebruiken zonder verbinding met het internet, zoals bij games of muziek-apps.

Camera-integratie: de mogelijkheid om foto’s of video’s te maken en te bewerken binnen de app.

Synchronisatie met andere apparaten: de mogelijkheid om de app te synchroniseren met andere apparaten, zoals een smartwatch of een laptop, zodat gebruikers op elk moment en op elke plaats toegang hebben tot de app.

Dit zijn maar een paar functies die je kan toepassen in je App. Er zijn nog veel meer functies die je kan laten toevoegen bij het ontwikkelen van je App. De functie mogelijkheden zijn afhankelijk van de behoeften van de gebruiker en het doel van de app..

Het is erg belangrijk om over goed na te denken en alle opties te overwegen. Voordat je begint met de ontwikkeling van de app, om ervoor te zorgen dat het eindproduct professioneel en gebruiksvriendelijk is. Door alles goed na te lopen, kan je ervoor zorgen dat je geen onderedelen of stappen mist waardoor je App een succes word.

Stap 4: Ontwikkelingstool.

Overwegingen bij het kiezen van een ontwikkelingstool.

Er zijn verschillende ontwikkelingstools beschikbaar voor het maken van een app. Welke tool het beste is, hangt af van verschillende factoren zoals:

 • Het doel van de app
 • De beschikbare tijd en het budget
 • Vaardigheden en voorkeuren van de ontwikkelaar.

Een populaire keuze voor het maken van mobiele apps is het gebruik van een zogenaamde “native app development tool”. Dit zijn tools die specifiek zijn ontworpen voor het ontwikkelen van apps voor een specifiek besturingssysteem, zoals iOS of Android. Er zijn verschillende native app development tools beschikbaar, waaronder Xcode (voor iOS) en Android Studio (voor Android).

Verder zijn er tools beschikbaar voor het maken van “cross-platform apps”, die op meerdere besturingssystemen kunnen worden uitgevoerd. Een voorbeeld van een cross-platform app development tool is React Native. Deze tool maakt gebruik van JavaScript en biedt de mogelijkheid om apps te ontwikkelen voor zowel iOS als Android. Andere populaire cross-platform app development tools zijn Flutter en Xamarin.

Bij het kiezen van een ontwikkelingstool is het belangrijk om te overwegen:

 • Wat is het doel van de App.
 • Wat voor soort app het moet zijn (bijvoorbeeld een spel, een productiviteitsapp, etc).
 • En ook hier het tijdsbestek en het budget.

Stap 5: Maak je App.

Hoe maak je een app: een stapsgewijze gids.

Als je besloten hebt, wat voor soort mobiele applicatie je wilt laten maken. En welke functionaliteiten toepasselijk zijn voor jou Dan kan je starten met het gaan programmeren van je App. Dit proces kan bestaan uit verschillende stappen zoals:

 • Het opstellen van een plan.
 • Het ontwerpen van het user interface.
 • Het coderen van de app.

Laat je mobiele app maken door een ervaren ontwikkelaar die met je meedenkt in de opbouw van je app. En ervoor zorgt dat de app efficiënt en effectief wordt ontwikkeld.

Stap 6 Testen van de App.

Zorgvuldig testen om de kwaliteit van je app te waarborgen.

Het testen van een mobiele app is een belangrijk onderdeel van het ontwikkelingsproces. Tijdens het testen worden mogelijke problemen of bugs in de app opgespoord en opgelost voordat de app wordt uitgebracht. Er zijn verschillende manieren om een mobiele app te testen, afhankelijk van de specifieke behoeften van de app.

 • Functionele test ( hier wordt gekeken of de app doet waar het voor is ontwikkeld. Dit kan bijvoorbeeld het testen van specifieke knoppen of functies zijn om te zien of ze naar behoren werken).
 • Performance-tests ( dit is om zien hoe de app zich gedraagt in verschillende omgevingen, zoals met verschillende niveaus van netwerkverbinding en onder verschillende belasting).
 • Security-tests ( deze test is noodzakelijk om te zien of je app voldoet aan de beveiligingsnormen.
 • Het testen op verschillende apparaten en besturingssystemen om ervoor te zorgen dat de app goed werkt op alle platforms waarvoor het is bedoeld om te worden uitgebracht.

Door een grondig testproces te volgen, kan een ontwikkelaar ervoor zorgen dat de mobiele app stabiel, veilig en gebruiksvriendelijk is voor de gebruikers.

Stap 7: Maak eventuele aanpassingen.

Verbeteringen en updates na het testen van een mobiele app.

Na het testen van een mobiele app is het belangrijk om eventuele problemen of bugs die je tijdens het testproces zijn opgespoord op te lossen. Dit proces staat ook bekend als het maken van “fixes” of “updates” voor de app.

Er zijn verschillende manieren om aanpassingen te doen aan een mobiele app. Een van de meest voorkomende is het opstellen van een lijst met problemen die tijdens het testen zijn gevonden, en het opvolgen van die lijst om ervoor te zorgen dat elk probleem wordt opgelost. Dit kan bijvoorbeeld het repareren van bugs, het toevoegen of verwijderen zijn van functies, of het aanpassen van het user interface.

Ook is het belangrijk om te blijven testen na het maken van aanpassingen, om ervoor te zorgen dat de app nog steeds stabiel en gebruiksvriendelijk is. Door regelmatig updates uit te brengen, kan een ontwikkelaar ervoor zorgen dat de mobiele app up-to-date blijft en blijft voldoen aan de behoeften van de gebruiker. Als je alle bugs en problemen hebt opgelost dan is het de bedoeling dat de app werkt.

Stap 8: Maak de app beschikbaar voor publiek.

Uitbrengen van een mobiele app: publiceren in een app store of hosten op een externe website.

Nadat een mobiele app is ontwikkeld en getest, is het tijd om het beschikbaar te maken voor het publiek. Dit proces kan verschillen afhankelijk van het platform waarop de app wordt uitgebracht.

Een van de meest voorkomende manieren om een mobiele app beschikbaar te maken is door het te publiceren in een app store, zoals de App Store van Apple of Google Play. Om een app te publiceren in een app store, moet de ontwikkelaar de app indienen voor goedkeuring en voldoen aan de richtlijnen van het platform.

Een andere manier om een mobiele app beschikbaar te maken is door het te hosten op een externe website en het aanbieden als een downloadbare app. Dit kan handig zijn voor apps die niet voldoen aan de richtlijnen van een app store of voor apps die alleen beschikbaar zijn voor een beperkt publiek.

Zelf een app maken

Stap 9: Promoot de App.

Promotie van een mobiele app: tips voor het bereiken van je doelgroep.

Het promoten van een mobiele app is een belangrijk onderdeel van het lanceerproces om ervoor te zorgen dat de app de potentiële gebruikers bereikt waarvoor de app is ontwikkeld. Er zijn verschillende manieren om een mobiele app te promoten, afhankelijk van de doelgroep en het budget.

Een van de beste manieren om een app te promoveren is gebruik te maken van sociaal media. Dit kan bijvoorbeeld het plaatsen van berichten op sociale media platforms, het aanbieden van speciale aanbiedingen of het werven van influencers om de app te promoveren aan hun volgers.

Het is ook belangrijk om te overwegen het gebruik van betaalde advertenties, zoals advertenties op sociale media of Google AdWords, om de app voor het juiste publiek te laten zien.

Een andere manier om een app te promoten is door het aangaan van partnerships of samenwerkingen met andere bedrijven of organisaties. Dit kan helpen om de app voor een nieuw publiek te laten zien waardoor dit voor meer inkomsten en meerdere gebruikers zal zorgen.

Webapp laten maken

Stap 10: Bewaak en onderhoud de app.

Bewaking en onderhoud van een mobiele app: hoe zorg je dat je app blijft werken.

Het bewaken en onderhouden van een mobiele app is een belangrijk onderdeel van de levensduur van een app. Dit proces omvat het monitoren van de app om te zien hoe het presteert en het opvolgen van eventuele problemen of bugs die gebruikers ondervinden tijdens het gebruik van je app.

Het is ook belangrijk om regelmatig updates uit te brengen voor de app om ervoor te zorgen dat het blijft voldoen aan de behoeften van de gebruiker en om ervoor te zorgen dat de app stabiel en veilig blijft. Dit kan bijvoorbeeld het oplossen van bugs, het toevoegen van nieuwe functies of het aanpassen van het user interface om te voldoen aan veranderende eisen van je gebruikers.

Verder is het ook belangrijk om de prestaties van de app te monitoren en te analyseren om te zien hoe en door wie het wordt gebruikt. En om te identificeren waar verbeteringen kunnen worden aangebracht. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van analytics-tools zijn, om te zien hoe gebruikers navigeren door de app en welke functies het meest worden gebruikt.

Door gebruik te maken van een onderhoudscontract, kan je ontwikkelaar er voor zorgen dat je App altijd up-to-date werkt en ook blijft.

Zelf een app maken en wat is de meest makelijker mannier?

Er bestaan tools, zoals een online app bouwer, die de meest complexe stappen voor jou kunnen automatiseren en je kunnen assisteren

Een geweldige plek om te beginnen met het maken van je eigen app is bijvoorbeeld appmaken.online. Hier vind je veel handige informatie over het ontwerpen en bouwen van een app, evenals waardevolle tips voor het testen en lanceren van je app. Als je specifieke vragen hebt over het maken van een app, biedt appmaken.online ook een geweldige dienst voor persoonlijk advies en begeleiding. Voor meer informatie kijk op zelf app maken.

Maar er zijn nog meer nuttige bronnen die je kunt gebruiken bij het ontwerpen van je eigen app. Een geweldige plek om te beginnen is bijvoorbeeld Epicwebsite. Hier vind je een breed scala aan artikelen en tutorials over app-ontwikkeling, evenals waardevolle inzichten over hoe je jouw app het beste kunt marketen en promoten. Of je nu een ervaren ontwikkelaar bent of net begint met het bouwen van je eerste app, je zult zeker veel waardevolle informatie vinden op onze website.