ZELF EEN APP MAKEN?

Zelf een app maken gratis kan zeker kosten besparen en je eigen vaardigheden verruimen. Android app maken? Hiervoor zijn er tools die je kan gebruiken. Maar let wel “Not all apps created equaly”

Een app maken voor Android, iOS (iPhone en iPad) of Windows? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Contact ons
Web en app expert cta
Hoi!
Welkom bij Epic!

Plannen om een app te laten ontwikkelen? Vertel mij wat je in gedachten hebt en samen bedenken en bouwen we jouw idee om tot een succes!

Door mijn gegevens in te dienen ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid . Ook mag er contact met mij worden opgenomen.

  • App maken

Hoe kan ik zelf een app maken?

Een app maken voor Android, iOS (iPhone en iPad) of Windows? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij vertellen stap voor stap in deze handleiding hoe je een app maakt. Daarbij kijken we naar verschillende app makers naar hun voor- en nadelen, zodat u bij het maken van een app al een idee hebt. Daarnaast vertellen we in deze handleiding over hoe je programmeert, hoe je een app maker gebruikt, een applicatie laat ontwikkelen en vertellen we u wat de volgende stap is.

Heb je een idee voor een app en geen zin om het wiel zelf uit te vinden? Onze specialist met ruimen ervaring staat klaar om je te helpen.

Offerte aanvragen
Zelf programmeren

Zelf programmeren

Een app zelf programmeren heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bij een app programmeren begin je meestal met een technisch ontwerp en een functioneel ontwerp. Programmeren is natuurlijk niet geschikt voor iedereen.

Het kan veel tijd kosten om dit te leren en misschien heb je maar een korte termijn om een app te maken. Maar hier onder de voor- en nadelen van programmeren.

Offerte aanvragen
  • Zelf app maken

Zelf programmeren

Een nadeel voor het programmeren is dat gebaseerd op welke app je wilt bouwen. Je moet kijken naar verschillende programmeertalen. Stel er is een taal die je niet kent en het is het meest efficiënt om mee te bouwen. Dan zul je in je vrije tijd heel veel moeten spenderen om die taal te gaan beheersen. En dan zul je zelf ook nog vanuit de scratch moeten bouwen, wat ook veel tijd kost.

Offerte aanvragen
  • Een app maker

Een app maker gebruik maken

In makkelijke woorden gezegd is een app maker een tool waarmee je gemakkelijk apps in elkaar kunt zetten. Deze tools hebben zowel voor- als nadelen.

Een voordeel van deze tools is dat je applicaties gemakkelijk in elkaar kunt zetten. Daarnaast kost het niet veel tijd en vaak is het behulp van deze software ook gemakkelijk om de app in de goede app-store te publiceren.

Natuurlijk kijken er ook nadelen naar. Een nadeel is dat er beperkingen zijn als het gaat om de aanpassingen van het design. Daarnaast vragen de meeste app makers naar een maandelijks bedrag. Wat nog kan oplopen. Al met al is het gemakkelijk en kost het niet veel tijd.

Als je zelf geen kennis hebt van een programmeertaal en je hebt ook geen interesse om dat te leren? Dan is het nog steeds mogelijk om jou idee om te zetten in een goed werkende app. Voor bedrijven of mensen met een aardig budget is een app laten maken natuurlijk een goede mogelijkheid. Het laten maken van een applicatie kost namelijk wat. Hoeveel de kosten zijn verschillen, en is afhankelijk van jou wensen. Toch moet er rekening worden gehouden met een investering van een paar duizend euro’s. Bij het laten maken van een app zijn er zowel voor- als nadelen.

Een voordeel is dat je een app krijgt die compleet naar wens is. Omdat tijdens het ontwikkelen van de app goede communicatie cruciaal is.

Een nadeel is dat het laten maken van een app heel duur kan zijn. Het kan wel tot duizenden euro’s oplopen. Bij een klein beetje miscommunicatie kan de app gebouwd worden op een manier dat niet de bedoeling is. Zo kunnen er dingen zijn die niet naar wens zijn, waardoor dit veel tijd zou kunnen kosten om het te verbeteren.

Offerte aanvragen

Android app maken

Er zijn verschillende cursussen die je kunt volgen voor het leren ontwikkelen van een Android toepassing. Op de site van Android word je stapsgewijs de weg aangewezen in verschillende software ’s en programmeertalen.

Offerte aanvragen
  • iOS

App maken voor iOS

Net zoals bij Android kan je zowel voor Apple device applicaties ontwikkelen. Op de site van Apple wordt uitgelegd hoe je een app kunt maken naar jou wensen. Ook is er een uitgebreide cursus gemaakt met een handleiding die gratis toegankelijk is. Er wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je van start gaat bij het leren van je eigen gebouwde iOS applicatie.

Maar wat is de volgende stap?

Een app maken bestaat uit meer werk dan alleen het bouwen van de app. Er komt een hoop bij kijken. Deze moet namelijk nog in de app-store worden geplaatst en je zult aan de slag moeten gaan met promotie.

Offerte aanvragen

App in de app-store

Als de app klaar is, moet deze nog in de juiste app-store worden geplaatst. Anders kunnen mensen de app niet downloaden wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Het is afhankelijk van het platform waar je de app voor hebt gemaakt. Het uitbrengen in Google Play is weer anders dan bij de app-store van Apple. Voor meer informatie kun je terecht bij de site van Apple en bij de site van Google Play. Het hangt natuurlijk af waar het wordt gepubliceerd.

Offerte aanvragen
Zelf een app maken
Zelf een app maken
  • Adverteren

Adverteer er maar op los!

Natuurlijk wil je dat jouw app bekend wordt, dan zul je vooral moeten promoten. Anders zal niemand de app downloaden. Er zijn verschillende manieren om apps te promoten. Als je een app hebt ontwikkeld begint het echt werk pas nadat je app in de appstore staat. Maar welke manier is het meest effectief om je nieuwe app onder de aandacht te krijgen bij de doelgroep?  Er zijn meerdere manieren om apps te promoten:

Offerte aanvragen
  • AOS

Appstore Optimalisatie

De Apple Appstore en Google Playstore zijn DE toegangspoorten voor veel gebruikers. Het is een digitale etalage van je app. Dus daar moet je er goed op staan. Denk daarbij aan een goede app-naam, trefwoorden, omschrijving en categoriekeuze. Een goede appstore optimalisatie voor je app kan al snel het verschil betekenen tussen slechts een paar of honderden app downloads per dag.

Offerte aanvragen
Zelf een app maken 1
  • Advertenties

Facebook Ads

Veel mensen spenderen hun tijd online op Facebook. Bij Facebook kun je specifieke advertenties inzetten die erop gericht zijn om downloads van je nieuwe app te stimuleren. Daarnaast kan Facebook ook een hele specifieke doelgroep definiëren waaraan je de advertentie toont. Dit is een mooie kans om je app te adverteren op Facebook.

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om je app te promoten. Maar om de wereld net zo enthousiast te krijgen moet je vooral op los promoten!

Offerte aanvragen