Wat is React

React is een javascript framework voor het maken van user interfaces. Het is gemaakt door Facebook. Het framework is makkelijk in bestaande code te integreren. Je kan het samen met node gebruiken om te renderen op een server.

Het is ook samen met React native te gebruiken om mobile apps te maken. Het framework maakt gebruik van JSX. JSX hoeft niet gebruikt te worden, maar het maakt alles wel overzichtelijker en duidelijker.

Met React kun je gebruikmaken van andere libraries en frameworks. Het framework houdt bij welke componenten zijn geladen en kijkt alleen naar veranderingen. Ook kan je gemakkelijk componenten hergebruiken. Het framework maakt gebruik van SSR en komt samen met Jest. Jest is te gebruiken bij elk project en je hoeft er niks voor te configureren. Jest wordt als test omgeving gebruikt door Facebook.

Geschiedenis van React

React is gemaakt in 2011 door Jason Walk van Facebook en werd opensource in 2013. Het wordt sinds 2013 door 1 miljoen websites wereldwijd gebruikt.

Het framework is in gebruik door het sociale media platform Instagram. Het wordt ook door grootte bedrijven als Netflix, Uber, Dropbox en Airbnb gebruikt. Het framework wordt nu beheerd door Facebook, maar ook andere bedrijven en individuele programmeurs werken eraan via Github. React is momenteel in versie 17.0.1

JSX

JSX staat voor Javascript XML. Het wordt gebruikt om gemakkelijker html code te schrijven en toe te voegen aan React. JSX zorgt ervoor dat je modulaire code kan schrijven.

JSX is handig voor de veiligheid van de site. Het voorkomt XSS aanvallen als je gebruik maakt van user input. Dit doet het, omdat React DOM gebruik maakt van escapes. Dit is dat alle input omgezet wordt in een string.

Concurrenten

Angular

De grootste concurrent van React is Angular. Angular is meteen al anders in de form dat het een volledig framework is. React is dat niet helemaal. Het is een framework/library. Een groot en belangrijk verschil is dat Angular een stuk moeilijker is om te leren. Dit is, omdat Angular veel verschillende manieren heeft om iets voor elkaar te krijgen. Angular is in het algemeen een hele complexe taal. React is vrij simpel, maar het kost wel wat tijd om het goed op te zetten en te configureren.

React laadt sneller. Dit is vanwege dat Angular zeer groot is en React niet. Angular maakt gebruik van een Regular DOM terwijl React gebruik maakt van een Virtual DOM. Dit is wat ervoor zorgt dat React zo snel laadt. Dit komt, omdat Een Virtual DOM niet de gehele site laadt en een Regular DOM laadt het wel helemaal.

epicwebsite grafische ontwerper

Als je op Github kijkt dan zie je dat er meer mensen werken aan React dan Angular. Een groot verschil is dat React veel minder problemen heeft in Github. Dit betekent dat het veel stabieler is dan Angular. React wordt meer gedownload dan Angular. React staat op de tweede plaats van meest geliefde talen, terwijl Angular op de negende plaats staat.

Op de positie van meest gevreesde talen staat Angular op nummer 4 en React op nummer 11. Dit betekent dat mensen minder graag werken met Angular. Als het gaat om talen die mensen het liefst willen leren dan staat React op nummer 1. Angular staat ook hoog op nummer 4. Angular wordt gebruikt door onder andere Google, Nike en HBO. Uiteindelijk blijkt dus dat React een framework is die meer mensen willen gebruiken en uit downloads blijkt ook dat meer mensen het gebruiken dan Angular.

Vue

Een andere grootte concurent van React is Vue. Vue is gemakkelijker te leren vanwege de vergelijkbare opmaak als HTML. Het opzetten van Vue is veel sneller dan React. Bedrijven als Vice en Alibaba gebruiken Vue.

Het is beter voor het ontwikkelen van multi page applications. Vue kan wel gebruikt worden voor SPAs, maar het is niet specifiek daarvoor ontworpen. Een groot verschil met Vue en React is dat React veel meer wordt gebruikt dan Vue en dat React developers veel gewilder zijn.

Ook al moet je React native voor mobiel gebruiken ga ik het wel vergelijken. Vue is slechter voor mobiele ontwikkeling, maar het is niet het slechtste. Documentatie van Vue is wel stukken beter dan React. Vue heeft meer functies in het begin, maar met React kan je veel meer uitbreiden. Uiteindelijk kan je Vue beter gebruiken voor kleine sites die je snel wit maken, super snel moet functioneren en als je geld wil besparen. Vue is ook minder gebruikt dan React. Dit blijkt uit de hoeveelheid downloads.

Voordelen en nadelen van React

De voordelen van React zijn:

1. Gemakkelijk te leren.
2. Laadt snel
3. In combinatie met JSX veiliger.
4. Goede documentatie.
5. Gemakkelijke te onderhouden en overzichtelijk.
6. Uit te breiden met plug-ins.
7. Herbruikbare componenten.

De nadelen van React zijn:

1. One way data binding
2. Kost tijd om het klaar te zetten
3. Veel onnodige dingen als je het niet gebruikt waar het voor bedoeld is.

Toepassingen

React is handig voor het maken van single page apps. SPA’s zijn handig voor vlotte overgangen. In SPA’s is alles in een keer geladen, of door handelingen word er aan de applicatie toegevoegd. React is handig voor het maken van dashboards, e-commerceplatforms en sociale media-apps.

Conclusie

De conclusie is dat React een goede library/framework is. Het is simpel en gemakkelijk te leren. Het is zeer modulair vooral als je het gebruikt met JSX. Als het met JSX gebruikt wordt is het ook veiliger en duidelijker.

Het werkt snel, maar dit komt voor een groot deel doordat het klein is. React is voor specifiekere doeleind en React is een uitstekende keuze voor het ontwikkelen van SPAs. Als je complexere sites gaat maken zou je misschien moeten overwegen om met iets als Angular te werken.

Angular is veel groter en je kan problemen van meerdere kanten benaderen. React is meer geschikt voor specifieke doeleinden. Als je het met Vue vergelijkt dan is React de betere taal in het algemeen, maar als je snel, goedkoop en gemakkelijk een kleine site wil maken dan kan je beter kiezen voor Vue. Er komen anders veel onnodige dingen bij React kijken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Epicwebsite?
Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken samen je wensen en wat de mogelijkheden zijn. Met onze jarenlange ervaring en vele projecten voor verschillende klanten, hebben we voldoende kennis in huis om ook jouw website tot een succes te maken.

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt!

Inhoudsopgave:

Maak Jouw App Droom Waar
about us 2

Van het eerste concept tot een succes in de appstore, wij zijn jouw partner in innovatie.

Boost Je Online Zichtbaarheid

Met onze SEO, SEA, en ASO-diensten!

EPIC

“Staat jouw site waar het hoort: bovenaan.”

1f27f7e660eb39ca7684db35e304026a?s=96&d=mm&r=g

Gepubliceerd op: 5 maart 2021

👋 Hoi, ik ben Hossein Welkom, waar mijn passie voor technologie en innovatie tot leven komt. Ik ben Hossein, jouw full-stack ontwikkelaar bij Epicwebsite, en jouw gids in de wereld van professionele en unieke digitale oplossingen. Hier combineer ik diepgaande technische expertise met een creatieve visie om elk project in een meesterwerk te transformeren. Mijn Reis De Tocht Naar Technologische Excellentie Van de eerste code tot de laatste pixel, mijn reis in de tech-wereld is één vol passie en constante innovatie. Met een achtergrond in full-stack ontwikkeling en een hart voor online marketing, ben ik hier om jouw digitale dromen werkelijkheid te maken. Bij Epicwebsite geloven we niet alleen in het bouwen van apps en websites; we creëren ervaringen die jouw gebruikers niet snel zullen vergeten. Maak een afspraak met mij Mijn Missie Jouw visie verdient meer dan alleen een digitaal platform; het verdient een podium dat even uniek en professioneel is als jijzelf. Met een oog voor detail en een ziel voor innovatie, werk ik samen met jou om niet alleen aan je verwachtingen te voldoen, maar deze te overstijgen. Samen kunnen we een digitale beleving creëren die echt impact maakt. Neem direct contact op Mijn Technische Vaardigheden Omvatten: JavaScript HTML/CSS PHP React Laravel SQL NodeJs Online marketing

Ontdek, Beleef, Deel: Verspreid de Vreugde op Social Media

Epicwebsite

Wij Zijn Een Team Van Bekwame Ontwikkelaars, Programmeurs En Online Marketeers.

We bezitten uitgebreide ervaring met diverse platforms, systemen en apparaten. We creëren producten die compatibel en toegankelijk zijn. Daarnaast kun je bij ons altijd rekenen op een marketingexpert.