Wat zijn de kosten voor de hosting van een applicatie?

De kosten voor de hosting van een applicatie zijn afhankelijk van een aantal factoren.

Hierbij kun je denken aan de data die de app opslaat, of de applicatie 24/7 online moet zijn en hoe snel je deze wilt hebben. Hosting is onlosmakelijk verbonden met de server. Des te meer werk deze moet verrichten, des te hoger de kosten voor de hosting van een applicatie uit zullen vallen.

Over het algemeen kun je stellen dat de hosting kosten op jaarbasis overeenkomen met 5% tot 10% van de ontwikkelingsprijs van de applicatie.

De kosten voor het onderhouden van een applicatie variëren ook. Dat komt omdat de onderhoudskosten afhankelijk zijn van de soort applicatie die je hebt laten ontwikkelen.

Het kan namelijk gaan om een vrij eenvoudige app of een applicatie die wat meer service en onderhoud nodig heeft. Hierbij kun je denken aan het regelmatig doorvoeren van updates zodat de app naar behoren blijft werken, maar ook het bijhouden van de gegevens database behoren tot service en onderhoud. Je kunt hiervoor een overeenkomst afsluiten met de ontwikkelaar van de applicatie. Als dé nummer één app ontwikkelaar van Nederland vertellen we je graag alles wat je wilt weten over de onderhoudskosten die gepaard gaan met jouw specifieke applicatie.

Wat is het uurtarief van een app ontwikkelaar?

Binnen het team van Epic Website werken we altijd op basis van een vast uurtarief. Zo kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan. Hoeveel werkuren het ontwikkelen van jouw applicatie nodig heeft is afhankelijk van een aantal zaken.

Bijvoorbeeld of jouw klanten moeten inloggen binnen de omgeving van de app, of er teksten, foto’s en locatiegegevens gemaakt moeten worden en of er maatwerk nodig is. Door onze ruime ervaring in het vak kunnen we in veel gevallen vooraf een redelijk nauwkeurige inschatting maken. Zeker als we weten wat jouw speciale wensen zijn als je een applicatie wilt laten ontwikkelen door de specialisten van Epic Website.

Binnen het team van Epic Website werken we meestal op basis van een vast tarief. Zo kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan. Zo weet je zeker dat je de kosten voor de hosting, het onderhoud en de service in de hand kunt houden.

Wat zijn de kosten van een app in de AppStore of de Google Play Store?

Natuurlijk wil je jouw prachtige applicatie ook laten zien. Dat kun je doen op platformen zoals bijvoorbeeld de AppStore voor iOS applicaties en Google Play voor apps die gebruik maken van een Android besturingssysteem. Kiezen voor beide platformen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

De kosten van een app in de AppStore liggen op circa 100 dollar per jaar. Als je jouw app binnen de Google Play Store wilt laten zien betaal je jaarlijks 25 dollar. Je moet hiervoor een account aanmaken.

Natuurlijk kunnen we je daar bij Epic Website perfect in adviseren. Zo weet je zeker dat je de kosten voor de hosting, het onderhoud en de service in de hand kunt houden.

Aangenaam! Wie ben jij?

Wij zijn Epicwebsite!

Bedrijfsgegevens

Epicwebsite bestaat uit een team van enthousiaste én ervaren developers. Bij ons ben je aan het juiste adres voor het op maat laten maken van Webapplicaties. Naast een maatwerk service, bieden we je natuurlijk ook kwaliteit en een heldere visie.

WTC Almere
P.J. Oudweg 4,

Almere 1314 CH

T: 036-8415083
M: 0621 564 766
E: info@epicwebsite.nl

Informatie over app

Recent projecten

Zet de stap meteen door ons spoedig te contacteren

Vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Epicwebsite?

Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken samen je wensen en wat de mogelijkheden zijn. Met onze jarenlange ervaring en vele projecten voor verschillende klanten, hebben we voldoende kennis in huis om ook jouw project tot een succes te maken.

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt!

Benieuwd geworden naar onze apps?
Download ze dan Nu