Het creëren van een goede video

Hier vertellen wij wat er komt kijken bij het maken van een goede video. Van camera’s tot het monteren van je beelden.

Beste camera’s om een mee te filmen

Allereerst is het belangrijk dat de video’s van goede kwaliteit zijn. Je moet dus beschikken over goede camerapparatuurCoolblue heeft 5 camera’s opgesteld die het beste zijn om mee te filmen:

1. Canon 80D

Deze compacte spiegelreflexcamera filmt in full HD-beeldkwaliteit. Ook heeft de Canon 80D een touchscreen wat fijn is om te gebruiken, vooral tijdens het scherpstellen. De camera bevat 45 focuspunten, waardoor het onderwerp snel wordt herkend. Daarnaast bevat de camera een kantelbaar beeldscherm, waardoor je uit alle hoeken kan filmen.

2. Sony Alpha A7 III

Deze camera bevat een autofocussysteem, waardoor je altijd scherpe beelden filmt. Verder is het een compacte systeemcamera, die gedetailleerd filmt in 4K beeldkwaliteit. Ook biedt deze camera hoge kwaliteit in donkere ruimtes vanwege het hoge ISO-bereik van 51.000.

3. Panasonic Lumix GH5

Ook deze systeemcamera filmt in 4K beeldkwaliteit en bevat een touchscreen. Verder heeft deze camera een snelle autofocus, waardoor het filmen van actiemomenten soepel verloopt. Ook heeft deze camera een ingebouwde beeldstabilisatie. Je kan ook zolang filmen als je wilt. De camera heeft namelijk geen maximale opnametijd. Van verloren beeldmateriaal heb je geen last, want deze camera heeft 2 SD-kaartsloten, waardoor je altijd een back-up hebt.

4. Nikon D750

Deze spiegelreflexcamera filmt in 1080p full HD. Verder heeft deze camera uitgebreide opties voor video en geluid. Het is mogelijk om een externe recorder aan te sluiten voor professionele geluidskwaliteit. Je hebt dankzij de ingebouwde stereomicrofoon minder last van windruis. Ook heeft deze camera een kantelbaar beeldscherm waarmee je gemakkelijk video’s filmt vanuit moeilijke posities.

5. GoPro Hero 7

Deze camera is handig voor als je diverse avonturen filmt. Doordat de camera klein is neem je hem gemakkelijk overal naartoe. De camera bevat 4K beeldkwaliteit. Ook bevat deze camera een ingebouwde beeldstabilisatie. Via wifi is het mogelijk om met deze camera live te streamen en stuur je je video’s gemakkelijk door naar je vrienden en familie.

De lichtapparatuur

Tijdens het filmen van een goede video is het belangrijk voldoende licht te hebben. Niet te veel, maar ook niet te weinig. Je kan hiervoor gebruik maken van natuurlijk licht, maar als het donker is, is dit lastig. Daarom is het handig om lichtapparatuur aan te schaffen, maar welke lampen kan je het beste aanschaffen? Het is belangrijk om te weten wat de lichtopbrengst van de lamp is. Deze waarden wordt gemeten in Lux. Hieronder volgen een paar goede filmlampen:

1. Rotolight RL48

Deze lamp is bedoeld om over je richtmicrofoon heen te schuiven. Hij werkt op batterij en is instelbaar van daglicht tot kunstlicht. De Lux waarde is 242 Lux op 1 meter.

2. Aladdin Eye Light

Een kleine en lichte filmlamp die je overal kan opplakken of neerzetten. Het licht kan je zelf instellen en dimmen. Ook kan deze lamp op een statief worden geplaatst. 250 Lux op 1 meter. De accu gaat ongeveer een uur mee op vol vermogen.

3. Litepanels Micro Pro

Deze kleine lamp is ook gemaakt voor op de camera. De hotshoe adapter wordt erbij meegeleverd. Wel geeft deze camera helaas geen kunstlicht en daglicht. De camera werkt op batterijen of een accu. 650 lux op 1 meter.

4. Rotolight RL Neo

Deze lamp is instelbaar van daglicht tot kunstlicht en werkt op 6 AA-batterijen. Hij doet het 3 uur lang. Ook krijg je weer een hotshoe erbij, plus hij is dimbaar. 1077 Lux op 1 meter. Je kan deze lamp ook nog op een statief plaatsen.

5. Akurat S4

Bij deze lamp is het van belang dat je een statief gebruikt. Hij werkt op accu of stroom en is instelbaar van daglicht tot kunstlicht. De lenzen op de ledjes zijn verwisselbaar. Daardoor kan je de hoek van het licht veranderen. Lichtopbrengst tussen de 800 en 6500 Lux op 1 meter.

6. Akurat S8

Zelfde lamp als vorige alleen breder. Dus meer ledjes en dus een hogere lichtopbrengst. Lichtopbrengst tussen 1400 en 10.000 Lux.

De beste microfoons voor tijdens het filmen

Tijdens het filmen is het belangrijk dat je gebruik maakt van een microfoon. Hieronder een top 3 van de beste microfoons:

1. Rode Videomic

Met een hotshoe adapter is deze microfoon gemakkelijk te verbinden aan je camera. De microfoon heeft een goede geluidskwaliteit.

2. Schoeps supercardoid microfoon CMC6-Ug met MK41g

Deze microfoon bestaat uit 2 delen. Het eerste deel heet MK41, dat eigenlijk de microfoon is. Het tweede deel heet CMC6-Ug en is een versterker. Als je de twee delen op elkaar schroeft heb je de volledige microfoon.

3. Rode Wireless Go

Deze set is lekker klein. De zender bevat een ingebouwde microfoon.

Het is belangrijk dat als je tijdens het filmen een microfoon gebruikt, je luistert naar wat je opneemt Het aanschaffen van een koptelefoon is dus ook van belang.

Montage van de video

Het is belangrijk dat je de software waarmee jij je video monteert goed kent. Anders gaat het monteren niet goed lukken. Verder moet je zorgen dat je met elke video format kunt werken. Daarmee bedoel ik dat je weet hoe je bepaald videomateriaal importeert in je montage software.

Ook moet je monteren in de resolutie waarin de video afgeleverd moet worden. Denk hierbij aan HD, 4K etc. Verder moet je een goede selectie maken van het beeldmateriaal. Dus beeldmateriaal verwijderen hoort hier ook bij.

Als je beelden snijdt, is het een goed moment om dit tijdens een beweging te doen. Dit valt namelijk minder op en zo komt het natuurlijker over. Verder verschillen de lengtes van de shots per video. Maak jij een korte video, dan is het gebruikelijk dat de shots ook kort zijn. Duurt de video langer, dan mogen de shots ook langer zijn voor een goed resultaat. Met de video wil je een bepaalde boodschap overbrengen. Het is dan belangrijk om shots op een slimme manier te gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een bijna lege theater zaal vol laten lijken? Dan film je alleen de rijen waar mensen zitten, zodat mensen denken dat de zaal vol zit.

Het focuspunt is ook belangrijk bij het monteren van een video. Door hetzelfde focuspunt te hebben in een overgang verloopt deze heel soepel. Verder moet je er goed opletten of de shots wel bij elkaar passen. Denk daarbij aan kleur, motief, onderwerp en sfeer.

Afwisselen tussen wide-shots en close-up shots is van belang. Dit zorgt voor een dynamisch effect. Hier moet je al rekening mee houden tijdens het filmen. Het gebruik van transities, wipes en effecten moet zo min mogelijk zijn. Ze vallen erg op en ogen vaak amateuristisch. Ten slotte is het belangrijk om op het ritme van de muziek te monteren.

een goede video maken

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Epicwebsite?
Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken samen je wensen en wat de mogelijkheden zijn. Met onze jarenlange ervaring en vele projecten voor verschillende klanten, hebben we voldoende kennis in huis om ook jouw website tot een succes te maken.

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt!

Inhoudsopgave:

Maak Jouw App Droom Waar
about us 2

Van het eerste concept tot een succes in de appstore, wij zijn jouw partner in innovatie.

Boost Je Online Zichtbaarheid

Met onze SEO, SEA, en ASO-diensten!

EPIC

“Staat jouw site waar het hoort: bovenaan.”

b3f89d2199cdc93b0b2e7cc15406fcd3?s=96&d=mm&r=g

Gepubliceerd op: 8 augustus 2020

👋 Hoi, Ik ben Natalie Welkom, het trotse gezicht achter Epicwebsite. Op mijn pagina combineer ik nauwgezette technische vaardigheden met vernieuwende marketingstrategieën. Mijn enthousiasme voor HR en digitale marketing speelt een cruciale rol in de groei en het succes van Epicwebsite. Ik nodig je van harte uit om meer te ontdekken over mijn bijdragen en visie hier op Epicwebsite. Mijn Reis Innovatie Als Kompas De kern van mijn werk bij Epicwebsite ligt in de onbegrensde mogelijkheden van innovatie. Van baanbrekende apps tot strategische marketingplannen, mijn doel is om grenzen te verleggen en nieuwe terreinen te verkennen. Mijn reis bij Epicwebsite begon met een visie: technologie toegankelijker maken en bedrijven transformeren. Door onze krachten te bundelen, kunnen we samen iets ongekends creëren, waarbij jouw doelen altijd voorop staan. Maak een afspraak met mij Samen Groeien Mijn rol overstijgt het technische; ik zie mezelf als jouw partner in de digitale transformatie. Met een achtergrond in HR en digitale marketing, draag ik bij aan een cultuur waarin innovatie, groei en klanttevredenheid centraal staan. Samen bouwen we niet alleen aan projecten, maar ook aan relaties, waarbij elk succesverhaal begint met een goed gesprek en een gedeelde droom. Neem direct contact op We zijn Epic Mijn Technische Vaardigheden Omvatten: Technische Precisie & Creatieve Marketingstrategieën Pionier in Dienstenuitbreiding Vernieuwer in App Ontwikkeling Expert in SEO en SEA Strategische Marktuitbreiding Projectleider en Innovator Voorloper in AI en Technologische Integratie Ik heb een project voor jou

Ontdek, Beleef, Deel: Verspreid de Vreugde op Social Media

Epicwebsite

Wij Zijn Een Team Van Bekwame Ontwikkelaars, Programmeurs En Online Marketeers.

We bezitten uitgebreide ervaring met diverse platforms, systemen en apparaten. We creëren producten die compatibel en toegankelijk zijn. Daarnaast kun je bij ons altijd rekenen op een marketingexpert.