Waarom zou ik een app moeten laten maken?

Een goeie app kan je onderneming een flinke boost geven. Ook wordt het door de enorme hoeveelheid apps steeds makkelijker en voordeliger om een mobiele app te laten maken. Lees verder als we je redenen geven hiervoor.

Mobiele app ontwikkelen
  1. De consument geeft meer geld uit aan mobiele apps dan aan menig ander product.

De meeste consumenten hebben niet het gevoel dat ze veel geld uitgeven aan apps. Maar eigenlijk geven we met z’n alle ontzettend veel uit aan mobiele applicaties. Dat veel ondernemingen massaal een mobiele app laten ontwikkelen is dus geen toeval.

  1. Mensen die een positieve koop ervaren, blijven vaak bij dat merk

Er zit natuurlijk een flink kwaliteitsverschil tussen alle apps in de Appstore. Waarbij de ene app voor een geweldige gebruikservaring zorgt, zorgt de andere voor vooral frustraties. Wanneer de consument geen goeie ervaring heeft met de app wordt deze vaak snel verwijdert. Als de app nuttig is kopen ze in veel gevallen opnieuw van het merk. Het is dus belangrijk dat het ontwikkelen van een mobiele app professioneel wordt aangepakt.

App ontwikkelen kosten

  1. De kosten om iemand je app te laten installeren zijn redelijk laag.

Volgens een artikel uit de Mobile App Engagement Index, komen de gemiddelde kosten om een gebruiker je app te laten installeren uit op zo’n €3. Dit is natuurlijk de eerste stap, maar wel een grote stap. Als iemand je app heeft geïnstalleerd ben je eigenlijk al deels binnen. Consumenten kunnen zo altijd, en op elk moment jouw applicatie openen om misschien wel een nieuwe aankoop te doen.

  1. De meeste mensen met een smartphone hebben tegen de 100 apps maar gebruiken hier vaak maar de helft van.

Het aantal downloads en gebruikers van apps blijft stijgen. Het totale aantal downloads in 2021 is naar verwachting al boven de 350 miljard.

Dit betekent dat er steeds meer potentiële klanten bijkomen. Toch zijn er nog veel bedrijven die niet bewust zijn van hoeveel een digitalisering voor ze kan betekenen. Wij geven je graag advies over het ontwikkelen van een app en de kosten hiervan.

Android & iOS app ontwikkelen

  1. Een naadloos aansluitende ervaring is erg belangrijk.

Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone, laptop of smartwatch. Uit onderzoeken is gebleken dat veel mensen het belangrijk vinden om een naadloze ervaring te hebben. Zo willen mensen op verschillende apparaten moeiteloos alles kunnen regelen. Een iOS en Android app laten ontwikkelen draagt voor een groot deel bij aan deze behoefte van de consument. Aangezien de meeste mensen tegenwoordig meerdere smart apparaten hanteren en gemiddeld bijna 3 uur per dag op hun mobiel bezig zijn.

  1. Klantenbinding

Met de maatschappij van nu wordt het steeds belangrijker om klanten vast te houden door middel van klantenbinding. Een applicatie is een geweldige manier om dit voor elkaar te krijgen. Je kunt de consument nu bijvoorbeeld een pushbericht sturen wanneer je een nieuwe aanbieding hebt. Wanneer de consument je app heeft geïnstalleerd zijn er een hoop manieren om te zorgen voor een betere klantenbinding.

  1. Professionaliteit

De gebruiker neemt je serieus wanneer hij of zij een goeie app of website van jouw merk ziet. Wanneer je een positieve indruk achterlaat blijft dit vaak hangen en zorgt dit voor een goede associatie.

Naast een app kan je bij ons ook een website of een webshop laten maken. Ons team is in staat om prachtige website-ontwerpen te maken, door het juiste en meest efficiënte gebruik van lay-outelementen, inhoudsorganisatie en gestandaardiseerde codering te implementeren om superieure functionaliteit te bereiken.

Heb je dit artikel doorgelezen en voelt het alsof je overspoeld bent met informatie, maak je geen zorgen. Je kunt ons altijd bereiken voor eerlijk advies. Met onze ervaring binnen deze branche, begeleiden we je ook graag door dit gehele proces.

App idee laten ontwikkelen

Wij zijn Epic!

Epicwebsite bestaat uit een team van enthousiaste én ervaren developers. Bij ons ben je aan het juiste adres voor het op maat laten maken van Webapplicaties. Naast een maatwerk service, bieden we je natuurlijk ook kwaliteit en een heldere visie.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!
De nieuwste kunstwerken
Alle projecten