Python

De voordelen en nadelen van Python worden hier beschreven. Ook wordt het vergeleken met de concurrenten PHP en Node.

Python is een objectgeoriënteerde, dynamische en multifunctionele programmeertaal van hoog niveau. De syntaxis van Python en het dynamisch typen met geïnterpreteerde aard, maken het een ideale taal voor scripting.
Het ondersteunt meerdere programmeerpatronen, waaronder object georiënteerd programmeren, functioneel programmeren of procedurele stijlen. Bovendien is het een geïnterpreteerde taal, wat betekent dat het niet kan converteren naar voor de computer leesbare code voordat deze op runtime draait.

Voor- en nadelen

Door de opbouw van Python code is het makkelijk te lezen. De reden daarvoor is dat de opbouw een van de redenen is dat het programma functioneert. Dit zorgt ervoor dat je gedachte rustiger is en dat je je beter kan focussen op de rest van de code. Dit voordeel is er ook als je het voor later moet onderhouden. De code is zo opgesteld dat een persoon die er niet aan heeft gewerkt wel begrijpt wat er allemaal gebeurt. Omdat de code zo makkelijk is opgesteld is de taal makkelijker (vergeleken met anderen code) om op te pakken.

De taal maakt weinig of bijna geen gebruik van syntax, waardoor je minder snel struikelt over kleine fouten zoals een vergeten puntkomma.

Python is net zoals een Zwitsers zakmes het word ingezet voor veel verschillende functies zoals bijvoorbeeld web development, game development en machine learning. Het is mogelijk om het samen te laten werken met MySQL, Oracle etc.

Wat eventueel het beste is aan de taal is dat het zo’n grote standard library heeft. Met zo’n grote library is het makkelijker om grote projecten sneller en effectiever te programmeren. Python is aanwezig op veel server- en desktop platformen.

Python wordt veel gebruikt in het Internet der Dingen (IoT), omdat er nieuwe platforms zijn geïntroduceerd die gebaseerd zijn op Python bijvoorbeeld de Raspberry pi.

Doordat python zo’n uitgebreide taal is zijn er ook veel mensen die je ermee kunnen helpen. Op het internet is bijna alles er over te vinden.

Nadelen van Python

Omdat Python een taal is die zich pas op het laatste moment naar echte machinetaal vertaalt. Kan het ervoor zorgen dat wanneer je het programma laat runnen je pas later erachter komt waar de fouten zitten. Het is ook een taal die niet te veel tegelijk kan doen. Als je met python een groot programma maakt is het vergeleken met anderen talen heel langzaam.

Wat ook een nadeel van Python is, is dat er niet veel programma’s worden gemaakt voor telefoon met de taal. Dit betekent niet dat het onmogelijk is. Het is zeker mogelijk, maar het is vergeleken met anderen talen veel lastiger. Het is wel onmogelijk om de taal in je webbrowser te laten draaien.

Dus websites die animaties hebben zijn niet gemaakt met Python. Python wordt ook nog zelden gezien aan de client zijde van een web toepassing.

telefoon concept

Verschil Met Python

Wat is nou eigenlijk echt het verschil tussen Python, PHP en Node?

PHP

Tussen PHP en Python zijn er veel punten die anders zijn. PHP is ontworpen om vooral te werken met webprogrammering aan de server zijde maar kan worden gebruikt als algemene doeltaal.
Python heeft vergeleken met PHP een meer leesbare en minimalistische code. Het is ook veel flexibeler dan PHP, maar het is niet zo goed voor het ontwikkelen van een webapplicatie. Python doet ook aan multiprocessing iets waar PHP niet aan doet.

Python is ook beter met machine learning en maakt veel gebruik van grote berekeningen waarbij je bij PHP dit niet snel zou zien.
De meest gebruikte op Python gebaseerde webframeworks zijn Django, Flask, Pylons en Pyramid. Aan de andere kant zijn de meest gebruikte PHP gebaseerde webframeworks Codeigniter, Zend, Laravel en Symfony.

Met PHP kan ik meteen wijzigingen zien door slechts de pagina te vernieuwen, maar met Python moet je de webserver herstarten als je iets hebt aangepast.
Python biedt een krachtige debugger genaamd PDB (Python Debugger). PDB is goed gedocumenteerd en is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners. PHP aan de andere kant, biedt XDebug pakket voor het debuggen. Zowel PDB als XDebug bieden de meest gebruikte debug-functies – breakpoints, stacks, path mapping, etc. Beide talen zijn hier gelijkwaardig, en geen enkele is een duidelijke winnaar.

PHP 5.x versies waren vrij langzaam, wat veel tijd in beslag nam in de uitvoering. De nieuwe versie PHP 7.x is echter extreem snel, bijna 3 keer sneller dan een typisch Python-programma. Snelheid is vaak een belangrijke factor in prestatie-kritische toepassingen. In een kernbanksysteem dat dagelijks een miljoen hits krijgt, kan bijvoorbeeld een vertraging van 3 keer een significante impact hebben op de totale systeemprestaties. Daarom, als we het over snelheid hebben, wint PHP met een aanzienlijke marge. Beide talen zijn vrij dicht bij elkaar op dit punt, gezien het feit dat beide even goede keuzes bieden. Nieuwe ontwikkelaars vinden het echter leuk om Django te gebruiken aangezien de ontwikkelingstijd in Django vrij laag is en het gemakkelijk op te zetten is.

Node

JavaScript is een front-end script taal. Waarbij python een volledige back-end taal is.

Aangezien Node.js een platform is dat is gebouwd op de JavaScript-runtime van Chrome, helpt het bij de ontwikkeling van schaalbare netwerkapplicaties. Het maakt gebruik van een event-driven, niet-blokkerende I/O-model waardoor het een ideale optie is voor het ontwikkelen van data-intensieve real-time toepassingen.

JavaScript kan ook worden gebruikt bij ontwikkeling van web toepassingen waar Python met het aantal implementaties heel erg uitgebreid is. Python kan worden gebruikt bij de ontwikkeling van Windows toepassingen, gegevensanalyse en Gui-ontwikkeling. Het doet ook aan machine learning en aan kunstmatige intelegentie. Het is ook relatief makkelijker te leren in vergelijking met JavaScript.

Op dit moment is Python iets bekender dan JavaScript en is er ook meer vraag naar. Daarentegen is JavaScript een veel grotere taal dan Python. ECMAScript 2017 heeft ook een taalspecificatie van meer dan 885 pagina’s. Hierdoor kan JavaScript behoorlijk complex zijn om te leren. Python ondersteunt procedurele programmering, terwijl JavaScript dat niet volledig ondersteund. Python is niet goed voor mobiele ontwikkeling wanneer JavaScript dat wel is.

JavaScript is vergeleken met Python sneller, maar Python heeft wel meer bibliotheken in wetenschappelijk computergebruik. Python heeft veel numerieke gegevenstypes zoals int, float en fixed-point decimalen, terwijl JavaScript voornamelijk werkt met variabelen met zwevende komma’s.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Epicwebsite?
Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken samen je wensen en wat de mogelijkheden zijn. Met onze jarenlange ervaring en vele projecten voor verschillende klanten, hebben we voldoende kennis in huis om ook jouw website tot een succes te maken.

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt!

Inhoudsopgave:

Maak Jouw App Droom Waar
about us 2

Van het eerste concept tot een succes in de appstore, wij zijn jouw partner in innovatie.

Boost Je Online Zichtbaarheid

Met onze SEO, SEA, en ASO-diensten!

EPIC

“Staat jouw site waar het hoort: bovenaan.”

1f27f7e660eb39ca7684db35e304026a?s=96&d=mm&r=g

Gepubliceerd op: 15 februari 2021

👋 Hoi, ik ben Hossein Welkom, waar mijn passie voor technologie en innovatie tot leven komt. Ik ben Hossein, jouw full-stack ontwikkelaar bij Epicwebsite, en jouw gids in de wereld van professionele en unieke digitale oplossingen. Hier combineer ik diepgaande technische expertise met een creatieve visie om elk project in een meesterwerk te transformeren. Mijn Reis De Tocht Naar Technologische Excellentie Van de eerste code tot de laatste pixel, mijn reis in de tech-wereld is één vol passie en constante innovatie. Met een achtergrond in full-stack ontwikkeling en een hart voor online marketing, ben ik hier om jouw digitale dromen werkelijkheid te maken. Bij Epicwebsite geloven we niet alleen in het bouwen van apps en websites; we creëren ervaringen die jouw gebruikers niet snel zullen vergeten. Maak een afspraak met mij Mijn Missie Jouw visie verdient meer dan alleen een digitaal platform; het verdient een podium dat even uniek en professioneel is als jijzelf. Met een oog voor detail en een ziel voor innovatie, werk ik samen met jou om niet alleen aan je verwachtingen te voldoen, maar deze te overstijgen. Samen kunnen we een digitale beleving creëren die echt impact maakt. Neem direct contact op Mijn Technische Vaardigheden Omvatten: JavaScript HTML/CSS PHP React Laravel SQL NodeJs Online marketing

Ontdek, Beleef, Deel: Verspreid de Vreugde op Social Media

Epicwebsite

Wij Zijn Een Team Van Bekwame Ontwikkelaars, Programmeurs En Online Marketeers.

We bezitten uitgebreide ervaring met diverse platforms, systemen en apparaten. We creëren producten die compatibel en toegankelijk zijn. Daarnaast kun je bij ons altijd rekenen op een marketingexpert.