Prototype maken2023-01-11T17:32:59+00:00
2 medewerkers van epicwebsite die samen een prototype van een mobiele applicatie bekijken op een groot scherm.
Prototype maken

2 medewerkers van EpicWebsite die samen een prototype van een mobiele applicatie bekijken op een groot scherm.

Prototype maken

Maken van een prototype is conceptualiseren en vormgeven van je wensen en ideeen.

Prototype laten maken is stap twee, wanneer je een op maat gemaakte website of app wilt laten maken. Binnen een webapplicatie is de werking van alle functionaliteiten erg belangrijk. Vandaar dat het bouwen van een prototype hiervoor een uitkomst is. Hierdoor gaan we samen met je aller eerst een wireframe (een schets maken van je project). Dus eigenlijk vertalen we dat wat je in je hoofd hebt naar duidelijke afbeeldingen. En stap voor stap geven we hieraan een betere vorm . Totdat het exact is geworden hoe, je het had ingebeeld. Want om een overzichtelijke applicatie te bouwen. Die tegelijkertijd ook je algoritme ondersteunt, moeten we eerst alles op papier hebben zeg maar.

Welke fases zijn er tot in het leven brengen van je maatwerk applicatie?

 1. Wireframes fase
 2. Prototype fase
 3. Ontwikkelingsfase
 4. Testfase
 5. Publiceren

Wil je zelf ervaren hoe een prototype eigelijk eruit zit en voorbeelden van onze werk in live uit testen? Contact ons …

Wat is een prototype?

Kom te weten wat een prototype is en hoe het uw ontwikkelingsproces kan verbeteren.

Een prototype is een voorlopig model van een product of ontwerp. Het kan worden gebruikt om de functionaliteit en het ontwerp van een product te testen voordat er significante middelen in de ontwikkeling worden geïnvesteerd. Door gebruik te maken van een prototype, kunt u potentiële problemen ontdekken en oplossen voordat het product wordt gelanceerd, waardoor u tijd en geld bespaart.

Prototype voorbeeld

Hoe kun je een prototype voorbeeld verbeteren?

Door een prototype voorbeeld te zien van een product, kun je een beter beeld krijgen van hoe het eindproduct eruit zal zien en werken. Het kan ook helpen om terugkoppeling te verzamelen van gebruikers en andere betrokken partijen. Een prototype voorbeeld kan ook worden gebruikt om ontwerp en ontwerpbeslissingen te valideren. Door een prototype voorbeeld te maken, kun je je product verfijnen en ervoor zorgen dat het aan de behoeften van de gebruiker voldoet.

Bekijk hier prototype voorbeeld

Prototype app maken

Hoe onze experts je kunnen helpen bij het maken van een prototype app

Ons team van ervaren prototype app makers heeft de vaardigheden en ervaring om je app-ideeën tot leven te brengen. Van de voorbereiding van een prototype tot de uiteindelijke ontwikkeling en lancering. We helpen je bij elke stap. Door gebruik te maken van onze prototype app maken diensten, kun je ervoor zorgen dat je app aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet en dat de gebruikerservaring optimaal is.

Wat is een prototype?

Een klikbaar ontwerp die je een goede indruk geeft, over de flow en design van je eindproduct.

Onder een prototype word verstaan: Het uitwerken van je nog te ontwikkelen app of website. Om je website te kunnen realiseren dat aan al je wensen voldoet. Is het van belang om een prototype te laten ontwikkelen. Door het laten maken van een prototype, kun  je bijvoorbeeld vroegtijdig tegen punten aanlopen die noodzakelijk zijn om te wijzigen, om de werking van je applicatie te verbeteren. Met een prototype heb je een klikbare webapplicatie die je alvast een voorproefje geeft over de flow en het ontwerp van je applicatie.

Zoals je van onze prototype voorbeelden kunt zien, we geven erg veel aandacht aan de details! En voor ons gaan snelheid, en het perfecte ontwerp ontwerpen  hand in hand.

Wat zijn de voordelen van een Prototype?

Prototype helpt exact in kaart te brengen, hoe je webapplicatie eruit gaat zien en functioneren.

Het laten maken van een prototype van je applicatie biedt verschillende voordelen aan zoals onder ander:

 • Prototype is snel ontworpen
  • Doordat je alleen de opzet van de applicatie bouwt zonder de overige technieken. Is een prototype simpel en snel te bouwen. De technische aspecten komen er laten bij kijken.
 • Applicatie is makkelijk aanpasbaar in de ontwikkelingsfase
  • Voordat het prototype is gebouwd, heb je een bepaalde visie voor ogen. Soms ziet dit er dan toch anders uit dan op papier. Bij het maken van een prototype kunnen deze wijzigingen makkelijk aangepast worden.
 • Lage investeringskosten
  • Doordat je je aanpassingen kan doorvoeren tijdens de ontwikkeling van je prototype. Voorkomt je hoge investeringskosten voor het aanpassen van je applicatie na de oplevering
 • Prototype laten testen
  • Je kunt je prototype laten zien aan mogelijk potentiële klanten of investeerders
  • Mochten er aanpassingen zijn waarvan zei denken dat die nodig zijn voor een goede werking van je applicatie. Dan kun je deze nog laten doorvoeren.

Hoeveel kost een prototype?

Door ervaring en knowhow kunnen we de beste kwaliteit tegen een betaalbare prijs leveren.

De kosten voor het laten maken van een prototype varieert enorm. Hierbij kun je al denken aan prototypes vanaf € 2500,00 tot aan wel bedragen tot € 100.000. Dit alles heeft te maken met de ontwerp stappen die genomen moeten worden.  Voor het ontwerpen van een prototype. Hierbij kun je denken aan onder andere:

 • Projectdefinitie (welke doelgroep, functionaliteiten, welke branche)
 • Onderzoek en gebruiksvriendelijk (welke onderdelen, en oplossingen worden gebruikt)
 • Ontwerp- en ontwikkelingsfase (hierbij wordt het ontwerp ontworpen en ontwikkeld)

Testfase (hier worden alle functionaliteit getest op hun werking en communicatie met andere velden.

Tip! Bij Epic kun je een vaste projectprijs laten maken. Hierdoor zijn alle bijeenkomende kosten zoals Wireframe en prototype al inbegrepen. Contact ons.

Snel prototypes maken

Met een team van goed samenwerkende designers helpen we klanten met speed…

Epic kan voor jou een prototype maken in 6 stappen.

 • Stap 1 : Vrijblijvend intake gesprek ( hier vertel je jouw idee van het mogelijke prototype aan de specialist)
 • Stap 2: Brain stormen ( hierbij bespreken we alle mogelijkheden binnen het prototype)
 • Stap 3: Concept opdracht aanmaken ( je ontvangt hierbij alle gemaakte afspraken, die zijn besproken in de vorige 2 stappen)
 • Stap 4: Facturatie ( er word een kostenplaatje voor je in kaart gebracht voor het prototype)
 • Stap 5: Ontwerp fase ( hier word het prototype ontwikkeld aan de hand van alle besproken functionaliteiten en opties)
 • Stap 6: Test fase en oplevering ( hierbij ga je samen met de specialist van Epic je prototype testen op alle functionaliteiten. En maak je gezamenlijk een lijst met eventuele aanpassingen die nodig zijn om alles perfect te laten werken)

Prototype laten maken in Nederland

Een volledig professioneel prototype laten maken, lekker dichter bij huis. Dat doe je natuurlijk bij Epicwebsite.

Epic is een full service internetbureau die zich de laatste jaren dan ook heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van verschillende prototypes voor zowel websites, webshops als Apps. Hierbij kun je onder andere denken aan:

 • Socialmedia applicatie
 • Horeca applicatie
 • Vastgoed app
 • Transport app
 • Vraag en aanbod (veilingsite, marktplaats, datingsites)
 • Rijscholen
 • Bezorgdiensten

Epic heeft dus de juiste kennis en expertise in huis. Om van je prototype een uniek op maat gemaakte applicatie te ontwikkelen. Die volledig aansluit op de visie, die je voor ogen hebt.

Meer over prototypes

Ontdek hoe wij uw ideeën tot leven brengen met onze professionele prototype maken diensten

Een prototype maken voor een applicatie, is absoluut een nuttige stap. In het ontwikkelingsproces. Omdat het toelaat om het ontwerp en de nodige functionaliteit, van je app te testen en te verbeteren indien nodig. En dat voordat je een grote investering doet. Er zijn verschillende manieren om een prototype te maken. Zoals het gebruiken van prototype maken online tools en het werken met een professionele prototype maker.

Om een prototype app maken, kunt je ook gebruikmaken van online tools. Er zijn veel platformen beschikbaar die je kunnen helpen, om een basisprototype voor je app zonder enige programmeerkennis. En ja kunt zelfs een prototype app maken gratis. En veel van deze tools bieden een (drag-and-drop) interface en vooraf gemaakte sjablonen, waardoor het eenvoudig is om een basisprototype in een relatief korte tijd te maken. Sommige populaire opties voor het maken van een prototype website of app online zijn InVision, Axure en Prott.

Een andere optie is om te werken met een professionele prototype maker zoals Epicwebsite. We hebben ervaring in het maken van prototypes, voor een klein en grote projecten. En kunnen je helpen bij het design en ontwikkelen van een gepolijst prototype.

Design thinking en design sprints

Design thinking en design sprints kunnen ook nuttig zijn bij het maken van een prototype. Design thinking is een problemoplossende benadering die empathie en iteratie benadrukt en kan worden toegepast op de ontwikkeling van een breed scala aan producten. Waaronder apps. Een design sprint is daarentegen een specifieke methode voor het snel maken en testen van een prototype, meestal over een periode van vijf dagen.

Het maken van een storyboard kan ook een nuttige stap zijn in het prototype proces. Een storyboard is een visuele weergave van de gebruikersflow van een applicatie. Het kan helpen om de interactie van de gebruiker met de applicatie te begrijpen en kan ook dienen als gids voor het ontwikkelteam.
Tot slot, een thema bouwen voor je app prototype is een andere stap in het proces. Een thema is het visuele ontwerp van je app. En kan worden gebouwd met verschillende ontwerpsoftware. Het zorgt voor een samenhangend uiterlijk en gevoel van de gebruikersinterface, en het kan ook helpen om een beter beeld te krijgen van hoe het eindproduct eruit zal zien en aanvoelen.

Meest gestelde vragen:

Waarom maak je een prototype?2022-12-15T12:55:21+00:00

Het maken van een prototype voorkomt dat je in een later stadium tijdens het ontwikkelen tegen verrassingen aan loopt. Die verdere problemen kunnen veroorzaken in de ontwikkelingsfase. In principe is het niet meer dan een voorbeeld model. Die gebouwd wordt, waarin je alles werkend kan zien.

Hoe maak je een prototype2022-12-15T12:56:48+00:00

Het belangrijkste voor het maken van een prototype zijn de functionaliteiten die je wilt gebruiken. Het is verstandig om hier vooraf goed over na te denken, en deze dan uit te werken. Als je dit hebt gedaan, dan is het zoeken naar een goede Ui/UX-designer de volgende stap. Of je kan natuurlijk deze zelf maken, door gebruik te maken van de tools die hiervoor gemaakt zijn zoals:

We begeleiden onze klanten door de stappen die nodig zijn. En geven exact aan wat de klant kan doen. Met de juiste tools die ze helpen met het maken van schetsen, en informatie over het kiezen van de juiste kleuren en huisstijl voor hun doelgroep.

Waar kan ik een prototype laten maken?2022-12-15T12:54:52+00:00

Terwijl dat je bij vele ontwerp bureaus een wireframe en/of prototype kunt ontwikkelen. Is het erg belangrijk dat je de juiste designer voor je prototype selecteert. Hier zijn enkele punten die je als hoofd richtlijnen kunt aan houden:

 1. Is het bedrijf goed bekend met het type applicatie die wilt bouwen?
  1. Het helpt enorm als de designers ervaring hebben met soort gelijken projecten, om niet blind met je mee te gaan in alles wat je zegt, maar juist je op de hoogte brengt van de minder sterke punten van je wensen.
 2. Bekijk voorbeelden van het werk!
  1. Het helpt als je een van het prototype kunt zelf uittesten op je browser of op je mobiele telefoon.
 3. Full service bedrijven waar ze ook de ontwikkeling van de webapplicatie doen, kan je helpen verbeteringen aan de flow van je applicatie te maken. Dit scheelt later veel onnodig tijd en veel geld.

Je kunt een prototype met hoge conversies laten maken bij Epicwebsite. Epic bezit de juiste kennis en expertise om van jouw idee een functioneel prototype te maken.