Promotievideo: Dé manier om je bedrijf te verbeteren

Hier kan je lezen wat een promotievideo is, wat de voordelen ervan zijn en hoe het u kan helpen in uw bedrijf.

Videomarketing, het promoten van diensten, producten of merken. Iedereen kent het wel en is er volop mee bezig. Maar waarom werken die promotievideo’s zo goed?

Voordelen van de promotievideo

Door middel van een promotievideo kan je in één video vele voordelen laten zien van jouw dienst, product of merk. Hiermee krijg je de kans om (potentiële) klanten te overtuigen om voor jou te kiezen. Ook kan je gelijk in de video bekende tegenargumenten weerleggen. Zo verdwijnen de zwakke kanten en dus ook de twijfel bij de (potentiële) klanten. Verder is het ook veel gemakkelijker om verschillende invalshoeken uit te leggen in een video. Door het gebruik van beeld wordt het gelijk duidelijk waar het over gaat. Dit vergroot ook de kans op conversie. Dit omdat alles veel realistischer overkomt op de klanten met het gebruik van een video. Volgens het gerenommeerde Analystics-blog Kissmetrics is de kans op de aankoop van een product na het kijken van een productvideo maar liefst 64%-85% groter.

Breder publiek bereiken

Elke doelgroep verschilt in smaak van bepaalde content vormen. Voor de één kan een humoristische video over een elektrische tandenborstel heel goed werken en voor de ander weer totaal niet. Met promotievideo’s kan je elke keer weer gebruik maken van een andere content vorm. Zo spreek je meerdere doelgroepen aan. Verder zijn mensen eerder geneigd om video’s te delen. Met als gevolg een breder publiek bereiken. Ook kijken mensen over het algemeen liever naar een korte video dan een lange lap tekst. Onze hersenen verwerken visuele content nou eenmaal 60.000 keer sneller dan een stuk tekst. Wij leggen tijdens het kijken van een video een connectie wat ons een bepaald gevoel geeft en ons helpt met ideeën.

Mogelijkheden voor promotievideo’s

Door het maken van promotievideo’s ontstaan er nieuwe advertentiemogelijkheden. Wat erg handig is voor meer bereik. Verder wil je natuurlijk jouw klanten aansporen tot conversie. Emoties oproepen is hier perfect voor. Door in te spelen op hun behoeften bereik je het meest. Maar is een promotievideo de perfecte manier om jouw dienst, product of merk een ‘gezicht’ te geven? Ook creëer je herkenbaarheid door bepaalde elementen telkens terug te laten komen in jouw promotievideo.

Call to action

Je wil natuurlijk dat jouw (potentiële) klanten na het kijken van de promotievideo actie ondernemen. Vertel de kijker bijvoorbeeld om je te volgen op social media of je website te bezoeken. De call to action moet wel duidelijk zijn. Zo zet je de kijker aan tot actie. Er zijn verschillende soorten CTA (call to action). Je hebt gesproken CTA, geschreven CTA en een CTA-knop.

Kort samengevat, er zijn veel voordelen aan het maken van een promotievideo. Namelijk het in één keer laten zien van heel veel voordelen, het weerleggen van tegenargumenten, duidelijker, effectiever dan tekst, breder publiek bereiken, advertentiemogelijkheden, herkenbaarheid en het aanzetten van de kijker tot actie. Dit zijn allemaal redenen waarom het maken van promotievideo’s zo belangrijk is. Je zou eigenlijk gek zijn als je na dit artikel nog steeds geen promotievideo’s zou maken toch?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Epicwebsite?
Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken samen je wensen en wat de mogelijkheden zijn. Met onze jarenlange ervaring en vele projecten voor verschillende klanten, hebben we voldoende kennis in huis om ook jouw website tot een succes te maken.

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt!