Maatwerksoftware van epicwebsite

Maatwerksoftware

Het toepassen van innovatieve technologie in je bedrijf kan een grote bijdrage leveren aan de efficiëntie, productiviteit en concurrentievoordeel. Als je op zoek bent naar manieren om workflow optimalisaties door te voeren of kosten te besparen, dan is maatwerksoftware misschien wel de beste optie voor je. Maatwerksoftware laat toe dat het one-size-fits-all systeem beantwoord wordt door software die afgestemd is op de specifieke behoeften en verlangens van jou als klant. Wil je weten wat maatwerksoftware precies inhoudt en waarom en hoe je zou kunnen profeteren van maatwerk software ontwikkeling? Lees dan verder.

Epic contact1
Plannen om een website en/of app te laten ontwikkelen?

Vertel mij wat je in gedachten hebt en Samen Bedenken en Bouwen we jouw idee om tot een succes!

Epic contact1
Plannen om een website en/of app te laten ontwikkelen?

Vertel mij wat je in gedachten hebt en Samen Bedenken en Bouwen we jouw idee om tot een succes!

Maatwerk software laten ontwikkelen
Maatwerksoftware

Maatwerk software laten ontwikkelen

Software op maat

De oplossing voor uw zakelijke uitdagingen

Software op maat is de perfecte oplossing voor al jouw zakelijke uitdagingen. In plaats van te kiezen voor een standaard software die niet aan al jouw wensen voldoet. Kan je met een software op maat een oplossing laten ontwikkelen door een softwarebedrijf die precies aansluit op de behoeften van jouw bedrijf. Zo kun je efficiënter werken, tijd en geld besparen, en je productiviteit verhogen. Bovendien is software op maat vaak ook nog eens flexibeler en makkelijker aan te passen aan veranderende omstandigheden. Kortom, als je op zoek bent naar de ideale oplossing voor al je zakelijke uitdagingen. Dan is software op maat zeker het overwegen waard.

Software oplossingen voor je branche

Deskundig ontworpen en ontwikkeld om te voldoen aan de unieke behoeften van je bedrijf.

Als je op zoek bent naar een software oplossing voor jouw branche, dan ben je bij Epic aan het juiste adres. Wij bieden software op maat aan voor verschillende branches. Hierbij kan je denken aan: van de zorgsector tot de horeca en van de retail tot de logistiek. De software van Epic is specifiek afgestemd op de behoeften en uitdagingen van jouw branche, zodat je efficiënter kunt werken en je productiviteit kunt verhogen.

De software oplossingen zijn niet alleen gericht op het verbeteren van je dagelijkse werkzaamheden, maar ook op het ondersteunen van je zakelijke groei en ontwikkeling. Zo kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van onze software voor onder andere:

 • Het beheren van je voorraad.
 • Het automatiseren van je boekhouding.
 • Het optimaliseren van alle logistieke processen.

Kortom, met de softwareoplossingen van Epic. Krijg je de hulpmiddelen die je nodig hebt. Om jouw branche naar een hoger niveau te tillen.

Waarom maatwerk software de juiste keuze is voor je bedrijf

Software maatwerk die voldoen aan jouw unieke behoeften en doelstellingen.

Als je op zoek bent naar de juiste software voor je bedrijf, is maatwerk software zeker een overweging waard. Maar waarom is dit de juiste keuze voor je onderneming?

 • Maatwerk software is een perfecte aansluiting op de behoeften van je bedrijf. (In plaats van te kiezen voor een standaard software die niet helemaal aansluit op je wensen van jouw bedrijf, kan je met maatwerk software een oplossing laten ontwikkelen die precies aansluit op jouw specifieke eisen en wensen)
 • Flexibeler en makkelijker aan te passen aan veranderende omstandigheden, (Zo kan je de software laten aanpassen aan de groei en ontwikkeling van je bedrijf, zodat deze altijd aansluit op de huidige behoeften van je bedrijf).
 • en duurzamere keuze. Door te kiezen voor een op maat gemaakte oplossing ben je niet afhankelijk van de standaard software die mogelijk in de toekomst niet meer wordt ondersteund.
 • Specifieke integraties laten ontwikkelen met andere systemen (zodat alles soepel samenwerkt).

Maatwerk software laten maken

Een maatwerk software ontwikkelen die jouw specifieke uitdagingen aanpakken en u helpen te slagen

Maatwerk software ontwikkeling is het proces van het ontwerpen, bouwen en implementeren van een softwareoplossing die volledig is ontwikkeld aan de hand van jouw wensen en eisen. Dit in tegenstelling tot een standaard software, deze zijn vaak erg algemeen.

Een maatwerk software oplossing kan jouw bedrijf helpen om onder andere:
* Efficiënter te werken.
* Kosten te besparen.
* Processen te automatiseren.

Door het gebruik van een maatwerk oplossing kan je je onderneming in de toekomst ook laten groeien.

Bij de ontwikkeling van maatwerksoftware wordt er gewerkt met een stappenplan. Er wordt begonnen met een grondige analyse van al je specifieke uitdagingen en vereisten. Deze analyse helpt Epic te begrijpen hoe je de software wilt toepassen binnen je bedrijf. Hierbij wordt er rekening gehouden met welke functies essentieel zijn en hoe de software zich aanpast aan het bedrijfsproces.

Op basis van deze analyse, ontwerpt Epic een gedetailleerde oplossing die precies aansluit bij je vereisten. Dit kan variëren van een simpele toepassing tot een complex systeem met geavanceerde functies zoals onder andere:

 • Een geautomatiseerde workflow.
 • Integratie met bestaande systemen.
 • Geavanceerde analyse- en rapportagetools.

Vervolgens beginnen wij met de ontwikkeling van de software. We zorgen dat de software aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet, en dat de software gemakkelijk is te gebruiken en te onderhouden.

Eenmaal voltooid implementeren we de software binnen je bedrijf. En verzorgen we de ondersteuning die nodig is om ervoor te zorgen dat je medewerkers de software efficiënt en effectief kunnen gebruiken. Dit kan zowel op locatie of via een online meeting (zoals zoom).

Maatwerk software ontwikkeling is een investering die zichzelf in de toekomst terugverdient door efficiënt te werk te kunnen gaan. Of het nu gaat om:

 • Het automatiseren van je bedrijfsprocessen.
 • Het verbeteren van uw klanttevredenheid

Maatwerksoftware voor je bedrijf

We bouwen de oplossing voor al jouw zakelijke uitdagingen

Omdat elk bedrijf uniek is, zijn er ook verschillende maatwerk software waar bedrijven zich in kunnen verdiepen. Denk bijvoorbeeld aan:

 1. Bedrijfsbeheersoftware: Dit type software is ontworpen om te helpen bij het beheer van verschillende afdelingen van een bedrijf, zoals boekhouding, personeelsbeheer, klantrelatiebeheer en verkoop. Bedrijfsbeheersoftware biedt vaak geavanceerde tools voor analyse en rapportage die je in staat stellen om je bedrijfsprocessen te optimaliseren.
 2. Volledige voorraad software: Dit type software helpt bij het beheren van de logistieke processen van een bedrijf, zoals voorraadbeheer, transport, inkoop en verkoop. Deze software biedt vaak tools voor toekomstige voorspellingen en stroomlijning van processen om zo de efficiëntie te verhogen.
 3. Productie management software: Deze software is specifiek gericht op de productieprocessen, zoals het plannen, aansturen en monitoren van de productie. Dit kan variëren van de planning van de productie tot real-time monitoring van de machines en kwaliteitscontrole.
 4. Service proces software: Dit type software wordt gebruikt voor het plannen, coördineren en bijhouden van werkzaamheden die uitgevoerd worden op locatie bij de klant. Hierdoor kan je efficiënter werken en tegelijkertijd de tevredenheid van de klant verhogen.
 5. Klantenservice software: Dit is een software ontwikkelt specifiek voor de specifieke processen van een bedrijf. Hierdoor is de software geheel aangepast aan de processen van het bedrijf.

Voor en nadelen!

Afwegingen maken: De voor- en nadelen van op maat gemaakte softwareontwikkeling

Voordelen van op maat gemaakte software zijn:

Aangepaste oplossing: De software is specifiek ontworpen en gebouwd om aan de specifieke vereisten van een bedrijf te voldoen. In plaats van een standaard oplossing. Hierdoor kan de software efficiënter en effectiever zijn in het oplossen van de specifieke problemen van het bedrijf.

Flexibiliteit: Op maat software is flexibeler dan kant-en-klare software. Omdat het kan worden aangepast aan veranderende vereisten of toekomstige groei van het bedrijf.

Veiligheid: Op maat software kan specifieke beveiligingsfuncties bevatten die zijn afgestemd op de specifieke vereisten van het bedrijf, waardoor de software beter beschermd is tegen cyberaanvallen en gegevenslekken.

Geen licentiekosten: Op maat gemaakte software wordt vaak ontwikkeld voor intern gebruik, en hoeft dus niet te worden gekocht met licentiekosten, dit kan besparingen opleveren.

Concurrentie: Een unieke oplossing kan je bedrijf helpen om een concurrentievoordeel te behalen ten opzichte van je concurrenten.

Controle: Ontwikkelde software geeft het bedrijf meer controle over de technologische infrastructuur en de toekomstige verbeteringen.

Nadelen van op maat gemaakte software:

 • Hoge investeringskosten
 • Lange ontwikkelingstijd

Weetjes en Feitjes

Maatwerk softwareontwikkeling: De oplossing voor al je unieke zakelijke uitdagingen

 1. Maatwerk software kan ook helpen bij het verminderen van menselijke fouten, waardoor de kwaliteit van de geleverde diensten of producten verbetert.
 2. Maatwerk software kan helpen bij het verminderen van de tijd die nodig is om bepaalde taken uit te voeren, waardoor de productiviteit verhoogt.
 3. Maatwerksoftwareontwikkeling kan bijdragen aan een betere integratie met bestaande systemen die in een bedrijf worden gebruikt, waardoor de communicatie en gegevensverwerking efficiënter verloopt.
 4. Maatwerk softwareontwikkeling kan ook helpen bij het verbeteren van de veiligheid van de data die wordt verwerkt door een bedrijf, door het toevoegen van beveiligingsfuncties die specifiek zijn afgestemd op de specifieke vereisten van een bedrijf.
 5. Maatwerk softwareontwikkeling kan ook helpen bij het verhogen van de flexibiliteit van een bedrijf, zodat de software kan worden aangepast aan veranderende vereisten of groei van het bedrijf, dit zorgt dat het bedrijf in staat is om snel en efficiënt te reageren op veranderende markt- of bedrijfsomstandigheden.

Veel gestelde vragen

Hoe ontwikkel je software?2023-01-10T11:04:07+00:00

Het ontwikkelen van software is een proces dat begint bij een idee en eindigt met de implementatie van een werkende oplossing. Tijdens het proces worden vereisten geanalyseerd, wordt er een ontwerp gemaakt, wordt de software geprogrammeerd en getest, en wordt de software uiteindelijk gelanceerd of gedistribueerd. Succesvolle softwareontwikkeling vereist nauwkeurige planning, precieze analyse en grondige testing.

Wat kost maatwerk software?2023-01-10T11:04:58+00:00

Maatwerk softwareontwikkeling kost doorgaans meer dan standaard software omdat het specifiek op maat gemaakt wordt voor de vereisten van jouw bedrijf. De kosten van maatwerk softwareontwikkeling zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van de software, de duur van de ontwikkeling en de gewenste functionaliteiten. Een grotere investering kan nodig zijn voor het ontwerpen en bouwen van de software, maar in de lange termijn kan dit zich terugverdienen in efficiëntie en concurrentievoordeel. Bovendien, maatwerk software groeit mee met de ontwikkeling van je bedrijf, waardoor je je kan focussen op de groei en ontwikkeling zonder dat je hoeft te investeren in steeds nieuwe software.

Wat is maatwerk software?2023-01-10T10:42:52+00:00

Maatwerk software is een op maat gemaakte oplossing voor specifieke bedrijfsvereisten. Dit in tegenstelling tot standaard software die algemene oplossingen biedt voor bedrijfsprocessen. Maatwerk softwareontwikkeling is het proces van het ontwerpen, bouwen en implementeren van deze specifieke software. Het helpt bij het automatiseren van processen, het besparen van kosten en het versterken van het concurrentievoordeel van een bedrijf. Maatwerk software groeit mee met de ontwikkeling van een bedrijf, waardoor de software altijd relevant blijft.

Maatwerk software ontwikkeling2023-01-10T11:05:43+00:00

Maatwerk softwareontwikkeling is het proces van het ontwerpen, bouwen en implementeren van een softwareoplossing die specifiek is afgestemd op de vereisten van je bedrijf. Dit kan helpen bij het automatiseren van processen, het besparen van kosten en het versterken van het concurrentievoordeel van een bedrijf. Bovendien maatwerk software groeit en evolueert met je bedrijf, waardoor je je kunt concentreren op groei en ontwikkeling. Het proces begint met een grondige analyse van je specifieke vereisten, waaronder processen, werkwijzen, en doelstellingen. Er wordt een software opgebouwd die aansluit bij deze vereisten en het aanbod dat het bedrijf zoekt. Dit zorgt ervoor dat de software optimaal functioneert binnen de processen van jouw bedrijf.

Standaardsoftware?2023-01-10T11:06:42+00:00

Standaard software biedt algemene oplossingen voor bedrijfsprocessen, zoals boekhouding, administratie, CRM, enz. Deze software is vaak goedkoper, eenvoudig te implementeren en wordt veel gebruikt. Maar het kan het niet aangepast worden aan specifieke vereisten van een bedrijf.

Maatwerk software betekenis?2023-01-10T11:07:55+00:00

Maatwerk softwareontwikkeling is het proces van het ontwerpen, bouwen en implementeren van een softwareoplossing, die specifiek is afgestemd op de vereisten van jouw bedrijf. Dit helpt bij het verbeteren van efficiëntie, productiviteit en groei. Dit soort software groeit mee met jouw bedrijf, dus het blijft relevant voor de ontwikkeling van jouw bedrijf.

Heb je het antwoord niet gevonden, stuur ons dan een bericht. En we zullen je vraag beantwoorden.