Wat is een maatwerk koppeling?

Hier kan je lezen wat een maatwerk koppeling is en wat de voordelen en nadelen ervan zijn. Ook kan je lezen hoe je het kan toepassen.

Om te beginnen heb je 2 koppelingen. Een bestaande en een niet bestaande maatwerk koppeling. Een bestaande koppeling is een koppeling die al bestaat tussen 2 softwares. Een niet-bestaande koppeling is een verbinding die gemaakt moet worden tussen 2 softwareprogramma’s. Stel je hebt een uren of verlof registratie systeem nodig. Dan moet je daar een maatwerk koppeling voor hebben, zodat de ene software (gebruiker) met de andere software kan verbinden (server) en daar alles kan invullen.

Voordelen van maatwerk koppelingen

Waar standaard software vaak beperkingen heeft, kan bij een maatwerk koppeling alle wensen en behoeften van de gebruiker verwerkt worden. De toepassing van de software is gemaakt op basis van het bedrijfsproces. Het proces hoeft niet aangepast te worden.
Als het bedrijf groeit en er komen bedrijfsprocessen bij of bedrijfsprocessen veranderen. Geen probleem. De maatwerkapplicatie kan hierop worden aangepast.

Nadelen van maatwerk koppelingen

Er gaat veel tijd en geld in de ontwikkeling van een maatwerkkoppeling. Je moet niet alleen aan de ontwikkeling van de software te denken, maar ook aan de voorbereiding. Zoals: Uitdenken, overleggen, en uitschrijven van alles functionaliteiten. Tijdens het plannen kan het gebeuren dat er fouten gemaakt worden die weer herstelt moeten worden. Het ontwikkelen en plannen van een maatwerkkoppeling kan weken tot zelfs maanden duren.
In het algemeen is maatwerk duurder dan standaard software. Het project moet namelijk op alle gewenste doelen van de klant nakomen en er mag niks ontbreken. Bij het ontwikkelen heb je veel manuren nodig en dat kost veel geld. Tijdens de ontwikkeling van een maatwerk koppeling moet je veel opletten met fouten, want als je zelfs maar 1 fout niet kan vinden dan moet je helemaal opnieuw beginnen.

Bestaande software koppelen

Soms heb je ook software die al bestaat maar niet meer word gebruikt, omdat het verouderd is. Dan kan je een software developer inhuren om die bestaande software weer helemaal operationeel te krijgen en deze up-to-date te maken. het komt vaak voor dat klanten bestaande software terug willen, want er is helemaal niks mis mee. De software is alleen oud en daarom zijn er vaak klanten die hun bestaande software weer terug willen halen. Het is veel makkelijker voor de ontwikkelaar en voor de klant, want de klant hoeft niet lang te wachten en de ontwikkelaar hoeft veel minder te doen. Dat is een win voor beide kanten.

Welke koppelingen kunnen we maken

We kunnen koppelingen maken voor 2 of meerdere softwares. Het hangt ervan af wat voor een programma je nodig hebt en welke koppeling je ermee wil maken. stel je wil een koppeling voor je personeel die zijn uren kan invullen. Dan kan dat via een maatwerk koppeling. Zo kan je nog veel meer dingen ermee maken zoals een koppeling voor een accountant en een koppeling voor de baas. Wat ik hiermee wil zeggen is dat er veel koppelingen gemaakt kunnen worden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Epicwebsite?

Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken samen je wensen en wat de mogelijkheden zijn. Met onze jarenlange ervaring en vele projecten voor verschillende klanten, hebben we voldoende kennis in huis om ook jouw website tot een succes te maken.

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt!

Inhoud: