Wat is Angular

Hier kan je lezen of Angular het framework is voor jouw website. Wat is het, de concurrenten en de voordelen en nadelen.

Angular is ontwikkeld door Google. Het is momenteel in versie 10.2.3, ook wel bekend als versie 10. Het is een front-end framework, waarmee je websites, mobiele websites, native mobiel en native desktop apps mee kan maken.

Angular wordt momenteel als open source op GitHub ontwikkeld en wordt onderhouden door Google. Typescript is ontwikkeld door Microsoft.

De taal is gebasseerd op een combinatie van Javascript met object oriented programming. TypeScript bevindt zich momenteel in versie 3.4. Angular wordt gebruikt door bedrijven zoals Google, Nike, HBO en nog veel meer. Als je je code wil testen dan gebruik je een test framework genaamd Jasmine. In Jasmine kan je heel grondig testen, maar Jasmine blijkt veel en moeilijk leesbare output terug te geven.

Geschiedenis

Angular is in September 2016 uitgebracht door Google. De taal is herschreven uit AngularJS. AngularJS was uitgebracht in Oktober 2010. AngularJS is nu in versie 1.8.2. Support zal hiervoor eindigen eind 2021

Concurrenten

Twee grootte concurrenten van Angular zijn React en Vue. React is een taal onwikkeld door Facebook. Het wordt gezien als een makkelijkere taal, vanwege dat je dingen op maar 1 manier kan doen. In Angular zijn er meerdere manieren om hetzelfde te maken. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk onduidelijker is, maar dit zorgt wel voor meer vrijheid.

Dit betekent dat je niets extra’s hoeft toe te voegen om een goed functionerend framework te gebruiken. Angular heeft, net als React bescherming tegen XSS. Een groot verschil is dat React gebruik maakt van een virtual DOM. Angular maakt gebruik van regular DOM. Dit betekent dat de gehele site update als je veranderingen maakt als user. Nog een groot verschil is dat Angular gebruik maakt van 2 way data binding.

epicwebsite grafische ontwerper

Een reden waarom mensen de voorkeur geven aan React, komt deels doordat Angular in TypeScript is ontwikkeld. TypeScript maakt het echter gemakkelijker voor mensen met een achtergrond in objectgeoriënteerd programmeren om met Angular te werken. React wordt meer gezocht en gedownload op Google. Ook werken er meer mensen aan React in Github en heeft het veel minder problemen in Github die opgelost moeten worden.

Van de 12 plekken staat Angular op 9 voor hoe erg mensen ervan houden, nummer 4 voor meest gevreesd en nummer 4 van talen die programmeurs het liefst willen leren. React staat in deze categorieën op nummer 2 van meest geliefd, nummer 11 van gevreesde talen en nummer 1 van talen die mensen het liefst leren. Bedrijven die gebruik maken van React zijn onder andere: Facebook, Netflix en Instagram.

Voordelen en nadelen van Angular

Voordelen van Angular:
1. Two way databinding
2. OOP
3. Werkt van het begin goed.
4. XSS bescherming

Nadelen van Angular:
1. Moeilijk te leren
2. Regular DOM

Conclusie

Angular is een goed werkend Framework ondersteund door een groot bedrijf en een grootte community, maar er zijn andere talen die beter voor jou zouden kunnen werken. Een groot voordeel is dat je gebruik kan maken van two way databinding, maar een enorm nadeel is dat het heel moeilijk te leren is.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Epicwebsite?
Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken samen je wensen en wat de mogelijkheden zijn. Met onze jarenlange ervaring en vele projecten voor verschillende klanten, hebben we voldoende kennis in huis om ook jouw website tot een succes te maken.

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt!

Inhoudsopgave:

Maak Jouw App Droom Waar
about us 2

Van het eerste concept tot een succes in de appstore, wij zijn jouw partner in innovatie.

Boost Je Online Zichtbaarheid

Met onze SEO, SEA, en ASO-diensten!

EPIC

“Staat jouw site waar het hoort: bovenaan.”

1f27f7e660eb39ca7684db35e304026a?s=96&d=mm&r=g

Gepubliceerd op: 3 juli 2021

👋 Hoi, ik ben Hossein Welkom, waar mijn passie voor technologie en innovatie tot leven komt. Ik ben Hossein, jouw full-stack ontwikkelaar bij Epicwebsite, en jouw gids in de wereld van professionele en unieke digitale oplossingen. Hier combineer ik diepgaande technische expertise met een creatieve visie om elk project in een meesterwerk te transformeren. Mijn Reis De Tocht Naar Technologische Excellentie Van de eerste code tot de laatste pixel, mijn reis in de tech-wereld is één vol passie en constante innovatie. Met een achtergrond in full-stack ontwikkeling en een hart voor online marketing, ben ik hier om jouw digitale dromen werkelijkheid te maken. Bij Epicwebsite geloven we niet alleen in het bouwen van apps en websites; we creëren ervaringen die jouw gebruikers niet snel zullen vergeten. Maak een afspraak met mij Mijn Missie Jouw visie verdient meer dan alleen een digitaal platform; het verdient een podium dat even uniek en professioneel is als jijzelf. Met een oog voor detail en een ziel voor innovatie, werk ik samen met jou om niet alleen aan je verwachtingen te voldoen, maar deze te overstijgen. Samen kunnen we een digitale beleving creëren die echt impact maakt. Neem direct contact op Mijn Technische Vaardigheden Omvatten: JavaScript HTML/CSS PHP React Laravel SQL NodeJs Online marketing

Ontdek, Beleef, Deel: Verspreid de Vreugde op Social Media

Epicwebsite

Wij Zijn Een Team Van Bekwame Ontwikkelaars, Programmeurs En Online Marketeers.

We bezitten uitgebreide ervaring met diverse platforms, systemen en apparaten. We creëren producten die compatibel en toegankelijk zijn. Daarnaast kun je bij ons altijd rekenen op een marketingexpert.