Wat is Expo en wat zijn de voordelen?

Expo is een framework om React Native heen gemaakt. Er zitten veel voordelen en ook een paar nadelen aan Expo. Voordelen zijn onder andere: je kan de app downloaden, waardoor je je projecten kan openen zonder specifieke apps te gebruiken van Google of Apple. Andere mensen kunnen je projecten ook zien. Je hoeft de Expo app niet verplicht te gebruiken en je kan je applicatie op app stores plaatsen.

Het idee achter Expo is dat je zo min mogelijk of helemaal niet in native code hoeft te schrijven. Het is zeer eenvoudig en snel om een project te starten met Expo, maar er zijn ook nadelen verbonden aan het gebruik ervan.

Voor bepaalde projecten is native programmeren vereist. Hiervoor moet je Expokit gebruiken. Dit kan ervoor zorgen dat je bepaalde functies weer kwijt raakt. Pizza hut en Codeacedamy zijn bedrijven die gebruik maken van Expo. Expo heeft ingebouwde API’s zoals camera of push notificaties. Expo is ook gratis, voor mensen die niet al te veel geld over hebben voor een project.

Concurrentie in app development

De concurrentie bestaat uit React Native en Flutter. Beide concurrenten worden meer gebruikt en gesupport dan Expo. Flutter wordt gesteund door Google en React Native door Facebook samen met een grootte groep aan open source developers.

Als je Flutter vergelijkt met Expo, is het grootste verschil dat Flutter gebruikmaakt van de taal Dart. Dart is moeilijker te begrijpen dan Javascript en wordt relatief weinig gebruikt. React native en Expo verschillen niet heel erg van elkaar. Expo is om React Native gemaakt en verbetert dus React Native.

epicwebsite grafische ontwerper

Voordelen en nadelen van Expo

Voordelen van Expo:

1. Snel en gemakkelijk op te zetten.
2. Weinig gebruik van Native code.
3. Lijkt veel op React Native.

Nadelen van Expo:

1. Weinig bekendheid.
2. Expokit nodig om native te programmeren.
3. Je zit vast aan de native versie die in Expokit zit.

Toepassingen van Expo

Expo is heel goed als je snel een applicatie wil maken in React Native. Een grootte reden is dat je graag native code wil vermijden. Dit is ook waarom Expo snel is om in te programmeren. Expo is handig voor als je per ongeluk een update heb uitgebracht. Je kan namelijk met Expo heel snel updaten zonder dat je toestemming nodig hebt van de appstore en het is gratis voor als je weinig geld hebt om te ontwikkelen.

Conclusie van Expo

Expo is een framework met veel potentie. Het is goed te gebruiken voor als je in React Native een app wil maken zonder native code te gebruiken. Het is gemakkelijk om met Expo je apps te updaten.

Je hoeft met Expo geen gebruik meer te maken van de programma’s Xcode en Android studio. Het framework is gratis wat goed is voor mensen die niet veel geld hebben voor een project, maar het grootste negatieve punt van Expo is dat het weinig support heeft in vergelijking met andere frameworks.

React en Flutter hebben beide grootte bedrijven erachter staan en grootte communities die mee helpen met het ontwikkelen van de frameworks.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Epicwebsite?
Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken samen je wensen en wat de mogelijkheden zijn. Met onze jarenlange ervaring en vele projecten voor verschillende klanten, hebben we voldoende kennis in huis om ook jouw website tot een succes te maken.

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt!

Inhoudsopgave:

Maak Jouw App Droom Waar
about us 2

Van het eerste concept tot een succes in de appstore, wij zijn jouw partner in innovatie.

Boost Je Online Zichtbaarheid

Met onze SEO, SEA, en ASO-diensten!

EPIC

“Staat jouw site waar het hoort: bovenaan.”

1f27f7e660eb39ca7684db35e304026a?s=96&d=mm&r=g

Gepubliceerd op: 22 juni 2021

👋 Hoi, Ik ben Hossein Welkom, waar mijn passie voor technologie en innovatie tot leven komt. Ik ben Hossein, jouw full-stack ontwikkelaar bij Epicwebsite, en jouw gids in de wereld van professionele en unieke digitale oplossingen. Hier combineer ik diepgaande technische expertise met een creatieve visie om elk project in een meesterwerk te transformeren. Mijn Reis De Tocht Naar Technologische Excellentie Van de eerste code tot de laatste pixel, mijn reis in de tech-wereld is één vol passie en constante innovatie. Met een achtergrond in full-stack ontwikkeling en een hart voor online marketing, ben ik hier om jouw digitale dromen werkelijkheid te maken. Bij Epicwebsite geloven we niet alleen in het bouwen van apps en websites; we creëren ervaringen die jouw gebruikers niet snel zullen vergeten. Maak een afspraak met mij Mijn Missie Jouw visie verdient meer dan alleen een digitaal platform; het verdient een podium dat even uniek en professioneel is als jijzelf. Met een oog voor detail en een ziel voor innovatie, werk ik samen met jou om niet alleen aan je verwachtingen te voldoen, maar deze te overstijgen. Samen kunnen we een digitale beleving creëren die echt impact maakt. Neem direct contact op Mijn Technische Vaardigheden Omvatten: JavaScript HTML/CSS PHP React Laravel SQL NodeJs Online marketing

Ontdek, Beleef, Deel: Verspreid de Vreugde op Social Media

Epicwebsite

Wij Zijn Een Team Van Bekwame Ontwikkelaars, Programmeurs En Online Marketeers.

We bezitten uitgebreide ervaring met diverse platforms, systemen en apparaten. We creëren producten die compatibel en toegankelijk zijn. Daarnaast kun je bij ons altijd rekenen op een marketingexpert.