Flutter

Op dit moment willen we natuurlijk weten wat zijn de voordelen en de nadelen van Flutter. Op deze pagina gaan we de voor- nadelen bekijken.

Flutter is een programma dat ervoor zorgt dat codeurs maar één code nodig hebben voor meerdere platforms. Hiermee wordt bedoeld dat voorafgaand bij Android er een andere code was dan bij bijvoorbeeld iOS. Het framework zorgt ervoor dat je maar één code nodig hebt voor iOS en Android. Google heeft het opgezet, maar besloot er wel voor om er een open source toolkit van te maken.

Hierdoor kunnen honderden (en later in de toekomst eventueel duizenden) ontwikkelaars elkaar helpen met projecten, door code met elkaar te delen. Programmeer je via Flutter, dan kan je gebruikmaken van standaard Android- en iOS tools.

Ook zijn alle onderliggende besturingssystemen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan code en UI die je schrijft in Swift en Objective-C (voor iOS) of Kotlin en Java (voor Android.)

Voordelen van Flutter

Flutter valt te combineren in bestaande applicaties en maakt het een meer wendbare toolkit. Hierdoor besparen programmeurs twee keer zoveel werk. Daarnaast valt er met Flutter real-time te zien welke wijzigingen in de app-code welk effect hebben.

Het programmeren in Flutter is ongeveer 1,7 keer sneller dan vroeger. Het toevoegen van features gaan een stuk sneller en kost minder moeite. De communicatie tussen teams kan veel beter verlopen, aangezien ze gezamenlijk aan een project werken. Dit zorgt ervoor dat een team weet wie wat doet.

Flutter maakt gebruik van Dart, een moderne programmeertaal die makkelijk te leren is. Zo’n zeventig procent van de broncode wordt gedeeld en hergebruikt, waardoor er in de toekomst nog meer tijd bespaard kan worden.

epicwebsite grafische ontwerper

Nadelen van Flutter

Applicaties maken soms gebruik van hardware-features, zoals een camera. Het nadeel aan Flutter is dat deze toepassingen alleen opgeroepen kunnen worden in de standaard code van het framework zelf. Soms zijn daar inmiddels goede plugins voor te vinden, maar ze leveren niet het gewenste effect.

Voor sommige toepassingen levert dat daarom twee keer zoveel werk op. Dat geldt eigenlijk voor alle toepassingen die aan de verschillende besturingssystemen zijn gelinkt.

Andere uitdagingen komen doordat het behoud en herstel van de staat van een applicatie nog handmatig moet gebeuren in Flutter. Standaard URL-schema’s worden nog niet ondersteund in tekst-widgets, wat onhandig is. Ook het gebrek aan bibliotheken van derde partijen zorgt voor beperkingen ten opzichte van andere tools. Het assetmanagement is niet erg gebruiksvriendelijk. Er zijn geen bekende tools voor Flutter die het mogelijk maken om een applicatiecrash te melden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Epicwebsite?
Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken samen je wensen en wat de mogelijkheden zijn. Met onze jarenlange ervaring en vele projecten voor verschillende klanten, hebben we voldoende kennis in huis om ook jouw website tot een succes te maken.

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt!

Inhoudsopgave:

Maak Jouw App Droom Waar
about us 2

Van het eerste concept tot een succes in de appstore, wij zijn jouw partner in innovatie.

Boost Je Online Zichtbaarheid

Met onze SEO, SEA, en ASO-diensten!

EPIC

“Staat jouw site waar het hoort: bovenaan.”

1f27f7e660eb39ca7684db35e304026a?s=96&d=mm&r=g

Gepubliceerd op: 24 februari 2021

👋 Hoi, ik ben Hossein Welkom, waar mijn passie voor technologie en innovatie tot leven komt. Ik ben Hossein, jouw full-stack ontwikkelaar bij Epicwebsite, en jouw gids in de wereld van professionele en unieke digitale oplossingen. Hier combineer ik diepgaande technische expertise met een creatieve visie om elk project in een meesterwerk te transformeren. Mijn Reis De Tocht Naar Technologische Excellentie Van de eerste code tot de laatste pixel, mijn reis in de tech-wereld is één vol passie en constante innovatie. Met een achtergrond in full-stack ontwikkeling en een hart voor online marketing, ben ik hier om jouw digitale dromen werkelijkheid te maken. Bij Epicwebsite geloven we niet alleen in het bouwen van apps en websites; we creëren ervaringen die jouw gebruikers niet snel zullen vergeten. Maak een afspraak met mij Mijn Missie Jouw visie verdient meer dan alleen een digitaal platform; het verdient een podium dat even uniek en professioneel is als jijzelf. Met een oog voor detail en een ziel voor innovatie, werk ik samen met jou om niet alleen aan je verwachtingen te voldoen, maar deze te overstijgen. Samen kunnen we een digitale beleving creëren die echt impact maakt. Neem direct contact op Mijn Technische Vaardigheden Omvatten: JavaScript HTML/CSS PHP React Laravel SQL NodeJs Online marketing

Ontdek, Beleef, Deel: Verspreid de Vreugde op Social Media

Epicwebsite

Wij Zijn Een Team Van Bekwame Ontwikkelaars, Programmeurs En Online Marketeers.

We bezitten uitgebreide ervaring met diverse platforms, systemen en apparaten. We creëren producten die compatibel en toegankelijk zijn. Daarnaast kun je bij ons altijd rekenen op een marketingexpert.