Je website seo optimaliseren?<

Seo optimaliseren doe je door ervoor te zorgen dat een URL niet vol staat met allerlei zoekwoorden en kijk ook of je zoekwoorden veel wordt gebruikt. Als dat zo is dan zoeken meer mensen naar dat onderwerp en is er een grotere kans dat ze op jou website klikken. Ook is het belangrijk dat je de metatag description niet langer maakt dan 160 karakters lang. Zorg dat het een kleine tekst wordt waarop mensen willen gaan klikken. Bedenk voor elke pagina wel een andere. Gebruik je belangrijke zoekterm 1 of 2 keer in de description, want dan val je meer op als mensen jou site opzoeken.

Laat zoektermen terugkeren in de koppen en tussenkoppen van je webpagina.

Door gebruik te maken van koppen en tussenkoppen maakt het voor de bezoeker makkelijk om te vinden waarvoor hij op jou site komt. Gebruik heading tags voor koppen. Een heading tag is een kop die genummerd is met welke het belangrijkste is. Het beste is dus om in je eerste en tweede kop de belangrijkste informatie te zetten. Een zoekterm moet in je hele tekst voorkomen. Zorg dat je zoekterm in de eerste 100 woorden van je tekst word gebruikt en gebruik zoektermen vet of cursief gedrukt. Ook kun je ze gebruiken bij opsommingen.

Een tekst met 1500 woorden is een mooi begin. Niet teveel tekst, want dan kan de lezer weer afhaken. Gebruik ook afbeeldingen voor de afwisseling en verdeel de tekst in 4 of 5 alinea’s, zodat de tekst makkelijk te lezen valt.

Kopieer geen teksten van andere sites en maak originele en unieke web teksten. Maak gebruik van long tail keywords zodat je makkelijk te vinden bent met veel woorden. Zorg dat andere webshops links hebben naar jou website. Zet in de link een zoekterm van de pagina waar je heen wilt. Als veel websites jou link gebruiken kom je hoger te staan bij het zoeken. Zorg dat website je link gebruiken bij nuttige informatie. Reageer op andere blogs en vermeld jou blog.

Seo optimaliseren doe je door het maken van een page title die niet langer dan 70 karakters lang. Dus zorg dat de titel van je pagina niet te lang is en dat mensen het makkelijk kunnen lezen en onthouden. Als je een veel gezocht woord in je titel hebt staan valt de pagina meer op en heb je kans op meer bezoekers. Maak een zin die bezoekers zal interesseren en aantrekken. Als je zorgt dat het een goede zin is, zullen meer mensen het aanklikken.

Zorg natuurlijk ook dat de titel wel past met wat er in de tekst staat. Zorg er ook voor dat een bezoeker alles goed en makkelijk kan vinden. Plaats ook een link naar je e-mail, telefoonnummer en adres of een contactpersoon zodat je makkelijk bereikbaar bent. Zo zorg je ervoor dat je website aan Seo optimaliseren doet.